Cum slăbeşti în funcţie de zodie

De Unica.ro, pe

Stelele îţi dictează şi felul în care poţi slăbi.

Drept dovadă că orice pas al vieţii ne e scris în stele, iată că tot astrele dictează şi ce trebuie să mâncăm, atât pentru a ne menţine în formă maximă, cât şi pentru a scăpa de nesuferitele kilograme în plus.

Berbecuţele au nevoie de proteine

Voinţa puternică ce te caracterizează şi preocuparea permanentă pentru aspectul fizic nu te prea lasă să acumulezi kilograme în plus. Totuşi, când acest lucru se întâmplă, trebuie să mănânci cât mai multe proteine şi, în special, carne de peşte. Evită carnea roşie, condimentele şi alcoolul. Ai undă verde, nelimitat, la fructe şi legume proaspete, la salate, precum şi la sucurile naturale din fructe. Sporturile care te solicită la maximum sunt oricum preferatele tale, aşa că profită de binefacerile lor!

Tăuroaicelor le trebuie mişcare

Mai leneşă din fire şi bucătăreasă recunoscută, te-ai obişnuit deja cu metabolismul tău lent şi te consolezi cu ideea că, la un moment dat, se va inventa şi dieta minune pentru tine. Nu-ţi place nici sportul. Totuşi, răbdarea ce te caracterizează poate fi aliatul tău de nădejde pentru a duce la bun sfârşit o dietă. Merele, strugurii şi fructele de pădure nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, la fel ca şi cerealele integrale, legumele şi condimentele picante. Interzis la sosuri şi dulciuri! Plimbă-te mult, căci asta te va ajuta să accelerezi funcţiile metabolismului.

Relaxaţi-vă, Gemenelor!

Eşti înzestrată de natură cu un metabolism rapid, aşa că arderea caloriilor nu e o problemă pentru tine. Din păcate, eşti foarte nerăb-dătoare, motiv pentru care, dacă nu ai rezultate imediate în dietă, te plictiseşti şi abandonezi. Stelele spun că ar fi bine să nu mai mănânci pe fugă, să nu mai ciuguleşti între mese, dar să mănânci puţin şi des. Portocalele, grepfrutul, piersicile şi morcovii sunt aliaţii tăi de nădejde. Uită o vreme de cafea, băuturi energizante şi alcool şi bea multe ceauri din plante. Un pic de jogging nu strică nimănui, aşa că şi pentru tine e bun.

Răcuşoarele au nevoie de varietate

Îţi place mâncarea la fel de mult ca şi gătitul. Degeaba te plângi de silueta ta, dacă nu te hotărăşti să iei şi măsuri în privinţa asta. Noroc că ai răbdare şi eşti perseverentă. Dacă vei alege o dietă variată, cu reţete interesante, nu foarte drastică, vei avea şanse mari de izbândă. Introdu în meniul zilnic peşte, fructe de mare, hrişcă, struguri, multă varză, indiferent în ce fel preparată, broccoli şi conopidă. Lasă-le celor dragi produsele de patiserie, pâinea albă, berea şi zahărul alb. Înotul te va ajuta să accelerezi arderile.

Leoaicele iubesc rafinamentul

Adori mâncarea bună şi băuturile fine, iar pentru tine a slăbi înseamnă o cale de a atinge perfecţiunea. Preferi orice regim fad şi sever, dacă promite să te scape rapid de kilogramele nedorite. Ambiţia de a-ţi atinge scopul te ajută să nu renunţi cu uşurinţă, iar digestia bună şi firea activă te menţin în formă. Evită excesul de grăsimi şi alege alimentaţia bazată pe legume ce conţin mult fier, precum spanacul sau broccoli, struguri, nuci de cocos, stafide şi linte. O partidă de tenis cu prietenii sau o seară la discotecă te vor scoate din monotonie.

Fecioarelor li se potriveşte stilul vegetarian

Obsedată de siluetă şi veşnic nemulţumită de felul în care arăţi, ai toate şansele să te transformi într-o anorexică! Ai mare grijă, mai ales că sistemul tău digestiv este foarte sensibil! Ţi se potriveşte de minune o dietă vegetariană, în care seminţele să aducă aportul principal de proteine, morcovii şi cartofii să furnizeze mineralele necesare, iar cerealele integrale să alimenteze organismul cu fibre. Legumele fierte îţi fac bine şi stabilizează glicemia. Salată verde, mazăre, orez brun, mei, germeni de grâu, spanac, ţelină, roşii, mere, banane, linte, toate sunt ideale pentru tine. Un sport uşor, la libera ta alegere, te va ajuta să scapi de complexe.

Atenţie la metabolismul leneş, Balanţelor!

Speri că problemele de greutate se vor regla de la sine. Degeaba! Metabolismul tău lent face să acumulezi foarte uşor kilograme în plus. Urăşti sportul şi adori dulciurile: cea mai nefastă combinaţie. Nu reuşeşti să duci dietele la bun sfârşit, de aceea e bine pentru tine să optezi pentru un regim bogat în proteine şi foarte sărac în grăsimi. Bea apă multă, pentru a scăpa de toxine şi renunţă la băuturile carbogazoase. Ai liber la căpşune, mere, migdale, sparanghel, spanac, ridichi, porumb, fructe de mare, carne de vită sau de porc în cantităţi reduse, iaurt şi lactate degresate. Orice tip de sport este binevenit pentru tine.

Fără grăsimi, Scorpioanelor!

Dieta nu e o problemă pentru tine. Eşti capabilă să respecţi reguli stricte, aşa că slăbirea va fi vizibilă în cazul tău, chiar mai rapid decât ai sperat. Nu e nevoie să apelezi la regimuri hipocalorice şi la activităţi fizice istovitoare pentru asta. Ai nevoie de o alimentaţie săracă în grăsimi, bazată pe vegetale. Orezul brun, meiul, germenii de grâu, ţelina, castraveţii, cireşele şi citricele îţi „sculptează” pur şi simplu silueta. Trebuie să bei foarte multă apă şi sucuri de legume proaspete. Un abonament la o sală de box sau de arte marţiale îţi va mai domoli pornirile agresive.

Multă răbdare, Săgetătoarelor!

Ştii şi tu că la tine nu se pune problema excesului ponderal. Marele tău „of” sunt „aripioarele”, şunculiţele fixate bine pe coapse şi şolduri. Dieta nu e foarte eficientă în astfel de situaţii, ci exerciţiile fizice. Din păcate, nu ai răbdare să duci la bun sfârşit ce ai început, deşi eşti conştientă că cere timp. Ai nevoie de un regim de viaţă sănătos şi de sport. Tot ce e bogat în fibre şi vitamina C te ajută, la fel ca şi roşiile, prazul şi usturoiul.

Fetele Capricorn slăbesc cel mai uşor

Îţi plac dietele stricte, mai ales că ai un potenţial de slăbire uimitor. Încăpăţânarea şi conştiinciozitatea te fac să numeri cu uşurinţă caloriile şi să respecţi regulile impuse. Ai nevoie de mult calciu şi de multe proteine, pentru a-ţi menţine oasele în formă maximă. Carne slabă poţi mânca la discreţie, la fel şi peşte, cartofi, paste făinoase, ouă, porumb. Evită condimentele! Drumeţiile şi alergările uşoare te antrenează perfect.

Spuneţi „Nu” pastilelor, Vărsătoarelor!

Până şi dietele sunt haotice pentru tine. Când alegi un regim fad, excesiv de strict, când pilule-minune şi suplimente nutritive care fac promisiuni deşarte. Acest stil de viaţă nu face decât să te îmbolnăvească. Doar alimentaţia sănătoasă, combinată cu mişcare te ajută să pierzi în greutate. Reţeta e simplă: grăsimi puţine, mere, citrice, fructe uscate, verdeţuri, un pic de sport şi scapi şi de problemele circulatorii la care eşti predispusă.

Femeia Peşi trebuie să renunţe la sare

Indecisă, lipsită de voinţă, azi te apuci de dietă şi mâine mănânci exact ceea ce nu ai voie. Mizezi pe pastilele de slăbit, care îţi promit să dai jos mult, repede şi fără regim. Ai nevoie de exerciţii fizice şi de un regim echilibrat. Deşi adori să savurezi mâncarea, imaginează-ţi cât de bine vei arăta după dietă, ca să ajungi la rezultatul dorit. Consumă alimente bogate în fier: ficat, rinichi, gălbenuş de ou, stridii, cereale integrale, fasole uscată, spanac, salată verde, prune uscate, caise, curmale. Evită, pe cât posibil, sarea! Rolele îţi pot fi aliaţi de nădejde, la fel ca şi înotul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter