Top 3 băuturi alcoolice pe care le poți folosi la gătit

Gastronomia nu înseamnă doar alegerea ingredientelor potrivite, ci se bazează pe combinații inedite, condimente și arome ce aduc un plus de savoare și personalitate, pentru preparate memorabile și specialități culinare rafinate. Ca să gătești ca un adevărat chef cu stele Michelin, îți prezentăm cele mai bune băuturi alcoolice pe care le poți utiliza în bucătărie. 

Berea – o băutură excelentă pentru sosuri savuroase, fripturi suculente și dulciuri pufoase

Ai la dispoziție zeci de tipuri de bere, cu diferite arome și conținut de alcool de la 0.1% la 5%. Datorită hameiului din bere, dacă adaugi această băutură la carnea de pui, vită sau iepure, îi îmbogățești aroma și obții o textură plăcută, pentru preparate culinare delicioase. De asemenea berea brună este utilizată în sosuri savuroase, mai ales de tip barbecue, potrivite pentru preparate la cuptor sau pe grill. Poți să încerci un sote de pui în sos de bere cu mix de legume sau o friptură de vită coaptă lent, într-un macerat de bere brună, scorțișoară și ulei de măsline.

Prepară deserturi memorable, cu ajutorul băuturii tale preferate, berea! Este faimoasă rețeta irlandeză de prăjitură negresă, realizată cu bere Guiness. Aroma ciocolatei se potrivește de minune cu gustul inconfundabil de malț. Buna dispoziție este asigurată, pentru că acest desert are un efect euforic, perfect pentru zile de sărbătoare. 

Vinul – licoarea ce fragezeste carnea albă, carnea roșie sau specialitățile de vânat

Încă din cele mai vechi timpuri, vinul este utilizat pentru prepararea mâncărurilor. Poți să-l folosești la diferite tipuri de fripturi, dar trebuie să ai grijă ce soiuri alegi. Dacă folosești vinuri roșii aspre, riști să întărești textura cărnii, care își pierde din suculență. Dacă adaugi vinuri roșii tinere pentru mixul de macerare, pui vinuri albe la pește preparat la cuptor și sotezi legume în ulei cu vin, pentru carne de vânat la cuptor, succesul este asigurat!

Poți să folosești vin și la prepararea deserturilor. Vei obține prăjituri cu ciocolată aromate cu vinuri fructate, sau chiar torturi de ciocolată cu jeleu de vin roșu, o delicatesă franceză ce are o savoare aparte.

Vodka – ingredientul secret pentru paste fine, pește la cuptor, deserturi exotice 

Vodka este o băutură excelentă pentru realizarea unor specialități culinare delicioase. Condiția esențială este să alegi mărci de calitate, cum sunt cele de vodka de pe Nitelashop.ro, ca să te asiguri că nu va fi alterat gustul ingredientelor din preparate pe bază de paste, somon ș.a.

Alege vodka Absolut Blue 0.7L pentru rețete excelente de penne alla vodka, tagliolini cu somon, lumaconi alla vodka sau spaghetti picante cu sos Bloody Mary. Te vei bucura de un regal culinar în stil italian, iar textura fină a ingredientelor te va convinge să utilizezi vodka drept ingredientul secret pentru specialități culinare senzaționale. 

Poți să folosești această băutură alcoolică inodoră și incoloră pentru deserturi inedite. O idee interesantă este să adaugi vodka Absolut Blue 1L la prăjituri cu ananas, sufleuri de ciocolată neagră sau bomboane cremoase cu migdale și topping de cocos.

Gătește creativ și adaugă un strop de originalitate rețetelor zilnice, pentru a oferi celor dragi prânzuri exotice, cine rafinate și brunch-uri pline de savoare!

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter