Soluții simple pentru a combate rapid retenția de apă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 august 2021, 13:46

Retenția de apă este o afecțiune care creează disconfort mai multor oameni, cu precădere femeilor și mai ales pe perioada verii. Retenția de apă din organism se manifestă prin umflarea mâinilor și a picioarelor. Mai exact, retenţia de apă ȋn organism, cunoscută ca edem, reprezintă reţinerea patologică de lichid ȋn ţesuturile corpului, mai ales ȋn cel conjunctiv.

Lichidul din organism se drenează cu ajutorul sistemului limfatic care preia substanţele toxice, grăsimile şi bacteriile și le elimină prin transpirație și urina; limfa rămasă fiind, ulterior, deversată ȋn sânge. Când lichidul nu este drenat în mod corespunzător și rămâne la nivelul ţesuturilor, va cauza edem sau inflamaţii.

Zonele ȋn care se acumulează apa pot fi: membrele superioare și inferioare, cavitatea abdominală şi plămânii. Senzația de picioare umflate și grele, din cauza retenției de apă, apare la persoanele supraponderale, adesea la gravide, și la persoanele care suferă de o afecțiune renală gravă și au insuficiență cardiacă.

În funcție de zonele în care apar aceste umflături, există două tipuri de retenție de apă:

  1. edemul generalizat, atunci inflamația apare în întreg organismul,
  2. edemul localizat, atunci când inflamația apare numai în anumite zone ale corpului.

Cum se recunoaște retenția de apă?

Așa cum spuneam, principalul simptom al retenției de apă din organism este reprezentat de umflarea membrelor superioare și/sau inferioare. Însă mai există și alte semne care indică apariția acestei afecțiuni, precum:- piele întinsă și strălucitoare;- semne care rămân câteva secunde la nivelul pielii după apăsarea cu degetul;- umflarea articulațiilor, rigiditate și durere la nivelul acestora;- dureri de cap;- abdomen umflat sau mărit în volum;- dificultăți de respirație;- creșterea bruscă în greutate.

În cazurile mai grave, care necesită control medical de urgență, apar dificultați de respirație, dureri în piept, înroșirea, dar și senzația de căldura în zona umflată.

Remedii pentru retenția de apă

Primordial pentru combaterea retenției de apă este stilul de viață sănătos. Adoptarea unei diete alimentare cu un aport scăzut de sare, de maximum 2.300 de miligrame de sodiu pe zi, adăugarea fructelor și legumelor în alimentație, dar și exercițiile fizice efectuate cu regularitate sau mersul pe jos, cel puțin 30 de minute pe zi, îmbunătățesc circulația sangvină și sporesc activitatea de drenare a lichidului.

Totodată, suplimentarea dietei alimentare cu zinc și crom, dar și suplimentele pe bază de plante medicinale ajută la combaterea retenției de apă din organism. Zincul contribuie la metabolismul normal al carbohidraților și al macronutrienților, iar cromul menține concentrațiilor normale ale glucozei din sânge.

 Suplimentul AquaSlim de la Naturalis, benefic în cazurile de retenție de apă

AquaSlim, suplimentul natural sub formă de capsule, are o acțiune complexă, care ajută la pierderea în greutate, la detoxifiere și la eliminarea excesului de apă din organism. Datorită combinației de zinc, crom și a celor nouă extracte din plante, retenția de apă din organism va fi combătută în cel mai scurt timp.

Suplimentul alimentar conține extract din nouă plante care:

  • – extractul de păpădie– ajută la starea de bine gastrointestinală; susține digestia, ajută la funcționarea normală a stomacului și a ficatului, dar și la detoxifierea organismului prin diureză;
  • – extractul de urzică – ajută la drenarea organismului/eliminarea pe cale renală a apei, contribuind la funcționarea normală a tractului urinar;
  • – extractul de ceai verde- ajută la îmbunătățirea metabolismului și contribuie la oxidarea grăsimilor;
  • – extractul de Solidago virgaurea – ajută la menținerea sănătății vezicii urinare și a tractului urinar inferior;
  • – extractul de struguri- are un rol benefic pentru sănătatea pielii și este un puternic antioxidant;
  • – extractul de ienupăr – contribuie la metabolismul grăsimilor și glucidelor și ajută la menținerea unei digestii sănătoase;
  • extractul de ghimpe-pădureț – susține circulația venoasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter