Zodii de apă. Caracteristici, trăsături și relațiile cu alte zodii

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 19 ianuarie 2022, 18:19

Vezi care sunt zodiile de apă, ce teperament au acestea și care sunt principalele trăsături ale nativilor născuți în zodii aflate sub patronajul apei. Cum se comportă zodiile de apă în în societate, când sunt îndrăgostite, sau când sunt supărate.

Dintre cele 12 zodii, trei sunt considerate ca fiind zodii de apă. Este vorba de Rac, Scorpion și Pești. Spre deosebire de zodiile de Foc, zodiile de Pământ sau zodiile de Aer, care au multe în comun una cu alta, zodiile de Apă diferă foarte mult între ele.

Cuprins

Zodiile de apă: Caracteristici generale

Elementul apă este asociat cu zodiile Rac, Scorpion și Pești. Toate acestea reprezintă personalități fluide, schimbătoare, sau care abia vibrează la suprafață, dar au adâncimi abisale sub pelicula subțire.

Zodiile de apă sunt sensibile și intuitive și par că simt totul mai intens decât restul oamenilor. Emotivi și mămoși, cei născuți în zodii de apă sunt mai interesați de cum se simte un lucru sau o persoană și nu prea gândesc logic, lăsând inima să decidă în locul rațiunii.

Apa mai aduce și compasiune și empatie, o înțelegere profundă a spiritului uman și al sentimentelor sau urmărilor unor acțiuni asupra acestora.

Foarte des, cei născuți în zodii de apă își pun în practică dezvoltatul simț estetic și produc artă sensibilă și curată. Își doresc frumusețea în tot și toate, mai presus de bunuri materiale sau confort financiar.

Cei născuți sub patronajul apei nu prea lâncezesc, deoarece, ca și apa stătută, nu se simt în largul lor când stagnează. Ei se simt cel mai bine când ajută pe alții, când au grijă de cineva, sau când îi fac pe alții fericiți.

Partea negativă la toată această sensibilitate și emotivitate este că au tendința să te țină minte mult timp atunci când le greșești și chiar să plănuiască răzbunări dureroase. Zodiile de apă au adesea toane și dacă îi prinzi într-o pasă proastă pot avea tendința să se răsfețe ca recompensă (dacă sunt supărați, mănâncă dulciuri până se îngrașă 10 kilograme, sau, dimpotrivă, te pedepsesc dacă sunt supărați și nu mănâncă nimic trei zile ca să-ți facă în ciudă), să încerce să controleze viețile celor de care au grijă, sau să rămână captivi în lumea idealistă de vis pe care și-au creat-o în propria minte.

Zodiile de apă în dragoste și relații

Zodiile de apă sunt cumva conectate la valurile emoționale, ca și când ar avea un fel de sonar cu care citesc undele sentimentale ale partenerului lor.

Această intuiție sentimentală îi face foarte sensibili în relații, pentru că știu mereu când să fie tandri și calzi, și când să se dea la o parte și să lase partenerul să respire.

În cele mai bune momenet, zodiile de apă sunt o forță vindecătoare care aduce oamenii mai aproape unii de alții. În cele mai rele momente, cei patronați de elementul apă sunt niște vampiri emoționali cu intuiție aproape paranormală, capabili să te manipuleze și să sugă forța vitală din tine și nervii tăi.

O problemă pe care o dezvoltă adesea cei născuți sub un semn de apă este că definesc greu linia dintre cei doi parteneri de cuplu. Fiind foarte empatici, zodiile de apă absorb câteodată starea partenerului și au nevoie de spațiu să-și dea seama unde se sfârșesc problemele lor și încep cele ale partenerului de viață.

Dacă un semn de apă acceptă să intre într-o relație cu cineva, înseamnă că sunt foarte siguri de persoana respectivă. Sensibilitatea lor exagerată îi face foarte prudenți cu inima lor și procesul prin care lasă sentimentele să le dicteze viața și deciziile este amețitor pentru alte zodii.

Racul este plin de toane și își schimbă starea emoțională într-o secundă, ceea ce înseamnă că are nevoie de un iubit răbdător și calm. În șaternut, racul este creativ, dar numai după ce se obișnuiește cu o persoană și stilul ei de acțiune. Dacă răsfeți racul cu iubire, o viață sexuală interesantă și cadouri, vei avea parte de cel mai loial și creativ partener.

Scorpionii sunt celebri pentru senzualitate, dar actul în sine îi fascinează mai mult decât mijloacele prin care ajunge în patul cuiva. Cu alte cuvinte, în cazul lor, trebuie să ai același instinct primar și pasiune brută, deoarece nu va fi impresionat de strategii în mulți pași și poziții neortodoxe.

Peștii au nevoie ca partenerul să le dea siguranță înainte de toate și sexualitatea este pentru ei o formă de exprimare artistică. Dacă ești destul de creativ în pat și exagerat de romantic în relație vei ajunge în rai alături de partenerul pești.

Zodiile de apă sunt schimbătoare, pasionale, deși adesea par calme la suprafață. Ca și în cazul mărilor și oceanelor, nativii aflați sub semnul apei pot fi calmi și strălucitori, zbuciumați și tulburi, sau visători și plini de inspirație.

Zodiile de Apă în relație cu celelalte zodii

Zodiile de Apă sunt capabile de sentimente profunde și oferă totul în dragoste, dacă găsesc din tinerețe partenerul potrivit. Visători, optimiști și încrezători, nativii de Apă sunt deschiși să încerce o relație, chiar dacă nu se simt în largul lor, dar simt că vor avea parte de iubire.

Zodiile de Apă pot avea relații de dragoste frumoase și stabile tot cu zodii de Apă sau cu zodii de Pământ.

În ceea ce privește zodiile de Aer și cele de Foc, acestea pot încerca, dar șansele de a ajunge la relații de lungă durată sunt destul de mici.

Relații Apă – Apă

Rac – Pești

O relație între un Rac și un Pești poate duce la o căsnicie exemplară. Cei doi sunt deschişi unul faţă de celălalt iar relația lor se bazează în primul rând pe prietenie.

Pești – Pești

Doi nativi din zodia Pești sunt făcuți unul pentru altul. Împreună cei doi vor forma un cuplu puternic și își vor dărui dragoste fără rezerve și așteptări exagerate.

Rac – Scorpion

Un cuplu grozav va fi cel format dintre un Rac și un Scorpion. Vor fi soţul şi soţia model, cei mai buni prieteni şi pasiunea dintre ei doar va crește și se va intensifica odată cu trecerea timpului.

Relații Apă – Pământ

Peşti – Capricorn

Nativii din Pești sunt compatibili cu cei din Capricorn. Fiecare va aduce în relație ceva deosebit. Capricornul îi va oferi partenerului Pești siguranța materială, iar Peștii vor aduce romantismul după care partenerul său tânjește în secret.

Rac – Fecioară

Un cuplu reușit, este cel dintre Rac și Fecioară. Interesați amândoi de siguranța materială, se vor sprijini reciproc în carieră și afaceri și vor avea o viață lipsită de griji.

Zodiile de Apă în cariera

Pentru zodiile de Apă profesia este extrem de importantă. Nativii născuți în aceste zodii au nevoie de un mediu relaxat, creativ, stimulator. Aceștia nu sunt interesați de carieră și funcții, dar pot fi foarte buni în profesii care presupun meșteșug, creație, îndemânare, imaginație, lucru individual, comunicare și deschidere către alții.

Zodiile de Apă sunt și extrem de interesate de bani, deoarece iubesc stabilitatea materială care le permite să se desfășoare pe alte planuri, să își dezvolte un hobby, să creeze, să călătorească, să se simtă libere și să viseze la tot ce vor ele.

Zodiile de Apă și sănătatea

Apa este un element care oferă impulsuri de moment, iar zodiile de Apă pot avea perioade scurte în care sunt pline de energie și cu un tonus foarte bun, urmate de perioade lungi de acalmie sau chiar lene.

Starea lor de sănătate poate fi bună, dacă au o moștenire genetică robustă. Dar, în general, încep să se confrunte cu tot felul de probleme încă de la vârsta de 30 sau 35 de ani.

Nativii din zodii de Apă sunt predispuși la sedentarism, obezitate, afecțiuni ale rinichilor, afecțiuni ale picioarelor, insomnii, anxietate sau chiar depresie. Ele au nevoie tot timpul de cineva care să le mențină interesul treaz, să le ridice moralul și să le ajute să fie mai active.   

Cele 4 elemente primordiale și semnificația lor

Zodiile sunt fiecare influențate de unul dintre cele patru elemente primordiale ale vieții: focul, pământul, aerul și apa, iar aceste elemente influențează temperamentul nativilor.

Zodiile de Aer sunt cele mai cerebrale deoarece Aerul reprezintă nivelul intelectual, mental, conceptele, năzuinţele şi visurile.

Zodiile de Pământ sunt cele mai pragmatice întrucât Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii. 

Zodiile de Foc sunt cele mai dinamice și luptătoare, având în vedere că Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul. 

Zodiile de Apă sunt cele mai emotive și sensibile deoarece Apa reprezintă nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea.

Sursa foto femeie zodie de apă: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter