Tu ești dependentă de telefonul tău mobil?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 februarie 2018, 10:09
Telefoanele inteligente au pus stăpânire pe viețile noastre – ne trezim cu alarma de la telefon, urmărim știrile pe telefon, vorbim cu prietenii online pe diverse aplicații, dăm like și share pe Facebook, verificăm Instagramul de mai multe ori pe zi, ne ghidăm în trafic tot cu ajutorul aplicațiilor de pe mobil, urmărim filme și seriale pe smartphone și adormim, într-un final, tot cu telefoanele în mână.

Trăim mai mult în online, decât în offline

Rezultatele unui studiu recent, realizat de compania Ipsos, la cererea Huawei, au arătat că majoritatea oamenilor s-ar simți pierduți în lipsa smartphone-ului. Mai mult decât atât, jumătate dintre adolescenți se declară dependenți de telefoanele mobile, iar 79% dintre români folosesc telefonul înainte de culcare, în timp ce 64% fac asta imediat când se trezesc. Mail-ul, rețelele de socializare și aplicațiile pentru chat sunt cele mai utilizate. Am ajuns să trăim mai mult în online, decât în offline.

3 din 4 persoane recunosc ca au scris mesaje în timpul condusului

Dincolo de faptul că suntem conectați mai tot timpul la mediul online, această dependență de tehnologie a ajuns să ne pună viața în pericol.

Cu toții știm că lumina albastră a ecranelor nu ne face bine, dar 3 din 4 persoane recunosc că folosesc telefonul mobil și în trafic, verificându-și mesajele în timp ce conduc, cu toate că acest lucru este strict interzis. Pe scurt, am ajuns să ne punem viața în pericol în mod conștient.

Addicted To You, o campanie Huawei care încurajează interacțiunea în offline

În contextul în care folosim smartphone-ul de când ne trezim și până ne culcăm, Huawei a lansat campania Addicted To You – o campanie care încurajează consumatorii să pună telefoanele mobile deoparte și să interacționeze mai mult cu cei din jur.

Addicted To You este o aplicație digitală prin care poți face o declarație unei persoane dragi printr-o imagine. Mai mult de-atât, ești și răsplătită pentru asta! Premiul pentru cea mai frumoasă declarație este un Huawei Mate 10 Pro!

Până acum, o mulțime de oameni au mers în magazinele Huawei și au scris mesaje persoanelor dragi, mesaje care au fost afișate apoi pe ecranele imense de pe magazinul Cocor din București.

Și pentru că suntem încă în luna iubirii, te provocăm și pe tine să faci o declarație persoanei iubite, unui prieten sau, de ce nu, părinților! Înlocuiește dependența de smartphone cu dependența pentru cei dragi. Îți promitem că asta te va face mai fericită!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter