Zodii de Foc. Caracteristici, trăsături și relațiile de dragoste

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 27 octombrie 2022, 12:45

Zodiile de Foc sunt fierbinți, temperamentale, iuți la mânie și pasionale. Nativii din zodii de Foc au, însă, și momente de tandrețe, când flacăra arde mocnit și momente de tristețe, când au nevoie ca cineva să ațâțe flăcările din nou.

Cuprins

Trei dintre cele 12 zodii ale zodiacului occidental sunt considerate ca fiind zodii de Foc. Este vorba de Berbec, Leu și Săgetător. Acestea sunt zodiile cele mai intense, pătimașe, dinamice și ambițioase.

Zodiile de Foc: Caracteristici generale

Berbecul, Leul și Săgetătorul sunt semnele de foc ale zodiacului occidental. Zodiile de foc înseamnă exact cum sună: pasiune arzătoare, furie nebună, imprevizibilitate și atracție fatală.

Ca atitudine, zodiile de Foc sunt puternice și dominante, ocupă mult spațiu când intră într-o încăpere și nu aceeptă să fie ignorate. De fapt, carisma lor și felul în care pășesc sau se îmbracă le face pe semnele de foc să fie dificil de ignorat oricum.

Stilul excentric sau foarte gălăgios al berbecilor, leilor și săgetătorilor poate că nu este pe gustul tuturor, dar cine i-a cunoscut vreodată mai îndeaproape știe că te poți baza pe ei și că sunt foarte rezistenți și plini de energie în caz de probleme.

Asertivi și curajoși, dar și curioși și adesea impulsivi (de câte ori am auzit expresia ”te arunci cu capul înainte ca un berbec”), zodiile de foc nu se pot abține să nu fie în fruntea clasamentului. Dacă nu există un clasament, semnele de foc inventează unul, numai ca să fie cei dintâi și să își confirme valoarea și calitățile de lider.

Ego-ul zodiilor de foc poate fi adesea prea mult pentru unii oameni, dar nu trebuie neglijat că majoritatea acceselor de îngâmfare sunt bazate pe valoare reală.

Zodiile de foc sunt de încredere, puternice, cinstite, sincere și loiale și aceste calități nu sunt de neglijat, mai ales într-o lume ca a noastră, unde minciuna și oamenii conduși de interes se afirmă tot mai mult.

Dacă provoci o zodie de foc, ai face bine să știi că vei pierde negreșit. Zodiile de foc sunt foarte competitive și devin chiar jucăușe și agresive dacă le spui că nu pot face ceva pe lumea asta.

Pofticioși și iubitori, oamenii născuți sub semnul focului nu prea rezistă tentațiilor și se dedică la fel de trup și suflet unei relații, unei competiții sau unor obiective.

Zodiile de Foc în dragoste

Loiali dar egoiști, nativii din zodii de Foc sunt greu de oprit atunci când iubesc. La fel de impulsivi și dedicați în dragoste ca și în orice alt aspect al vieții, Berbecii, Leii și Săgetătorii depun multe eforturi și consumă multă energie ca o relație să meargă bine.

Neiertători cu trădarea, oamenii din zodii de Foc nu trebuie înșelați, pentru că se aprind și uneori nu mai pot fi deloc controlați.

În dormitor, zodiile de Foc sunt pasiune pură, sport și anduranță, dar și senzualitate debordantă.

Riscul pe care ți-l asumi cu o zodie de Foc este că poate deveni gelos, posesiv, agresiv, sau doar un foc de paie. Nu trebuie uitat că unele flăcări ard repede și nu lasă nimic în calea lor.

Zodiile de Foc în relațiile cu celelalte zodii

Nu toţi nativii cu semn de Foc vor fi prieteni între ei, dar se pot înţelege mai bine între ei decât cu alte zodii, pot colabora şi se pot sprijini în situaţii dificile.

În ceea ce privește dragostea și pasiunea, zodiile de Foc sunt atrase întotdeauna de zodii de Foc și de zodii de Aer și pot avea legături intense de lungă durată.

Relațiile de dragoste dintre zodiile de Foc și zodiile de Apă sau de Pământ nu au șanse mari să se maturizeze și să reziste de-a lungul anilor.

Relații Foc – Foc

Leu – Berbec:

Nativii din Leu și cei din Berbec se vor înțelege de minune, mai ales dacă Leul este dominant, iar Berbecul acceptă toate inițiativele lui. Cele două caracteristici vor crea un echilibru perfect între parteneri și relația lor va fi de durată.

Leu – Leu

Doi nativi din Leu se pot iubi pe viață și pot avea cea mai frumoasă căsnicie, dacă sunt cu adevărat sinceri și fideli. Dominanți, pasionali și încăpățânați, cei doi trebuie să găsească echilibru, dar odată ajunși în acel punct, au garantatpă o relație de lungă durată.

Leu – Săgetător

Nativii Leu și cei din Săgetător se completează perfect mai ales atunci când vine vorba de pasiune și evoia de aventură. Un cuplu format dintr-un Leu și un Săgetător nu se va plictisi niciodată și nu vor ajunge să își reproșeze unul altuia lipsa de implicare sau monotonia.

Relații Foc – Aer

Leu – Balanță

Într-un cuplu format dintre un Leu și o Balanță, nativul Leu va găsi echilibrul și maturitatea de care are nevoie la un partener, iar Balanța va avea provocarea de a-l echilibra și de a-i oferi totul celui care îi e aproape.

Săgetător – Gemeni

Nativul Săgetător are mare nevoie de încurajare, de pasiune și de independență, iar nativul din Gemeni este unul dintre puținii din zodiac care îi poate oferi toate aceste lucruri.

Zodii de Foc în carieră

Asertivi, agresivi și foarte hotărâți, nativii din zodii de foc au cariere strălucite, pentru că nu se dau în lături de la nimic pentru a-și atinge obiectivele.

Lideri înnăscuți și egocentriști binecunoscuți, berbecii, leii și săgetătorii nu funcționează bine dacă nu au adepți sau oameni care să îi urmeze și pe care să îi ghideze profesional.

Zodii de Foc: calități și defecte

Calitățile berbecilor, leilor și săgetătorilor sunt firea pasională, carisma incredibilă, care le aduce mulți admiratori și prieteni, energia debordantă și inteligența nativă.

Zodiile de foc au și câteva defecte majore, printre care impulsivitatea, agresivitatea, egoismul și, uneori, superficialitatea.

Zodiile de foc sunt greu de controlat, dar produc o căldură nemaivăzută, dacă sunt iubite și prețuite la adevărata valoare. Dacă ai de-a face cu un semn de foc, nu-l enerva și arată-i loialitate și vei profita de lumina și căldura lui mult timp.

Cele 4 elemente primordiale și semnificația lor

Zodiile sunt fiecare influențate de unul dintre cele patru elemente primordiale ale vieții: focul, pământul, aerul și apa, iar aceste elemente influențează temperamentul nativilor.

Zodiile de Aer sunt cele mai cerebrale deoarece Aerul reprezintă nivelul intelectual, mental, conceptele, năzuinţele şi visurile.

Zodiile de Pământ sunt cele mai pragmatice întrucât Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii. 

Zodiile de Foc sunt cele mai dinamice și luptătoare, având în vedere că Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul. 

Zodiile de Apă sunt cele mai emotive și sensibile deoarece Apa reprezintă nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea.

Sursa foto femeie foc concept: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter