Horoscop chinezesc pentru ianuarie 2023, luna Bivolului de Apă Yin. Tristețe, tendințe depresive și mici accidente în cazul Câinelui

De Unica.ro, pe

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Luna ianuarie 2023 este menționată, în zodiacul chinezesc, ca luna Bivolului de Apă Yin. Luna ianuarie, conform zodiacului chinezesc, începe pe data de 5 ianuarie și se încheie pe data de 4 februarie, odată cu intrarea în Noul An Chinezesc.

În exclusivitate pentru UNICA.RO, Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fast Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineză tradițională ne prezintă horoscopul pe luna ianuarie 2023, horoscop guvernat de Bivolul de Apă Yin.

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru luna ianuarie 2023 pentru fiecare zodie în parte

Aflăm că toate zodiile s-ar putea să aibă probleme pe calea mobilității și a dorinței de libertate și că energia terestră caută să blocheze energia celestă. Nici comunicarea nu va fi eficientă, nu ne vom face pe deplin înțeleși sau nu-i vom înțelege pe ceilalți. De asemenea, aflăm ce ne rezervă astrele pentru cele 12 zodii și cum reușim să depășim anumite bariere.

Luna ianuarie este numită ,,Bou/Bivol de Apă yin”. Începe în 5 ianuarie și se va sfârși în 4 februarie 2023, așadar nu va face parte din noul an, al Iepurelui, ci din anul chinezesc vechi, 2022, al Tigrului de Apă yang.
Luna de Bou conține, ca energii, Apa yin și Pământul yin. De data aceasta, teoretic, nu există armonie între cele două elemente, deoarece astrologia chineză consideră că Pământul controlează Apa, o stăvilește, se constituie într-o barieră în calea ei, un dig care-i oprește curgerea.

Citește și: Zodiacul Chinezesc. Ce zodie chinezească ești în funcție de anul nașterii

Între noi și calea mobilității noastre ar putea să se ridice, în această lună, piedici dezagreabile
În această situație, putem afirma că între noi și calea mobilității noastre, a aspirațiilor, a dorinței noastre de libertate, ar putea să se ridice, în această lună, un stăvilar nedorit, piedici dezagreabile. Energia terestră caută să blocheze energia celestă sau, mai simplu spus, ne blocăm singuri, ca în cazul unui conflict interior, uitând că suntem, în definitiv, atât de liberi pe cât ne dorim și îndrăznim noi înșine să fim.

Intuiția poate fi viciată atunci când omul este traumatizat, când ea se blochează din cauza unor frici
Luând în discuție și alte aspecte ale semnificațiilor Apei yin (ea mai simbolizează comunicarea și intuiția), atunci ne putem aștepta la blocaje în relațiile interumane; de vreme ce comunicarea nu va fi eficientă, nu ne vom face pe deplin înțeleși sau nu-i vom înțelege pe ceilalți. De asemenea, intuiția poate fi viciată atunci când omul este traumatizat, când ea se blochează din cauza unor frici sau a altor emoții paralizante sau pur și simplu când omul este influențabil prin natura sa și refuză să o ia în seamă.

Va exista încă de la începutul anului o mare dorință de evoluție, de educație

Energiile principale ale anului sunt Apa yang pe Tigru de Lemn yang. Acesta le-a adus multora putere (autoritate), creativitate, bani și chiar un partener de viață, după cum o indică și energiile ascunse sub cele principale. Va exista încă de la începutul anului o mare dorință de evoluție, de educație, dar trebuie să prioritizăm sursele, să căutăm esența, calitatea, nu cantitatea, căci nu vom putea absorbi toată informatia, neavând energia și timpul necesare pentru asta sau posibilitatea de-a o valorifica.

Se formează o triplă alianță benefică între Porc, Sobolan și Bou, așa încât vi-i puteți alege, în ianuarie, drept colaboratori, pe membii acestei triade și reușita este asigurată, dacă aveți în hartă Metalul ca element favorabil (luna este a Boului, deci aveți nevoie doar de un Șobolan și de un Porc), pentru a desăvârși un proiect frumos, spune Cornelia Hangea, în exclusivitate, pentru UNICA.RO.

Citește și: Zodiac chinezesc 2023: Ce să nu faci în anul Iepurelui de Apă dacă vrei să te bucuri de prosperitate

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Nativii zodiei Bou sunt responsabili și nu lasă treaba neterminată

Nativii zodiei Boului sunt foarte temeinici în ceea ce fac. Planifică, realizează, sunt responsabili și nu lasă treaba neterminată. Dacă sunt răniți, se refugiază în muncă. Li se recomandă, de această dată, să se bucure și de frumusețea traseului parcurs, nu doar de rezultatul lui! Au dreptul să se bucure de viață, să echilibreze, în folosul lor, viața profesională cu familia! În plan sentimental, cei dezamăgiți să-și aducă aminte că soarele nu va rămâne veșnic ascuns de nori! Să rămână deschiși! Luna ianuarie le aparține.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Tigrul în luna de Bou va depune la muncă un efort susținut

Tigrul în luna de Bou va depune la muncă un efort susținut, care îi va aduce laudele colegilor și ale șefilor, succesul și rezultatele financiare meritate. Stresul acumulat la serviciu, însă, îl poate afecta, dacă nu înțelege să-și aloce și mici perioade de odihnă. Propria sănătate este responsabilitatea sa, așa încât și-o va păstra doar dacă nu se va surmena. Cel mai indicat ar fi să-i acorde partenerului de cuplu mai mult timp, în loc să-și ducă acasă toate tensiunile profesionale.

Iepurele va avea parte de armonie în viața de cuplu

Relația dintre un Iepure și luna ianuarie este una de armonie. În relațiile profesionale el va beneficia de colaborare bazată pe respect reciproc. Se va forma o adevărată echipă între Iepure și colaboratori, care îl vor aprecia pentru creativitatea și rigoarea sa. Atent la toate detaliile, chiar perfecționist, va duce la bun sfârșit proiecte profitabile financiar, care îi vor oferi și posibilități de investiții. Seducător și atent, în viața de cuplu va avea parte de armonie.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Dragonul se va concentra in ianuarie pe profesie

Dragonul se va concentra in ianuarie pe profesie. Gândul la oportunitățile financiare îi va aduce optimism, dinamism, putere de muncă, oportunități, dorință de creștere, dar neapărat să nu piardă din vedere sănătatea! Ceea ce a realizat în cea mai mare parte a lui 2022, mai ales în prima lui parte, poate constitui baza a ceva nou și semnificativ în 2023, inclusiv o nouă iubire, puțin mai târziu. În orice caz, ceva vechi se va sfârși în viața Dragonului și altceva va începe, în mod sigur, în virtutea relației specifice pe care o stabilește cu semnul Boului. Din harta personală se poate afla mai exact care domenii sunt vizate.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Șarpelui în luna de Bou îi vor fi benefice răbdarea și toleranța

Șarpele în luna de Bou trebuie să abordeze relațiile profesionale de o manieră nouă. Îi vor fi benefice răbdarea, toleranța, efortul de a se abține de la critică și de a fi mai relaxat. În cuplu, atentie la modul în care comunică! Ironia trebuie să lipsească din discursul Șarpelui în dialogul cu partenerul. În schimb, trebuie să învețe să ceară atunci când vrea să primească, mai ales dacă este femeie! Se știe că bărbații, în general, nu ghicesc gândurile partenerei de cuplu. Are parte și de oportunități financiare în această lună, dacă nu va adopta tactica amânării.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Calul va neglija puțin viața sentimentală

Calul va avea succes în condițiile în care se va concentra asupra obiectivelor sale. Știe să recunoască o oportunitate, dar, moral fiind, le acceptă doar pe acelea care nu-i încalcă valorile etice. Va avea ocazia să munceasă mult, încă din această lună, cu multă responsabilitate și tenacitate, pentru a-și atinge respectivele obiective, fixate încă din anii anteriori. Va neglija puțin viața sentimentală, cu gândul că se poate revanșa la vară.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Pentru Capră, luna Boului va fi destul de predispusă la schimbări neașteptate și mici conflicte

Pentru Capră, luna Boului va fi destul de predispusă la schimbări neașteptate și mici conflicte, în plan profesional, familial sau sentimental fiindcă cele două semne zodiacale se află în relație de ciocnire. Nu sunt excluse nici accidentele sau slăbirea stării de sănătate. În plus, la serviciu activitatea se va desfășura în ritm alert și va trebui să-i facă față. Creativi și originali, considerați de către unii drept ciudați, ar fi bine ca în această lună nativii din Capră să facă eforturi suplimentare de comunicare și colaborare cu echipa de la locul de muncă și cu partenerul/a de cuplu, pentru a evita posibile neplăceri.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. În luna Boului o Maimuță se va simți destul de obosită

În luna Boului o Maimuță se va simți destul de obosită, așa încât nu este cazul să stea suplimentar la birou dacă nu este în formă, căci se poate îmbolnăvi. De obicei, este cea care impune ritmul și este ,,sufletul petrecerii”, dar ar fi bine să știe că nu-i datorează nimănui nimic, sub acest aspect, așa încât uneori trebuie să-și accepte limitele, să se abțină de la a fi în mijlocul acțiunii. În relația de cuplu, să nu se sfiiască să lase scutul jos, să-și declare sentimentele, să se arate vulnerabilă.

În această lună sunt posibile ieșiri egocentrice pentru Cocoș

Cocoșul muncește mult pentru a-și atinge obiectivele, dar ambițiile sale nu trebuie să stea în calea bunei colaborări cu colegii – și cu subalternii, unde este cazul. Uneori se lasă ,,dus de val”, deși, în general, gestionează bine relațiile profesionale. În această lună sunt posibile ieșiri egocentrice, mai ales că Apa yin aduce confuzie în comunicare. Se impune atenție și la serviciu și acasă, în cuplu, în acest sens.

Horoscop chinezesc ianuarie 2023. Tristețe, tendințe depresive și mici accidente în cazul Câinelui

Câinele și Boul se antipatizează, conform astrologiei chineze (exact ca în cazul Șarpelui), fiind două semne zodiacale ce se află în relație de ,,ciocnire”. În acest caz este vorba despre tristețe, tendințe depresive, mici accidente, frici, îndoieli, deziluzii și schimbări în relații. Prezența celor dragi, odihna și atenția la sănătate sunt antidoturile necesare și gândul că ,,mâine va fi o nouă zi” care le va aduce, din nou, optimismul.
Porcul este optimist, îndrăzneț și sigur pe sine, gata de acțiune

Porcul este aliat cu Boul (împreună cu Sobolanul), după cum arătam mai sus, cu referire la combinația zodiacală numită ,,Tripla armonie”. Aceasta îi permite să fie, în ianuarie, optimist, îndrăzneț și sigur pe sine, gata de acțiune. Poate demara proiecte, cu încrederea că va fi susținut de coechipierii săi, ca și de ingeniozitatea cu care reușește atât de adesea să găsească acele oportunități care să-i rotunjească veniturile. În cuplu este liniște și pace.

Șobolanii aflați în funcții de conducere vor demara noi proiecte, cu noi colaboratori

Sobolanul este al treilea muschetar al alianței menționate și, în plus, se află și în relație de ,,combinație” cu Boul, deci are un dublu avantaj, de care poate profita din plin în ianuarie. Firește că în proiecte și afaceri – cum altfel? – deoarece este domeniul său predilect, fie că lucrează pe cont propriu, fie că este angajat. Cei aflați în funcții de conducere vor demara noi proiecte, cu noi colaboratori, dar este timpul să nu mai ducă singur totul pe umerii săi, ci să delege o parte din sarcini.

Astfel, ar putea să lase mai mult loc vieții sale sentimentale, în care ar putea avea parte de surprize plăcute, de vreme ce perioada îi este benefică. În încheiere, vă reamintesc faptul că harta astrologică personală propune, însă omul dispune! Suntem perfectibili și, atunci când am fost creați, am primit libertatea de-a alege să ne schimbăm viața în bine.

Horoscop realizat de Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fas Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineza tradintionala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter