Zodiile de Aer. Caracteristici, trăsături și relațiile cu alte zodii

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2023, 15:49

Zodiile de Aer sunt volubile, sociabile, zăpăcite și adesea neserioase, totuși nativii născuți în cele trei zodii sunt inteligente, versatile și adaptabile.

Dintre cele 12 semne zodiacale, Gemenii, Balanțele și Vărsătorul sunt Zodii de Aer, iar astrologii spun că nativii din aceste zodii sunt sociabili, neserioși, dar și versatili și capabili să se adapteze foarte repede la orice situație.

Cuprins

Zodii de aer: Caracteristici generale

Persoanele născute sub semne de aer sunt gânditoare foarte inteligente, reușesc să analizeze bine și logic conceptele abstracte. Zodiile de Aer iubesc să analizeze și să întoarcă totul pe toate fețele, să avanseze teorii, să le testeze prin multe experimente și să sintetizeze concluzii pertinente. De obicei, dacă ai vreo dilemă, prezintă totul unui prieten dintr-o zodie de Aer și uită-te la minunatul proces de gândire cu voce tare prin care ți-o rezolvă.

Comunicarea este un alt aspect important pe care oamenii născuți sub semn de aer îl au în comun. Zodiile de aer sunt genul de oameni care duc vorba mai departe fără înflorituri inutile (înfloriturile apar însă numai dacă este vorba de o minciună, un adevăr îndulcit, sau un interes al nativului din gemeni, vărsător sau balanță).

Alerți și mereu pe fază, zodiile de Aer au tendința să prezinte lumea în culori foarte interesante, poate și datorită înclinării lor spre explicații și înțelegerea prin experiment a lucrurilor și oamenilor din jur.

Zodiile de Aer sunt creative, inventive și istețe, adică nu trebuie să fie experți cu diplomă în inginerie ca să se prindă cum funcționează un motor sau ce pârgii trebuie să folosești ca să urnești mobila prin casă.

Deși sunt de obicei calmi și echilibrați, semnele de Aer pot să devină din briză uragan dacă îi superi. Adesea posesivi și geloși, semnele de Aer trebuie să fie lăsate în pace atunci când sunt furioase. Ca orice furtună, supărarea lor trece când direcția vântului se schimbă.

Un alt avantaj al zodiilor de Aer este că sunt foarte empatice. Datorită firii lor care vrea să analizeze și explice tot, nativii zodiilor dominate de Aer se pot pune foarte ușor în locul altei persoane, pentru a înțelege ce simte aceasta.

Adesea idealiști, semnele de Aer vor să facă lumea un loc mai bun și nu se sfiesc să-și suflece mâinile atunci când munca multă pare să aducă rezultate pentru binele public.

Zodii de Aer în dragoste

Toate trei semnele de aer sunt compatibile între ele și pot avea relații de dragoste de succes, pentru că se înțeleg reciproc, felul cum gândesc, ce nevoie au, etc. Pe de altă parte, un parteneriat amoros între două semne de Aer poate avea o viață scurtă, deoarece atunci când dau de greu, semnele de aer reacționează destul de nepotrivit.

Zodiile de Aer nu sunt cele mai bune la exprimat sentimente și asta poate face un conflict mult mai dramatic decât este cazul. Dacă ambii parteneri explică greu ceea ce simt și ceea ce nu le convine, este foarte greu să găsești o rezolvare în cuplu.

Această incapacitate de a-și exprima sentimentele corect poate fi o problemă pentru oricine iubește un semn de Aer, deoarece în general sunt buni comunicatori, dar în intimitate devin foarte tăcuți.

Gemenii sunt un semn de Aer mutabil, adică în iubire sunt flexibili, se modelează adesea după partener, dar își schimbă tot des și părerea, tind să analizeze prea mult ce spune partenerul și prea puțin faptele.

Dacă nu mai discuți cu un nativ din Gemeni, ai putea la fel de bine să-l supui la tortură, deoarece discuțiile interminabile în doi sunt ceea ce adoră cel mai mult. Gemenii nu se înțeleg, din această cauză, cu zodiile tăcute, cum ar fi Scorpionul sau Capricornul, dar se simt bine cu Leii și săgetătorii, care abia așteaptă să facă schimb de idei.

Spre deosebire de Gemeni, Balanța este un semn cardinal și este foarte diplomată, blândă și puternică. Ea va prefera să își suflece mâinile și să se apuce de treabă, decât să discute ore în șir despre o problemă. Partea proastă este că Balanțele pot avea foarte multă nevoie de partener, de afecțiune și atenție și aceasta este problema cea mai mare în dragoste.

Vărsătorii sunt un semn de aer fix, ceea ce înseamnă că este cel mai abstract nativ dominat de elementul Aer. Zăpăcit și adesea mai mult cu capul în nori, decât pe pământ, Vărsătorii nu se prea descurcă bine cu emoțiile.

Zodiile de Aer au multe calități, sunt simpatice foc, inteligente și au un șarm care te învăluie ca o boare, dar pot fi uituce, lipsite de responsabilități și înșeală mai des decât alte zodii.

Zodiile de Aer și relația cu celelalte zodii

Zodiile de Aer sunt atrase în dragoste tot de zodii de Aer și de zodii de Foc. Doi nativi cu semne de Aer pot fi iremediabil atrași unul de celălalt, se vor completa și se vor înțelege de minune, dar numai dacă au aceeași pregătire și dacă trăiesc în medii sociale similare.

O atracție frumoasă poate apărea oricând în zodiile de Aer și cele de Foc, în schimb, relațiile cu zodiile de Apă sunt palide și cu puține șanse de împlinire, iar cele cu zodiile de Pământ ridică mereu probleme.

Relații Aer – Aer

Gemeni – Vărsător

Amândoi sunt atrași de erotism, de aventură, flirt și mici escapade. Dacă se întâlnesc pe același palier în viață, relația lor va fi intensă tot restul vieții lor. Cei doi parteneri se vor accepta reciproc și vor fi indulgenți unul cu celălalt, trecând cu vederea lucruri pe care alte zodii nu ar putea să o facă

Gemeni – Balanță

Între un nativ Gemeni și unul din Balanță se va înfiripa o legătură durabilă, plină de erotism și fantezie, dar numai dacă cei doi nativi sunt suficient de maturi pentru a recunoaște că au nevoie unul de celălalt.

Vărsător – Vărsător

Una dintre cele mai intense relații de dragoste din zodiac este cea între doi nativi din Vărsător. Doi Vărsători știu să ofere atât de mult în dragoste fără să ceară nimic în schimb, încât își vor dărui totul de la bun început.

Relații Aer – Foc

Leu – Balanță

Balanța, semn de Apă, va reuși să echilibreze nativul din zodia Leu, înflăcărat de patronajului Focului. Cei doi își vor găsi echilibrul și maturitatea unul lângă celălalt și se vor balansa perfect, dând naștere unei relații de lungă durată.

Săgetător – Gemeni

Într-un cuplu format dintr-un nativ Gemeni și unul din Săgetător, semnul de Aer aduce susținerea și independența de care are atâta nevoie semnul de Foc, în timp ce partenerul său va aduce pasiunea.

Zodiile de Aer și cariera

Deși nativii născuți în zodiile de Aer sunt inteligenți și capabili, ei nu sunt interesați de carieră în mod special și nici nu sunt disperați să adune bani. Zodiile de Aer nu sunt interesate de funcții, prestigiu, poziția din firmă sau laudele celor din jur. Le interesează în schimb să fie bine plătite pentru munca și pentru ideile lor creative.

În general, nativii din Gemeni și Vărsători nu se vor plânge de lipsa banilor. Capabili să se adapteze și să trăiască în condițiile pe care și le pot crea singuri, acești nativi au capacitatea de a obține ceea ce își doresc. Astfel, dacă vor să călătorească, ei nu vor avea mari dificultăți în a obține banii necesari.

Pe de altă parte, mulți nativi din zodiile de Aer sunt foarte creativi și vor avea un hobby sau un meșteșug artistic pe lângă meseria lor de bază. Doar așa ele vor reuși să își pună în evidență talentul, imaginația și puterea lor de creație.

Zodiile de Aer și sănătatea

Zodiile de Aer nu sunt la fel de robuste precum cele de Pământ și sunt . Nativii din zodii de Aer sunt predispuși la tot felul de afecțiuni, pornind de la insomnie, anxietate, depresie, până la probleme cu ficatul și cu stomacul. În tinerețe, mulți dintre ei au probleme mari cu dezechilibrul hormonal și suferă de acnee.

Pentru zodiile de Aer este foarte important să facă multă mișcare în aer liber, să aibă plămânii și creierul bine oxigenate și să încerce să trăiască în zone cât mai puțin poluate. Săptămânal se recomandă călătorii scurte la munte, la pădure, la mare sau în orice altă zonă verde, liniștită și curată.

Cele 4 elemente primordiale și semnificația lor

Zodiile sunt fiecare influențate de unul dintre cele patru elemente primordiale ale vieții: focul, pământul, aerul și apa, iar aceste elemente influențează temperamentul nativilor.

Zodiile de Aer sunt cele mai cerebrale deoarece Aerul reprezintă nivelul intelectual, mental, conceptele, năzuinţele şi visurile.

Zodiile de Pământ sunt cele mai pragmatice întrucât Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii. 

Zodiile de Foc sunt cele mai dinamice și luptătoare, având în vedere că Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul. 

Zodiile de Apă sunt cele mai emotive și sensibile deoarece Apa reprezintă nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea.

Sursa foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter