Horoscop chinezesc aprilie 2023. Ce aduce Luna Dragonului de Foc pentru fiecare zodie. Atenție la sănătate!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 31 martie 2023, 09:09

Horoscop chinezesc. În aprilie energia celestă de Foc yang se combină cu aceea terestră a Pământului yang, specifică semnului zodiacal de primăvară, numit ,,Dragon”. Focul yang este energia solară, optimistă, caldă, demnă de încredere, care adună oamenii în jur și îi sprijină cu generozitate dezinteresată.

Este o energie creativă, extrovertită, directă, plină de pasiune, independentă în orice condiții, impulsivă, dar lipsită de ranchiună, motiv pentru care cei născuți în ziua dominată de ea devin centrul atenției în orice grup uman. Uneori, aceștia au momente în care evaluează superficial anumite situații, din exces de pozitivitate și visare. În sfera economică, Focul poate dinamiza domenii și industrii precum aviația, comunicarea, energia, electronicele, divertismentul, financiar-bancarul, restaurantele.

În exclusivitate pentru UNICA.RO, Cornelia Hangea, profesor, formator în comunicare, terapeut Fast Healing Therapy, consultant BaZi, astrologie chineză tradițională, ne prezintă detalii despre horoscopul chinezesc al lunii aprilie 2023, luna Dragonului de Foc. Cornelia Hangea vine cu previziunile astrologice pentru fiecare zodie în parte.

Horoscop chinezesc aprilie 2023.Luna Dragonului de Foc aduce o energie creativă, directă, plină de pasiune

Elemente comune ale energiilor Dragonului și Pământului yang sunt încăpățânarea și ambiția. Pământul este, însă, foarte stabil, echilibrat, extrem de responsabil, perseverent, organizat, riguros, însă greoi în luarea deciziilor, tentat să amâne anumite acțiuni (cântărește excesiv argumentele), având tendințe de control și, câteodată, accese de competitivitate inutilă.

Luna aprilie 2023, luna Dragonului de Foc.

Horoscop chinezesc aprilie 2023: Dragonul este caracterizat de hotărâre, curaj, carismă și, în general, animat de bune intenții

Dragonul este caracterizat de hotărâre, curaj, carismă și, în general, animat de bune intenții. Pentru nuanțare, putem identifica două tipuri umane reprezentative, dintre care unul este ilustrat prin polaritatea pozitivă, prin postura creativă și creatoare, a celor prolifici în gândire, în idei originale, generate de capacitatea majoră de acumulare de informație, de analiză și sinteză, trăsături ce facilitează vizibilitatea și puterea de afirmare, fără ca ei să facă eforturi deosebite în acest sens.

Iar fiindcă ,,celui ce are i se va da” încă, de suficiente ori vor avea și adevărate revelații sau contexte excepționale, norocoase, căzute din cer, capabile să-i propulseze spre succes. Sunt energici, de încredere, curajoși, nobili ca structură de caracter.

Horoscop chinezesc aprilie 2023: A doua categorie de Dragoni este cea care alege să se manifeste mai des în polaritatea ce suportă îmbunătățire

A doua categorie de Dragoni este cea care alege să se manifeste mai des în polaritatea ce suportă îmbunătățire. Dornici de atenție, mai puțin inspirați decât primii și, adesea, încercați de viață prin diverse lecții, sunt capabili să recurgă la ,,scurtături” ce le pot facilita reușita, așa încât își pot aroga drepturi asupra ideilor altora, fără prea mare căință, după dictonul ,,scopul scuză mijloacele”. Pentru exemplificare, o ilustrare populară este plagiatul lucrărilor de diplomă; una mai benignă ar putea fi însușirea fără drept a expresiilor inspirate, emise de alții, pe rețelele de socializare (internauți necunoscuți publicului), pe care acești Dragoni (mulți dintre ei chiar jurnaliști cunoscuți) nu se simt datori să-i citeze prin obișnuitele ghilimele, bucuroși că vor fi luați drept autorii vorbelor de duh, după principiul ,,ce-i găsit, al meu să fie!”. Această polaritate mai manifestă caracteristici precum aroganța, lipsa de tact, impulsivitatea, excesul, intoleranța.

Atentie! În această lună accentul cade pe organele corpului și pe afecțiunile ce corespund elementelor Foc și Pământ

În această lună accentul cade pe organele corpului și pe afecțiunile ce corespund elementelor Foc și Pământ, asupra cărora ar fi de dorit să vegheze fiecare nativ. Sistemul digestiv și imunitar, stomacul, pancreasul, splina, mușchii și gura țin de Pământ, iar cordul, venele, glicemia, inflamațiile, tiroida, colesterolul, imunitatea, țin de Foc.

Horoscop chinezesc aprilie 2023: Tigrii de Apă și de Foc vor lucra în echipă

În ceea ce-l privește pe Tigru, energiile anului i-au oferit resurse generoase, iar ale lunii de Dragon îi vor facilita expunerea, așa încât pregătirea sa în planul profesiei va genera un produs interesant, ce așteaptă să fie prezentat; recompensele, inclusiv cele materiale, îi vor încununa munca și abilitățile. Exprimarea se află, pentru el, la loc de cinste în luna Dragonului, doar că, fiind una de Foc, ea necesită atenție, așa încât modul în care își comunică așteptările să nu devină prea tranșant și emoțional!

Tigrii de Apă și de Foc vor lucra în echipă, cu colaboratori de încredere; cel de Pământ va fi remunerat mai consistent decât ceilalți, iar cel de Metal ar fi bine să vegheze la corectitudinea obținerii și gestionării banilor, altfel ar putea avea de-a face cu autoritățile. Tigrii de Foc bărbați pot începe o nouă relație de iubire. Atenție la sănătatea dinților, rinichilor, sistemului respirator și imunitar!

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Iepurii pot fi trădați, răniți emoțional de oameni în care au mare încredere

Iepurele nu va fi avantajat de interacțiunea cu Dragonul, după cum știm din analiza anului în curs, din cauza relației de ,,vătămare”; așadar, Iepurii pot fi trădați, răniți emoțional de oameni în care au mare încredere. Nativul de Apă va întâlni energia banilor pe ambele paliere energetice. Aceasta înseamnă, pe de o parte, că va fi pragmatic și atent la strategiile sale financiare, căci nimic nu-i va veni chiar de-a gata, trebuind să depună un oarecare efort ca să atingă nivelul de prosperitate dorit.

Să nu încerce să sară etape în obținerea banilor, să facă totul ,,ca la carte”! Pe de altă parte, cum Banii desemnează, în metafizica tradițională, și partenera de viață, unii celibatari vor avea ocazia să-și întâlnească viitoarea soție. Doamnele de Metal pot să înceapă o relație sentimentală cu un bărbat foarte pasional și romantic, însă aceasta nu se va transforma în relație de căsătorie. În planul sănătății, sunt valabile recomandările pentru Tigru.

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Dragonii să evite, pe cât posibil, colaborarea cu Câinii, cu care vor avea multe conflicte

Dragonului, luna omonimă îi aduce o oarecare stabilitate, prin asocierea lui cu persoane de încredere, cu prieteni, dar aceasta nu îl scutește de neplăcerile relației de ,,autopenalizare”, care se stabilește în contextul întâlnirii cu dublul său, care se traduce printr-o atitudine inconștientă de autosabotare ce se poate manifesta în fapte, gânduri, relația cu propriul corp, tolerarea sau instituirea unor dependențe, decizii neinspirate, cheltuieli inutile, compulsive.

Acestea se pot evita printr-un aport sporit de observare de sine, de trăire în prezent și de conștientizare a ceea ce emite și trăiește. În zilele de Bou pot interveni finaluri bruște ale unor situații, aceasta nefiind neapărat de rău augur, căci vechiul face loc noului! De asemenea, Dragonii să evite, pe cât posibil, colaborarea cu Câinii, cu care vor avea multe conflicte.

Horoscop chinezesc aprilie 2023: Șarpele este dinamic, dornic să se impună, puternic orientat spre reușita socială și materială

Șarpele este dinamic, dornic să se impună, mai ales cel de Foc, puternic orientat spre reușita socială și materială, foarte competent în profesie și gata să învețe pînă când atinge excelența și bogăția. Doar că în această lună este prudent să știe unde să se oprească, deoarece Focul este în exces, prezent și deasupra Dragonului. Pentru ca atmosfera să nu devină de-a dreptul inflamabilă, se impune moderație în orice tip de comunicare și acțiune, dar mai ales cu competitorii de la serviciu și cu nativii Porc.

Scopul financiar mai poate fi atins cu condiția ca munca și afacerile să fie în acord cu respectul față de normele morale. Mare atenție se impune la sănătatea sistemului circulator, inimă, tiroidă, articulații, iar în relația de cuplu la gelozie, așteptări nerealiste și posesivitate!

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Nativii Cal sunt predispuși la frustrare și furie în această lună

Calul are ocazia să-și manifeste bogăția fanteziei și să o pună în slujba prosperității, să se laude cu ce a realizat, dar este de dorit să-și trieze partenerii și colaboratorii, aceștia urmând să fie aleși dintre oamenii inteligenți, animați de aceeași pasiune și dedicare pentru proiectele aflate în derulare. Nativii Cal sunt predispuși la frustrare și furie în această lună, putând fi destul de vehemenți și dificili, porniri pe care ar fi bine să și le conștientizeze și domine, precum și apetitul pentru activități de risc. Cu excepția Calului de Metal, celelalte energii să fie atente să nu încalce regulamentele și legile, să-și țină actele în ordine! În comunicare să fie coerenți, preciși, empatici, inclusiv în cuplu! Avertismentele legate de sănătate coincid cu cele de la Șarpe.

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Pentru Capră se recomandă colaborarea, asocierea, cu persoane cunoscute, verificate

Pentru Capră se recomandă colaborarea, asocierea, cu persoane cunoscute, verificate, de al căror devotament sunt sigure, astfel încât echilibrul mental și emoțional să poată accesa beneficiile financiare. Pot colabora bine cu semnele de Cal, Porc, Iepure, dar prudență și vigilență în zilele și cu persoane din semnele Câine și Bou, pe plan personal și de afaceri.

Aceste semne asociate generează ciocniri și se materializează, de obicei, prin situații de relocare, mutare, fie din locuință, fie cu serviciul, printr-un blocaj pe alte paliere, prin accidente sau surpări de construcții și teren. Sănătatea poate fi într-o stare de echilibru dacă se fac controale și analize privind stomacul, digestia, sistemul imunitar, glicemia. Viața sentimentală a celor singuri poate fi brusc animată în această lună, dar atenție la compatibilități, după recomandările de mai sus!

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Maimuta alături de un Șobolan poate să intre într-o combinație care îi poate fi benefică

Maimuța este o energie alertă, cu atât mai mult în luna Dragonului. De aceea are nevoie să recurgă la un bilanț al ultimei perioade (marcate de multă mișcare, muncă și agitație), apoi la un restart, la o schimbare, fie în modul în care se raportează la sine, fie la exterior, fie la ambele. În finanțe situația este de echilibru, datorită eforturilor anterioare de a dobândi prosperitate, așadar pot reduce motoarele și pot acorda o atenție mai mare odihnei și pasiunilor.

Alături de un Șobolan poate să intre într-o combinație care îi poate fi benefică, dacă în harta sa elementul Apei este favorabil. În sfera sentimentală, pot fi mai liniștiți, mai cooperanți, iar cei singuri mai dispuși să ierte trecutul și să o ia de la capăt. Recomandarea privind raportul cu propriul corp este să acorde atenție plămânilor și aspectului pielii, care este un indiciu al stării generale de sănătate.

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Cocoșul este răsfățatul lunii, deoarece este în relație de combinație cu Dragonul

Cocoșul este răsfățatul lunii, deoarece este în relație de combinație cu Dragonul. Trebuie să fie, însă, atent la zilele și relațiile cu persoanele de Iepure, fie că este vorba despre viața socială, fie despre cea personală. O mare parte dintre nativi, mai ales cei de Pământ, vor simți nevoia, în impetuoasa lună a Dragonului de Foc, să se echilibreze, după muncă să se retragă, mai des, în mediul securizat al căminului familial, unde are parte de liniște și de înțelegere, de afecțiunea necondiționată.

În zilele de Cocoș, care sunt de ,,autopenalizare”, pot recurge la exercitarea unei pasiuni, a unui sport, pentru a înlătura efectele acestui fenomen, aducător de momente de nesiguranță, frici, dependență, anxietate și neîncredere.  Probleme de sănătate posibile sunt răcelile și acelea vizând stomacul, splina sau oasele.

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Câinele se poate aștepta conflicte și schimbări bruște de situații

Câinele nu este favorizat de luna Dragonului, cu care este în relație de ciocnire, ambele fiind energii de Pământ yang. Câinele se poate aștepta conflicte și schimbări bruște de situații, pe diferite planuri, chiar și în sănătatea sa sau a celor dragi, mai ales dacă i se coagulează în hartă combinația nefastă Câine-Bou-Capră. Sfera finanțelor și cea sentimentală sunt mai generoase cu Câinele de Apă. Preponderent, din harta acestor nativi lipsește elementul Metal, așadar există două aspecte la care ar fi bine ca ei să ia seama: să fie în acord cu etica, pentru a nu avea conflicte cu autoritățiile și cu propria conștiință, și să se concentreze pe sănătate, fiind posibile afecțiuni locomotorii, probleme cu dantura, cu pielea, Parkinson, Alzheimmer, depresii.  

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: În plan personal, Porcul își poate alege asociații dintre nativii Tigru

Porcul are, în luna aprilie, aceeași dorință de muncă precum de obicei, dar ritmul alert imprimat de Focul lunii îl va obliga să-și dinamizeze propriul ritm, să nu mai cumpănească excesiv avantajele și dezavantajele deciziilor sale, așa încât va avea șansa de a nu mai rata oportunități profesionale. În plan personal, își poate alege asociații dintre nativii Tigru, pe când față de Șerpi ar fi bine să fie rezervat, dar amabil.

Cu partenerul/a de cuplu și cu membrii familiei să fie mai comunicativ, deoarece balastul emoțional păstrat în interior îi dăunează și poate genera boli grave. Cum excesul de Apă în unele hărți semnalează posibile probleme de sănătare, se recomandă atenție la circulația deficitară, la dezechilibrele hormonale și la anxietate!

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Șobolanul, alături de o Maimuță, poate să intre într-o combinație care îi poate fi benefică

Șobolanul, în luna Dragonului, alături de o Maimuță, poate să intre într-o combinație care îi poate fi benefică, însă cu condiția ca în harta sa elementul Apei să fie favorabil. Perioada este de bun augur pentru nativii aflați sub protecția energiilor de Apă, de Lemn și de Pământ, care vor avea idei inedite, ingenioase, dobândite în urma unei munci temeinice și ambițioase de informare (studiu individual!), ale căror roade financiare nu se vor lăsa așteptate.

Toate acestea sunt posibile datorită concentrării asupra scopului propus, în ciuda atmosferei competitive de la serviciu sau tocmai datorită ei, depinde de la caz la caz. Asupra nativilor de Metal poate plana un nor ce aduce conflictul cu o autoritate, fie a statului, fie a planului personal (soțul, tatăl, de pildă). În planul sănătății, se pot confrunta cu răceli.

Horoscop chinezesc luna aprilie 2023: Boul poate dispune, în această lună, de oportunități financiare

Boul poate dispune, în această lună, de oportunități financiare (mai ales Boul de Apă), grație modului adecvat în care își oferă serviciile, aplică tehnici de marketing, conștient sau nu, ceea ce-i va aduce și autoritate profesională, respectiv socială (mai ales Boului de Metal). Ca și în cazul Caprei și a Câinelui, dacă intră împreună în combinația de triplă penalizare (favorizată de luna de Pământ a Dragonului), trebuie să aibă o doză sporită de vigilență, putând fi victima unor accidente; poate fi agresat sau blocat pe diverse planuri ale vieții, inclusiv pe acela al sănătății. Pot apărea și tendințe de panică sau impulsivitate. Celibatarii, nativi de Apă și de Metal, au mari șanse să-și întâlnească în aprilie viitoarea sau viitorul partener de viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter