Zi de zi streetwear – 5 idei pentru ținute pentru bărbați

Ultimul update Joi, 04 mai 2023, 14:35

Îți plac ținutele nonșalante și care oferă multă libertate de mișcare? Garderoba ta este plină de hanorace confortabile, tricouri imprimate și colorate sau pantaloni de trening? Atunci stilul tău este aproape de moda clasică de stradă. Ce caracterizează îmbrăcămintea streetwear și ce ținute sunt populare acum?

Streetwear – ce presupune acest stil urban?

Streetwear sau pur și simplu street fashion, este o combinație de croiuri largi, țesături confortabile și un spirit sportiv. Rădăcinile acestei tendințe ar trebui căutate în Statele Unite ale anilor 1980 și cultura hip-hop în curs de dezvoltare peste ocean la acea vreme. Originalitatea și libertatea de alegere sunt cele mai importante valori care s-au reflectat în ținutele hip-hop de acum câțiva ani. Stilul muzicienilor nu s-a schimbat prea mult de-a lungul deceniilor, dar streetwear-ul, care a crescut din ținutele hip-hop, a evoluat.

Astăzi, moda de stradă este în primul rând o tendință care nu are limite sau linii directoare clare. Cea mai importantă idee de streetwear este oportunitatea de a-ți arăta propria personalitate prin haine originale, care asigură libertate. Pe lângă hip-hop, îmbrăcămintea de stradă a fost puternic influențată și de stilul surferilor și patinatorilor din California.

Zi de zi streetwear – 5 idei pentru ținute pentru bărbați

Ținute streetwear pentru zi de zi – idei de stil

Seturile de îmbrăcăminte stradală sunt cea mai bună alegere pentru o întâlnire cu prietenii sau o ieșire în oraș. Garderoba fiecărui fan al modei streetwear ar trebui să includă pantaloni largi, bluze și hanorace confortabile, precum și tricouri cu imprimeuri. 

Pantofii sport, în special adidașii, sunt cei mai potriviți pentru seturile în acest stil. În toamnă și la începutul primăverii, modelele care ajung deasupra gleznei vor fi perfecte, iar în zilele mai calde – adidași joși și sneakerși.

Zi de zi streetwear – 5 idei pentru ținute pentru bărbați

Ce ținute în stil streetwear poți purta zi de zi?

  • Optează pentru un total look

Alege culori îndrăznețe sau nuanțe discrete. Alege pantaloni de trening si un hanorac în același ton. Poți alege un galben sau un roșu îndrăzneț. Preferi tonuri mai calme? Un set gri sau negru este o alegere excelentă! Fii consecvent în selecția de accesorii – completează un set monocolor cu pantofi sport și un tricou într-o culoare contrastantă. De exemplu, pantofii negri și un tricou vor crea un ansamblu armonios cu un set de trening galben, iar pantofii albi și un tricou vor diversifica setul gri.

  • Alege un efect tie-dye

Un mod original de vopsire a țesăturilor este laitmotivul multor colecții pentru bărbați din acest sezon. Dacă vrei să fii în tendințe, alege un hanorac tie-dye. Un hanorac cu culori pastelate arată cel mai bine într-un duo cu pantaloni mai ușori, precum blugii albaștri rupți. Adidași albi și un tricou crem vor completa întregul.

  • Transformă pantalonii scurți de vară în piesa principală a ținutei tale

Acest stil este un rezultat clar al fascinației pentru surfing în California. Chiar dacă nu ți-ai testat puterea împotriva valurilor oceanelor lumii, poți privi pantalonii scurți de vară ca pe cei de surfing. Perechi cu modele, de exemplu, cu imprimeuri florale, un tricou simplu și șlapi confortabili de vară sunt tot ce îți trebuie într-o zi fierbinte de vară.

  • Nu uita de accesoriul pentru cap

Pe lângă șapca streetwear, poți alege și o pălărie beanie. Un tricou cu imprimeu all over, pantaloni comozi cu buzunare cargo și pantofii sport sunt un trio perfect pentru o pălărie de acest tip.

  • Amestecă stilurile

Inspiră-te din modelul hippie paisley pe care îl cunoști, de exemplu, din eșarfele tip bandana. Îl vei găsi și pe haine streetwear, de exemplu hanorace și tricouri. Evidențiază unicitatea unui astfel de tricou cu pantaloni monocromatici care îți vor oferi libertate. Pune-ți adidași cu detalii holografice.

Amintiți-vă că un stil de succes este bunăstarea ta, iar moda de stradă este pentru ca tu să te simți grozav în ținutele tale. Lasă-te purtat de moda streetwear!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter