Jupiter, Marele Benefic al zodiacului, își începe mersul retrograd. Cum va influența toate zodiile

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 28 octombrie 2020, 11:40
Jupiter, planeta marilor beneficii, a norocului și a expansiunii, își începe mersul aparent retrograd prin zodia Săgetător, zodie pe care, de altfel, o și guvernează. Tranzitul retrograd va începe în seara de 10 aprilie 2019 și va dura până pe data de 11 august 2019.

Jupiter se află în zodia Săgetător din luna noiembrie a anului trecut și o va părăsi definitiv în decembrie 2019. În toată această perioadă este bine să ne folosim pe cât de mult posibil de energia sa benefică pentru a face lucruri mărețe în viață, cu atât mai mult cu cât influența sa pozitivă este puternică acum deoarece se află în semnul său de domiciliu, semn în care va mai reveni abia peste 12 ani.

În perioada de retrogradare a lui Jupiter nu este momentul să acționăm, chiar dacă luăm decizii, nu este momentul să demarăm proiecte noi, chiar dacă le punem la cale. Cu alte cuvinte, în toate aceste 4 luni de retrogradare, Jupiter ne va stimula și ne va provoca să facem reevaluări și revizuiri în acele domenii de viață în care el va retrograda și pe care le vom analiza mai jos.

Jupiter retrograd, la modul general, ne îndeamnă să ne folosim de înțelepciunea interioară (nu va fi ușor!) pentru a ne menține în echilibru, cu noi și cu cei din jur. Cu atât mai mult cu cât Jupiter este și planeta Divinității, ne va cere să ne găsim propria cale pe care să o urmăm, să renunțăm la tipare vechi și să găsim acel drum care ne definește cu adevărat și, de ce nu, un drum mai apropiat de esența vieții noastre (implicit mai apropiat de Divinitate). Jupiter, în mersul lui retrograd, ne cere și ne susține să redevenim puternici și să avem cu adevărat încredere în noi. Iată cum va influența Jupiter retrograd toate zodiile!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec sunt sfătuiți să se bazeze mai mult pe înțelepciunea interioară în modul de relaționare cu persoanele dragi, mai ales cu persoana iubită, să fie mai deschiși, să ofere mai mult și să accepte să primească mai mult. De asemenea, va fi o perioadă de reevaluare a unor principii de viață legate cel mai probabil de zona sentimentală, de distracții, de zona artistică, de studii, de călătorii, de relația cu străinătatea, cu persoanele și instituțiile aflate dincolo de granița țării. Tot acum poate fi o perioadă de (re)analiză în vederea schimbării direcției în carieră, însă sunt sfătuiți să nu acționeze acum, ci să aștepte revenirea în mers direct a planetei, atunci fiind și susținuți în această privință.

Taur

Cei născuți în zodia Taur vor simți nevoia, pe care ar trebui să o urmeze întru totul, de a se desprinde de tot ce este material, în favoarea a tot ce este spiritual. Cei care vor alege această cale vor avea parte de împliniri absolut neașteptate, inclusiv intimitatea și sexualitatea vor primi noi conotații. De asemenea, se cere o reevaluare a atitudinii vizavi de sectorul banilor pe care-i dețin împreună cu terți, cu persoana iubită sau cu partenerii de afaceri.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni ar trebui să analizeze cu mai multă atenție, chiar să aibă mai multă încredere în gândurile lor care privesc relația cu străinătatea, cu persoane sau instituții de peste hotare. De asemenea, va fi o perioadă de reevaluare a tuturor principiilor legate de parteneriate, indiferent că vorbim de căsătorie sau afaceri. Cei care vor fi suficienți de înțelepți vor putea lega relații solide și de lungă durată, iar cei care nu se mai înțeleg cu partenerul de viață vor încheia acum o relație.

Rac

Cei născuți în zodia Rac ar trebui să-și reevalueze atitudinea și așteptările pe care le au în sectorul profesional. Nativii se pot folosi de acest context astrologic pentru a se face remarcați în carieră, pentru a-și îmbunătăți imaginea și, de ce nu, pentru a pândi o avansare. Însă, cu adevărat, rezultatele le vor vedea după data de 11 august, termen pe care ar trebui să-l aștepte dacă-și doresc să-și schimbe locul de muncă sau direcția în carieră.

Leu

Cei născuți în zodia Leu ar trebui să-și reevalueze sentimentele vizavi de persoana iubită și să vadă dacă aceasta îi mai reprezintă, dacă nu cumva le inhibă evoluția și expansiunea, interioară și exterioară. De asemenea, cei care au copii ar trebui să-și revizuiască atitudinea față de ei, să-și schimbe comportamentul, să dea dovadă de mai multă înțelepciune. Pe de altă parte, o zonă pe care ar trebui să o exploreze mai mult acum este cea financiară. Frica de sărăcie, de a rămâne cu portfelul gol, îi va determina pe nativi să facă ceva în plus pentru a obține stabilitate. De aceea, ar trebui să urmărească posibilități noi de îmbunătățire a bugetului, să fie deschiși către noi colaborări, către noi proiecte. Toate aceste demersuri de acum vor aduce bani după 11 august.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară ar trebui să-și revizuiască atitudinea față de membrii familiei, dar și față de o situație ce are legătură cu locuința. Pentru unii poate fi momentul să-și dorească să achiziționeze o casă, să o renoveze, să o mărească sau să se gândească la varianta de a se muta singuri, de a se muta mai departe de părinți pentru a se bucura de mai multă libertate de mișcare. Pe de altă parte, nativilor li se cere să devină mai sociabili și să se preocupe de lărgirea cercului de prieteni, să-și facă noi cunoștințe cu care, uletrior, după 11 august să demareze proiecte.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță ar trebui să aibă mai multă încredere în propria lor persoană și să facă tot ce simt că este bine pentru a consolida această atitudine vizavi de ei înșiși. Nativii ar trebui să-și revizuiască modul de a comunica cu cei din jur pentru a putea evolua, atât personal, cât și profesional. De asemenea, cei care au amânat, evitat, au amânat să urmeze niște studii, să se înscrie la niște cursuri, să dea niște examene, acum ar putea fi determinați să-ți schimbe părerea vizavi de această zonă.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion ar trebui să învețe să-și pună în practică ideile referitoare la zona financiară, la îmbunătățirea veniturilor. Nativii vor mai mulți bani, își doresc stabilitate financiară, însă este momentul și să îndrăznească să aibă inițiative în acest sens pentru că după 11 august vor culege într-adevăr roadele. Ar putea inclusiv să încerce să-și rediscute condițiile salariale.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător au parte de retrogradarea planetei Jupiter întocmai în semnul lor, pe casa personalității. Nativii ar trebui să aibă mai multă încredere în ei, să caute să acumuleze mai multe cunoștințe, poate chiar din domenii noi, să-și dezvolte capacitatea de comunicare cu cei din jur, să caute să se extindă în plan personal și nu numai. De asemenea, ar trebui să fie mai atenți la ce fel de informații primesc și cum le pot folosi în beneficiul lor.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn vor trece printr-o perioadă de reevaluări și reeditări ale principiilor și concepțiilor de viață. În interiorul lor se vor produce schimbări acum, de simțire, de percepție, însă toate trebuie întâmpinate cu înțelepciune și deschidere pentru a le deveni benefice. Zona familiei ar trebui explorată mai mult, nativii ar trebui să caute să se asocieze cu cei apropiați pentru a reuși să atingă apogeul, pentru a avea parte de expansiune, așa cum și Jupiter cere, și cum se va întâmpla după data de 11 august, dacă vor fi vizionari în această perioadă de retrogradare.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător își vor revizui atitudinea față de prieteni, față de persoanele din cercul de cunoștințe care le inhibă evoluția și expansiune. Nativii vor căuta să se înconjoare de persoane care să le deschidă noi orizonturi, alături de care să poată deschide noi uși de cunoaștere și, de ce nu, alături de care să demareze noi planuri și proiecte în viitor, posibil chiar după data de 11 august. Ceea ce ar mai trebui să învețe nativii acum este legat de relația cu persoana iubită. Este momentul ca nativilor să le pese mai mult de ei înșiși și mai puțin de cealaltă persoană. Celor singuri le sunt recomandate înțelepciunea și echilibrul în căutarea unui nou partener.

Pești

Cei născuți în zodia Pești vor trebui să-și reevalueze situația profesională, cariera. Cei care nu mai sunt mulțumiți de actualul loc de muncă ar trebui să nu mai stea pe gânduri și în toată această perioadă de retrogradare să-și traseze noi direcții profesionale, să caute să avanseze. De asemenea, trebuie să fie mai deschiși la propunerile care vin spre ei, să se pună mai mult în evidență la locul de muncă și să nu opună rezistență energiei lui Jupiter, cu alte cuvinte să nu opună rezistență expansiunii profesionale. Vor culege saci de roade după data de 11 august.

Ești interesat de planete? Află curiozități despre planeta roșie – Marte, Venus (denumită Steaua Ciobanului, micuța Pluto, Mercur sau inelele lui Saturn!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter