Care sunt vitaminele și mineralele de care ai nevoie în funcție de zodie

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 01 noiembrie 2019, 15:22
Fiecare zodie guvernează o anumită parte a corpului, acesta fiind și motivul pentru care unele persoane au o predispozitie mai mare în a dezvolta anumite boli, iar altele nu.

Pentru că este sezonul rece, iar vitaminele și mineralele sunt esențiale în menținerea sănătății, îți propunem să afli care sunt necesitățile organismului tău, în funcție de semnul zodiacal în care te-ai născut, și astfel să fii cu un pas în fața afecțiunilor de sezon.

Berbec

Berbecul guvernează zona capului, motiv pentru care acești nativi au predispoziție către cefalee, stări de nervozitate, depresie și tensiune oscilantă. Pentru a evita aceste neplăceri, nativii Berbec trebuie să-și asigure doza necesară de vitamina B12 și de fier.

Taur

Taurul guvernează zona gâtului și sistemul metabolic, acești nativi fiind predispuși problemelor cu glanda tiroidă, dar și îngrășării sau fluctuațiilor mari de greutate. Pentru a se menține sănătoși au nevoie de seleniu, de vitamina E și de iod.

Gemeni

Gemenii guvernează sistemul nervos și sistemul respirator, în special plămânii, dar și brațele și umerii. Nativii Gemeni se pot confrunta cu stări de nervozitate dese, cu stări oscilante ale dispoziției, cu insomnii, depresii, însă și cu probleme ce țin de zona plămânilor, fiind predispuși astmului și pleureziei. Aceștia au nevoie de vitamina B1 și vitamina F.

Citește și – Dacă ar scrie o carte autobiografică, iată ce titlu ar pune fiecare zodie

Rac

Racul guvernează sistemul digestiv, motiv pentru care acești nativi sunt predispuși gastritei, ulcerului și dereglărilor digestive. Sunt gurmanzi din fire și ar trebui să adopte obiceiuri alimentare sănătoase și să-și suplimenteze meniul cu vitamina A și betacaroten.

Leu

Leul guvernează spatele, coloana vertebrală și inima, par cei mai puternici și sănătoși nativi din tot zodiacul, însă, în momentul în care aceștia nu se simt iubiți și apreciați pe plan sentimental, se îmbolnăvesc. Pentru a-și menține vitalitatea, nativii Leu au nevoie de calciu, magneziu, coenzima Q10 și vitaminele A, D și H2.

Fecioară

Fecioara guverneză zona abdominală, intestinele și colonul, iar nativii Fecioară se vor confrunta deseori cu neplăceri și disconfort pe acest segment, de exemplu apendicită, pancreatită, dereglări de tranzit intestinal. Au nevoie să-și găsească un echilibru alimentar și să adopte o dietă sănătoasă, bogată în fibre, vitaminele din grupul B și vitamina F, fiindu-le utile.

Citește și – La ce trebuie să se aștepte fiecare zodie în anul 2018

Balanță

Balanța guvernează vezica urinară, prostata și rinichii, prin urmare acești nativi vor avea bătăi de cap de-a lungul vieții pe aceste segmente, inclusiv se pot confrunta cu cistită și anexită. De asemenea, au o tendință crescută de a acumula toxine și de a face excese alimentare. Nativii Balanță trebuie să consume foarte multe lichide, potasiu și vitamina F.

Scorpion

Scorpionul guvernează aparatul reproducător, organele genitale, tractul urinar și colonul, acești nativi fiind predispuși constipației, hemoroizilor, problemelor cu prostata sau cu ovarele, chistului și fibromului uterin, dar și contactării maladiilor venerice. Nativii Scorpion trebuie să se elibereze de ură și gelozii, sentimente care-i îmbolnăvesc și să consume vitaminele B12 si P.

Săgetător

Săgetătorul guvernează coapsele, șoldurile și ficatul, acești nativi fiind predispuși exceselor alimentare, dar și alcoolului, astfel că se pot confrunta nu doar cu luxații și lovituri în aceste zone, dar și cu steatoză hepatică, ficat mărit, hepatită. Nativii Săgetător trebuie să facă mișcare, să adopte constant cure de detoxifiere și să-și suplimenteze meniul cu vitaminele din grupul B, F și K.

Citește și Saturn intră în semnul Capricornului. Vor urma 3 ani de lecții dure și schimbări uriașe pentru toate zodiile

Capricorn

Capricornul guvernează genunchii, sistemul osos, dinții și pielea, motiv pentru care nativii se pot confrunta cu probleme de reumatism, atrofie musculară, psoriazis, vitiligo, eczeme. De asemenea, nativii Capricorn experimentează stari nervoase și sunt, deseori, tensionați. Cu siguranță, acestora nu trebuie să le lipsească din alimentație calciul, vitamina D și vitamina C.

Vărsător

Vărsătorul guvernează sistemul circulator, gleznele, dar și o parte din sistemul nervos, prin urmare acești nativi se pot confrunta cu varice, artrită, Parkinson, encefalită, stări de irascibilitate, nevroze și depresii. Nativii Vărsător au nevoie neapărată de magneziu și de vitaminele din grupul B.

Pești

Peștii guverneaza picioarele, sistemul limfatic și chiar sistemul imunitar. Nativii Pești trebuie să se ferească de traumatisme și, de asemenea, sunt predispuși la acumularea toxinelor și la excesele de alcool, tutun sau droguri. Aceștia trebuie să facă regulat cure de detoxifiere și să consume vitamina C și zinc.

Citește și – Ce se întâmplă în preajma zilei de naştere? Un aspect pe care nu l-ai observat până acum!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter