Mercur retrogradează în zodia Scorpion. Se activează detectivul din noi. Secretele ies la suprafață

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 30 octombrie 2019, 17:52
Mercur retrogradează în zodia Scorpion începând cu data de 31 octombrie 2019 (ora 17:42). Mersul său aparent retrograd va continua până pe data de 20 noiembrie 2019 și va influența toate zodiile, pe fiecare în alt sector de viață.

Mercur este planeta comunicării, a rațiunii, a negocierilor și a tranzacțiilor, iar atunci când se află în mișcare retrogradă toate acestea calități ale sale vor fi afectate. În plus, în mersul său aparent retrograd (planeta nu merge înapoi, ci așa o percepem noi de pe pământ), Mercur se află mai aproape de pământ, prin urmare energia sa este mai puternică și mai impactantă.

Ce se întâmplă când Mercur este retrograd?

Atunci când Mercur este retrograd urmează o perioadă de reevaluare, de reanaliză și revizuire a unor sectoare de viață, a unor decizii luate, a unor gânduri și idei avute. Comunicarea este afectată acum și este posibil ca tensiunile și conflictele să fie la ordinea zilei. În plus, va trona starea de confuzie, motiv pentru care nu este recomandat ca pe Mercur retrograd să se ia decizii majore și radicale. De asemenea, mijloacele de comunicare, inclusiv de deplasare, pot declanșa neplăceri, iar aparatura se poate defecta (nu este o perioadă bună pentru a se investi bani în aparatură). Totodată, afacerile, negocierile, investițiile și tranzacțiile pot avea de suferit, motiv pentru care nu este recomandat să se demareze acum noi proiecte, noi acțiuni în acest sens.

Mercur retrograd în zodia Scorpion. Cum ne afectează?

Zodia Scorpion este responsabilă cu transformările interioare cele mai profunde, este responsabilă cu moartea și viața, cu regenerarea și renașterea, dar și cu sexualitatea. Este o zodie sensibilă, manipulatoare, cu abilități de investigator, o zodie a secretelor, a ocultismului, a misterelor, a fricilor și obsesiilor. Ei bine, Mercur retrograd în Scorpion va cere întocmai reevaluarea acestor zone de interes.

În perioada cu Mercur retrograd în Scorpion vom deveni un fel de detectivi, ne vom întoarce la locul faptei și vom investiga din nou situația. De asemenea, vom răscoli și vom afla secrete, vom trece dincolo de aparanțe pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Va trebui să ne testăm, să ne reanalizăm vulnerabilitățile, fricile și obsesiile, nevoia de control și putere și modul în care ni le manifestăm.

Cele mai afectate zodii de retrogradarea lui Mercur sunt: Taurii și Scorpionii, Leii și Vărsătorii, dar și Gemenii și Fecioarele, zodii guvernate întocmai de Mercur.

Mercur retrograd în zodia Scorpion – context astrologic

Mercur va începe să retrogradeze în Scorpion pe casa parteneriatelor și a căsătoriei, prin urmare este lesne de înțeles că va începe o perioadă de reevaluare și reanalizare a relațiilor cu cei din jur, în special cu partenerul de viață (soț/soție) și cu partenerii de afaceri. Nu este momentul să se ia decizii în aceste direcții și nici să se acționeze radical, dar renegocierea contractelor va fi din plin susținută.

Mercur retrograd este în conjuncție cu Venus, planeta iubirii și a banilor, din Scorpion, prin urmare vom fi și mai abitir determinați să ne reevaluăm sentimentele, dar și modul în care ne raportăm la iubire, modul în care ne valorificăm resursele financiare, modul în care ne administrăm banii. Va fi o perioadă în care vom fi mult mai tentați să cheltuim bani pe obiecte de lux, ceea ce nu este absolut deloc recomandat. Totodată, vom trece sentimentele prin filtrul rațiunii și nu trebuie să uităm că retrogradarea mercuriană aduce confuzie, deci nu trebuie să luăm de bun tot ceea ce gândim cu privire la partener. În plus, aceast context astrologic poate scoate la suprafață secrete legate de persoana iubită sau mișculații financiare în afaceri.

Ascendentul momentului de retrogradare a planetei Mercur este Taurul, (zodie guvernată întocmai de Venus) prin urmare vom reanaliza profund ideea de stabilitate, de statornicie într-o relație, nevoia materială și sentimentală. Este momentul să ne răspundem la o întrebare arzătoare: – „Îmi poate asigura partenerul de viață stabilitatea materială și emoțională de care am nevoie? Dar spirituală?” De asemenea, este momentul să ne revizuim felul în care ne manifestăm controlul, puterea asupra partenerului și modul în care ne lăsăm manipulați de aceste manifestări.

Atenție! Uranus, planeta surprizelor neașteptate, care se află în Taur, face aspecte tensionate cu Mercur retrograd (dar și cu Venus și Soarele din Scorpion), aspect care poate aduce răsturnări de situație în relațiile de cuplu, dar și legate de propria noastră personalitate.

Mercur retrograd în Scorpion. Cum va influența zodiile?

Vă sfătuiesc să vă citiți atât previziunile pentru zodie, cât și pentru ascendent! Iată mai jos care sunt domeniile de viață în care fiecare zodie va începe un amplu proces de reevaluare și, implicit, transformare!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona finanțelor, a sexualității, dar și reanalize serioase legate de trecut, de decizii luate anterior (inclusiv în ultimele săptămâni). De asemenea, este o perioadă în care ar trebui să-și reevalueze starea de sănătate, mai ales acei nativi care se confruntă cu boli lungi și cronice, depresii, nevroze, insomnii. Perioadă favorabilă dialogului interior și introspecției. Unii nativi pot descoperi acum că au niște dușmani ascunși care le dau târcoale.

Taur

Cei născuți în zodia Taur vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona parteneriatelor profesionale, a relațiilor de lungă durată și a căsătoriei, dar și revizuiri legate de propria lor personalitate, de principii de viață, mentalități și, mai ales, nativii vor fi interesați de modul în care sunt văzuți de către cei din jur. Se pot renegocia contracte, parteneriate profesionale acum, dar nu este indicat să se negocieze noi parteneriate. Atenție la surprizele care pot să apară în cuplu, cu atât mai mult cu cât Mercur le guvernează Taurilor sectorul iubirii.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni vor fi determinați de guvernatorul lor, Mercur, care este retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona financiară, dar și în sectorul muncii și al sănătății. Nativii care nu mai sunt mulțumiți de salariu, de condițiile de muncă vor dori să facă schimbări și chiar dacă vor lua decizii acum, nu este recomandat să le pună în aplicare până la ieșirea din retrogradare a lui Mercur. De asemenea, este o perioadă în care va fi nevoie de revizuiri serioase legate de sănătate (se pot confrunta cu probleme legate de aparatul uro-genital), și implicit va fi nevoie de o schimbare a stilului de viață.

Rac

Cei născuți în zodia Rac vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona relațională, atât în relația cu persoana iubită (soț/soție), cât și cu copiii și cu părinții. Ceea ce nativii vor trebui să revizuiască în această perioadă este modul în care comunică cu cei dragi. De evitat călătoriile care nu sunt urgente și necesare. Perioadă favorabilă activităților creative și artistice.

Leu

Cei născuți în zodia Leu vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona familiei, a locuinței, a bunurilor de patrimoniu, dar și  legate de relația cu persoana iubită. Acești nativi trebuie să-și revizuiască nu doar relația cu părinții, cu soțul/soția și copiii, dar și atitudinea pe care o au vizavi de cămin, de o casă, de locuință.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară vor fi determinați de guvernatorul lor, Mercur, care este retrograd în Scorpion, să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona iubirii, a creativității, a comunicării cu cei din jur, a dezvoltării personale și profesionale. O serie de principii și filozofii se pot reedita în acaestă perioadă. Stările de confuzie pot fi destul de dese și nu este momentul să ia decizii radicale, să întreprindă acțiuni majore și nici să plece în străinătate, în vacanțe pentru că pot apărea probleme în călătorie.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona muncii și a sănătății, dar și a finanțelor. Nativii care nu mai sunt mulțumiți de remunerație, de salariu, de condițiile de muncă, de sarcini și responsabilități sunt sfătuiți să înceapă să-și caute un alt job, însă să nu-și dea demisia acum. Se recomandă mai multă atenție acordată sănătății și chiar o vizită la medic pentru un set complet de analize. Atenție la afecțiunile aparatului urinar și genital!

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion au parte de retrogradarea lui Mercur întocmai în semnul lor, pe casa personalității, dar și a relațiilor de lungă durată, inclusiv a parteneriatelor profesionale. Acești nativi vor intra într-o perioadă de reevaluare a unor principii de viață, a unor mentalități și convingeri. Posibil ca o serie de sisteme de valori la care se raportează să le fie zdruncinate din temelii. Este vorba de o etapă de transformări profunde, atât legate de ei înșiși, cât și de persoana iubită sau de modul în care se raportează la iubire.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona sexualității, a intimității și a finanțelor deținute împreună cu alții, inclusiv cu partenerul de viață. De asemenea, pentru unii nativi va fi vorba de o perioadă de dialog interior și ar trebui să fie atenți și la starea de sănătate, care se află în strânsă legătură acum cu gândurile lor și cu starea de spirit.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona principiilor și filozofiilor de viață, a credințelor, a spiritualității. Nativi își pot revizui acum atitudinea pe care o au față de studiu și unii pot decide să se informeze mai mult, să cunoască mai mult, să înceapă un curs de dezvoltare personală sau de perfecționare profesională. Toate acestea vor veni și din dorința de afirmare în carieră pe care Capricornii o vor resimți din plin acum și, implicit, vor dori să-și atingă niște planuri și obiective în acest sens. Prietenii pot intra, de asemenea, în vizorul nativilor și pot revizui locul lor în anturaj. De evitat călătoriile în străinătate.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona carierei. Nativii vor reanaliza niște țeluri și obiective profesionale și vor căuta metodele prin care să-și îndeplinească visurile. Sunt mulțumiți de imaginea profesională în acest moment? Ce trebuie să facă pentru a obține funcția mult visată?Altruismul va fi la cote înalte, însă sunt atenționați că pot fi mințiți, înșelați de organizații non-profit, prin urmare se cere atenție majoră. Este recomandat să analizeze în amănunt fiecare caz umanitar în care vor să se implice acum.

Pești

Cei născuți în zodia Pești vor fi determinați de Mercur retrograd în Scorpion să înceapă un amplu proces de reevaluare în zona profundă a subconștientului. Nativii vor avea ocazia să arunce o privire amplă înspre trecutul lor și astfel să vadă ce anume îi blochează în acele lanțuri, ce-i ține închiși și nu le permite evoluția? Trecutul, cu tot ce înseamnă el, de la amintiri la persoane, va fi revizuit acum și odată cu el și o serie de principii, convingeri, credințe, filozofii și prejudecăți. Se cere mai multă odihnă, evitarea exceselor, a viciilor, dar și a călătoriilor dincolo de granițele țării.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter