Horoscop chinezesc martie 2023. Luna Iepurelui de Lemn aduce multă creativitate, diplomație, dar și probleme de sănătate

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 martie 2023, 10:50

Horoscop chinezesc martie 2023, previziuni pentru fiecare zodie. Martie, lună a Iepurelui de Lemn, stă sub semnul Lemnului yin, energie de care ați auzit deja, din prezentarea anului 2023. Ea se regăsește pe ambele paliere ale stâlpului lunii (atât la Tulpina Celestă, cât și la Ramura terestră), aceasta fiind conținută și de semnul zodiacal al ,,Iepurelui”.

Simbolizată de vegetația subțire (spicul de grâu sau o floare), persoana sau secvența temporală ilustrate de această energie se disting printr-un mare potențial de flexibilitate, creativitate și adaptabilitate, diplomație, răbdare, capacitate de comunicare eficientă, abilități de negociere, dorință de evoluție în toate domeniile vieții. Pe cât de fragilă este, în aparență, această imagine, pe atât de mare este rezistența sa interioară, găsind mereu resurse în fața obstacolelor și a vicisitudinilor vieții. Ca firul de iarbă, nu este ruptă de furtună, ci se apleacă doar, o vreme, la pământ,  după care se ridică, plină de vitalitate.

În exclusivitate pentru Unica.ro, Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fast Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineză tradițională, ne prezintă detalii despre horoscopul chinezesc al lunii martie 2023, luna Iepurelui de lemn. Luna martie se afla sub semnul Lemnului Yin ceea se înseamnă un mare potențial de flexibilitate, creativitate și adaptabilitate, diplomație si răbdare. Cornelia Hangea vine cu previziunile astrologice pentru fiecare zodie în parte.

Horoscop chinezesc pentru luna martie 2023, luna Iepurelui de Lemn. Ce nativi au probleme cu autoritățile

Omul a cărui zi de naștere se găsește sub auspiciile Lemnului yin este, totodată, atent la detalii, meticulos, cu o conduită agreabilă, intuitiv, modest, însă ușor de remarcat. Se face imediat plăcut în societate, fiind o prezență carismatică datorită optimismului, umorului, firii sale deschise, inteligenței. Este gata mereu să asculte și să reacționeze cu tact și empatie, însă asupra propriilor trăiri și probleme preferă, în mod elegant, discreția. Deși agreează socializarea, are nevoie de spațiul și de timpul său, pe care le consideră inalienabile. În extrema ,,negativă”, el poate uza de manipulare, manifestă încăpățânare, victimizare, dramatism, o manieră prea directă de a le transmite celorlalți opiniile sale.

Luna martie, în zodiacul chinezesc, aduce multă creativitate și diplomație

În ceea ce-l privește pe ,,Iepure”, semn zodiacal ce ilustrează și tabloul anului 2023 (Iepure de Apă), el însumează o bună parte a trăsăturilor Lemnului yin, atât pe cele pozitive, cât și pe acelea demne de a suporta îmbunătățiri: este autonom, prudent, chibzuit, elegant, un adevărat estet, calm, iubior de armonie, dar și superficial uneori, nehotărât, comod și secretos.

Energia pură de Lemn yin ne invită să ne bucurăm de vitalitatea primăverii

Așadar, acest stâlp, alcătuit din energie pură de Lemn yin, ne invită să ne bucurăm de vitalitatea primăverii, transformării, căci vom fi susținuți în domenii precum dezvoltare personală, instruire, creștere economică, negociere, generare de proiecte și afaceri. Se va manifesta, în martie, un interes crescut față de industria textilă, de designul vestimentar, de primenirea garderobei, de tot ceea ce ține de industria ușoară, lemn, hârtie, fibre vegetale, alimentație ,,vie”, cosmetica podoabei capilare, de jurnalistica scrisă. Este un interval temporal în care ar fi păcat să nu ne lăsăm purtați pe aripile acestei energii flexibile, dar puternice, în același timp, orientate spre noi începuturi, spre oportunitatea de a ne schimba în bine atât lumea interioară, cât și pe aceea exterioară, socială și profesională.

Nativii Iepure, Șarpe, Capra, Cocoș, Porcu și Bivol au tendința de a da un ritm lent acțiunilor pe care le desfășoară

Ca atenționări generale, este bine de știut că toate semnele de energie yin (Iepure, Șarpe, Capră, Cocoș, Porc, Bivol) vor avea tendința specifică de a imprima un ritm lent și ezitant acțiunilor pe care le desfășoară, așa încât ar fi de dorit să se dinamizeze, pentru a putea ,,prinde valul” energiei descrise mai sus. De asemenea, toate semnele de Foc ale celor 12 Ramuri Pământești (,,zodii”) au, în martie, avertizări privind sănătatea, pentru a preîntâmpina AVC-uri, probleme cardiace și pe acelea ale circulației venoase. 

Horoscop chinezesc martie 2023. Previziuni astrologice pentru fiecare zodie în parte

Tigrul poate întâmpina anumite dificultăți legate de autorități ale statului sau cu șefii de la locul de muncă

Tigrul este favorizat în zilele de Cal și Câine și dacă aceste energii apar în harta destinului său, cu condiția să aibă ca element favorabil Focul. O mare doză de atenție ar fi bine să le aloce zilelor de Maimuță din această lună, când poate fi luat pe nepregătite de anumite schimbări neanticipate. Când va întâlni diverse obstacole prieteni și oameni de ajutor îl vor sprijini, mai ales cei din semnele Bivol și Capră. Planul profesional și financiar vor fi echilibrate dacă va ști să depășească invidiile și competitivitatea unor colegi. Pentru bani va munci îndeajuns, sursa lor fiind cea convențională, stabilă. Poate întâmpina anumite dificultăți legate de autorități ale statului sau cu șefii de la locul de muncă. Le poate evita reglând orice chestiune legată de documente specifice, taxe, impozite, actele mașinii, o conduită calmă, mai ales că acest context astrologic sprijină flexibilizarea. Din acest motiv și viața lui de cuplu va avea de câștigat.

Citește și: Horoscopul lunii martie 2023. Noroc în dragoste pentru nativii Taur, probleme de sănătate pentru nativii Pești

Citește și: Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru prima jumătate a lunii martie 2023. Berbecii sunt cei mai norocoși nativi

Citește și: Trei zodii, sub semnul ghinionului în primăvara lui 2023. Toate drumurile duc spre eșec pentru acești nativi

Horoscop chinezesc martie 2023. Iepurele să fie atent la sănătatea ficatului, nervilor si a stomacului

Iepurele este înconjurat de energia de Lemn, aflată, în cazul său, în exces (acest aspect impune atenție la sănătatea ficatului, nervilor, stomacului). Nativul Iepure, în special cel de Foc, va avea multe idei creative, neconvenționale, inclusiv de afaceri, dar îi va fi imposibil să le materializeze pe toate, fiind nevoit să le selecteze pe cele mai realiste și să decidă cum le valorifică. Este esențial să nu fie împrăștiat și nehotărât, deoarece riscă să nu ducă nimic la final, aceasta putându-i induce o profundă nemulțumire. Să fie precaut în relațiile cu Cocoșii, inclusiv la serviciu și în familie, dar și cu Caii, cu care ar putea rupe relațiile, în favoarea altora. Câinele îi va rămâne fidel și de ajutor. Va putea câștiga mulți bani, în spcial din sfera de business, dar va munci din greu pentru ei. Unii nativi vor fi supuși tentației relațiilor extraconjugale, mai ales bărbații (de Metal).

Dragonul are o multitudine de idei interesante în această perioadă si oportunități de afaceri

Dragonul are ocazia să-și modifice, în această perioadă, dacă dorește, în mod conștient și programatic, anumite aspecte care-i frânează evoluția: competitivitatea, tendința de control, tentația amânării și analizele nesfârșite pe care le face înainte de a demara ceva. Poate realiza aceasta începând cu reglarea relației sale cu sinele. Este invitat să-și sondeze interiorul și atunci peisajul exterior se va armoniza de la sine. Are o multitudine de idei interesante în această perioadă, oportunități de afaceri, financiare, dar și de dezvoltare prin educație, precum și predispoziția de a dobândi autoritate, respect social și de la superiorii săi, căci în sfera profesională este la fel de organizat și de ambițios; ar fi de dorit, totuși, să încerce să se dinamizeze. Uneori este prea lent în exercițiul acțiunii. Unii nativi își pot găsi partenera visată.

Horoscop chinezesc martie 2023. Șarpele își va hrăni, în martie, nevoia de creștere spirituală

Șarpele își va hrăni, în martie, nevoia de creștere spirituală, dat fiind că energia sa de Foc yin îi aparține, prin definiție, sferei ezoterice și intuiției, dar și datorită inspirației, ideilor nonconformiste și talentului, care sunt potențate la Șerpi în aceast interval; unii nativi vor continua ceea ce au început în perioada anterioară, alții realizând abia acum că ar fi timpul să facă un pas decisiv în această direcție. Vor fi obturați de multe judecăți și prejudecăți venite din afară, cum se întâmplă de obicei, dar sunt susținuți de energiile momentului, așa încât le vor ignora. Șarpele de Metal poate deja să ,,iasă în lume” cu ceea ce a acumulat în trecutul apropiat, la nivel de pregătire științifică și transformațională, pentru a ajuta din postura de mentor, ghid, terapeut, îndrumător, pedagog, dar și pentru a păși pe calea propriei vocații, convertite într-o nouă profesie, împlinitoare și profitabilă. În plan sentimental, nativii mai pragmatici, de ambe sexe, să nu se pripească în alegerea unui nou partener de cuplu, deoarece este foarte probabil ca noua relație să nu fie cea visată!

Calul crează condițiile apariției unei noi realități, de obicei mai favorabile decât precedenta

Calul creează cu Iepurele un raport de separare; poate pune capăt unei situații, voit sau obligat, creând condițiile apariției unei noi realități, de obicei mai favorabile decât precedenta. Este posibil, de asemenea, să demareze ,,lupta” contra unui obicei prost, a unei dependențe, să se dezbare complet de ea ori să înlocuiască o relație toxică cu una benefică. Aspecte armonioase ale relației cu Iepurele sunt oportunitățile de educație (mai ales la Calul de Foc), inspirația, creativitatea din sfera profesională, și nu numai, a celui de Apă. Ca în cazul Șarpelui, Focul este alimentat de bogata energie de Lemn, din lună și din an. La Șarpe aceasta se produce în beneficiul sinelui, al sferei emoționalo-spirituale a nativului, față în față cu el însuși, dar la Cal Focul potențează mai ales manifestări exterioare, relaționale, generate de bucuria de a trăi, de entuziasmul și energia care-l vor conduce spre acțiune și prosperitate.

Horoscop chinezesc martie 2023. Capra de Pământ poate fi șicanată în relația cu autoritățile

Capra este favorizată, în luna de Iepure, în zilele de de Porc (Mistreț)  în situația în care are în hartă Lemnul ca semn favorabil. Există și oportunități de evoluție a Caprei, a cărei minte, deosebit de activă, ale cărei suspiciuni și tendințe critice îi blochează, de multe ori, manifestările emoționale. Capra de Pământ poate fi șicanată în relația cu autoritățile (privind documente, impozite, amenzi, conturi). Cea de Foc este originală și inspirată în idei profesionale, iar cea de Metal are șanse să câștige venituri consistente din afaceri sau dintr-o altă sursă decât salariul. Capra de Apă ar fi de dorit să fie atentă la claritatea gândirii și a deciziilor pe care le ia în toate domeniile vieții, inclusive în cea sentimentală, mai ales că în luna martie va fi copleșită de nemulțumire și pesimism.

Maimuta va reuși să aducă în jurul său sobrietate, să dobândească venituri stabile în martie

Maimuța, semn de Metal, este un lider intransigent, care inspiră oamenii, dar instituie și reguli, vertical și justițiar, prezență binevenită într-un context energetic ambiguu, dominat de volatilitatea anului 2023 (Apa yin!) și de flexibilitatea lunii (Lemnul yin), în care este posibilă ignorarea regulamentelor, încălcarea unor limite și drepturi, a unor valori după care funcționeză societatea. Va reuși să aducă în jurul său sobrietate, să dobândească venituri stabile în martie, datorită competenței și rigurozității cu care își desfășoară activitatea profesională. Maimuța de Foc are șansa de a avea o resursă bogată, atât de educație școlară, cât și de dezvoltare spirituală, suport din partea prietenilor și a familiei. O parte dintre nativi își vor găsi jumătatea, cu care vor întemeia, în curând, un cămin.

Pentru Cocoși este necesar să fie extrem de precauți, să excludă activitățile de risc

Cocoșul este în relație de ,,ciocnire” cu Iepurele din an și din lună, fiind predispus la schimbări, turbulențe, relocări (de locuință sau serviciu), călătorii, accidente în trafic, la sporturi sau în voiaje (atenție la oase!), situație în care este necesar să fie extrem de precauți, să excludă activitățile de risc, viteza cu care rulează și să adopte strategia schimbărilor controlate, inițiate chiar de el, ca să disipeze potențialul ,,contondent” al excesului energetic. Aceste inițiative îi pot aduce și prosperitate financiară, mai ales din afaceri. Nativul Cocoș de Foc poate fi amenințat de probleme legate de circulația sangvină și de cord. Un alt posibil pericol, pentru anumiți nativi (de Metal și Pământ, în special) este acela privind scandalurile sexuale (triunghiurile amoroase!), în această perioadă.

În martie, Câinele va prospera, fiind extrem de implicat și concentrat asupra sferei profesionale

Câinele și Iepurele sunt energii care se armonizează. Ambele preferă calmul, detestând orice conflict. În martie, Câinele va prospera, fiind extrem de implicat și concentrat asupra sferei profesionale, lăsându-și în plan secund viața sentimentală. În ceea ce privește sănătatea, ar fi bine  să își modifice obiceiurile alimentare și să-și impună o disciplină strictă în acest sens, deoarece mulți nativi ai acestui semn sunt gurmanzi și pot ajunge să sufere de diverse afecțiuni digestive. Să fie pregătiți pentru zilele de Dragon din această lună, deoarece atunci pot apărea schimbări neprevăzute, însă le vor sta la dispoziție oameni de ajutor, mai ales dintre aceia cu semnele Bivolului și Caprei.

Horoscop chinezesc martie 2023. Porcul să fie atent la afectiunile legate de rinichi si oase

Porcul le va avea ca zile benefice pe cele de Tigru, iar cele dizarmonice vor fi zilele de Șarpe. Se va epuiza pentru recompensa financiară pe care-o va obține în martie, care va fi, în principal, rezultatul unei activități antreprenoriale sau un alt tip de câștig decât cel convențional: un job în plus, de pildă. Această suprafuncționare va deveni și o sursă de frustrare și frământări, așa încât ar fi util ca nativul să-și mute atenția asupra modului în care își poate revizui relația cu profesia, căci efortul excesiv este semnul că omul nu și-a găsit vocația sau a ignorant-o, luând-o pe un drum care nu i se potrivește. Nu e niciodată târziu să faci ceea ce îți place. Fiind guvernat de Apă, să se îngrijească de rinichi, oase, sistemul imunitar!

Horoscop chinezesc martie 2023. Șobolanul poate impresiona cu produsele muncii și ideilor sale

Șobolanul se află în relație de ,,penalizare” cu Iepurele, care manifestă ingratitudine față de el, adică îl rănește, îi lezează orgoliul sau îl trădează, ceea ce-i produce disconfort emoțional, posibile frustrări, episoade de afectare a sănătății, relații dizarmonice, pericole ascunse, motiv pentru care i se recomandă, în primul caz, să nu se lase prea afectat, iar în cel de-al doilea să fie extrem de atent la activități riscante de orice natură. Aspectul pozitiv este că posedă o mare doză de aplomb în comunicare, poate impresiona cu produsele muncii și ideilor sale, poate profita de fidelitatea și de încrederea prietenilor adevărați pe care-i va avea mereu în preajmă. Reprezentantele feminine de Pământ își pot găsi partener de viață în martie.

Boul (Bivolul) se poate aștepta în martie la diverse conflicte cu șefii

Boul (Bivolul) se va bucura de zilele de Șobolan, din luna ce urmează, dar cele de Dragon, Cocoș, Capră nu vor fi chiar atât de benefice, din cauza unor schimbări, tensiunilor în relații și a disconfortului emoțional. Se poate aștepta în martie la diverse conflicte cu șefii sau cu reprezentanți ai autorității. În diverse situații de acest tip poate primi suport material și moral de la personae care ,,veghează” asupra lui, din semnele Șobolan și Maimuță. In luna Iepurelui acești nativi vor întâlni persoane cu care vor avea relații sentimentale pasagere sau care vor trena, nu se vor transforma în căsătorie. Cât despre finanțe, va depune destul efort pentru a dobândi venituri dintr-o activitate neconvențională.

Să nu uitați că detaliile particulare ale destinului nostru se găsesc în harta astrologică personală BaZi, care este amprenta noastră unică!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter