Când să plimbi bebelușul prima oară și de ce să alegi cărucioare de tip 3 în 1

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 06 septembrie 2021, 14:52

Decizia pe care trebuie să o iei referitor la momentul în care poți să scoți prima dată copilul în aer liber este una destul de supărătoare. 

Mulți părinți sunt îngrijorați, gândindu-se că sugarii nu au sisteme imune complet dezvoltate și, din acest motiv, sunt foarte sensibili. Dacă și tu te regăsești în această categorie, trebuie să afli cum te poate ajuta un sistem de carucioare 3 in 1.

Cum te ajută sistemul de cărucioare 3 în 1 atunci când îl plimbi pe bebe 

Majoritatea experților în sănătate pediatrică explică faptul că sugarii pot fi scoși imediat în exterior, atâta timp cât părințîi respectă câteva măsuri de siguranță de bază. Nu este nevoie să aștepți până la vârstă de 6 săptămâni sau 2 luni. Plimbatul în aer liber, și în special în natură, este chiar recomandat pentru părinți și bebeluși. În special cu ajutorul unui sistem de cărucioare 3 în 1, lumina soarelui și aerul proaspăt oferă beneficii pentru sănătate precum și expunerea la vitamina D. Bonus, poți să iei în calcul și creșterea stării de spirit și a energiei.

Bebelușii au nevoie de aer proaspăt și lumină, iar asta poți găsi doar în exterior. Un bebeluș sănătos, poate ieși afară în fiecare zi, chiar și iarna. Fiind protejat cu ajutorul unui sistem de cărucioare 3 în 1, care îi oferă siguranță atât în mașină, cât și la plimbare, bebelușul tău poate fi plimbat fără griji, atâta timp cât temperatura nu este prea rece (maxim -12 grade celsius) și dacă vântul nu este prea puternic. Pentru că bebelușul tău nu îți poate spune dacă îi este frig, este foarte important să ai grijă în permanentă ca extremitățile (capul, mâinile și picioarele), să fie bine acoperite. Una dintre variantele oferite de sistemul de cărucioare 3 în 1 te va ajuta să găsești cea mai bună soluție pentru ca cel mic să fie confortabil la plimbare.

Cât trebuie să dureze plimbările?

Primele ieșiri ar trebui să fie scurte, aproximativ 20-30 de minute. Se pot prelungi treptat, cu singura condiție ca bebelușul să fie în siguranță. Dacă pleci cu mașina, va trebui să alegi scoica din sistemul de cărucioare 3 în 1. Deoarece bebelușii suferă adesea de disconfort atunci când sunt expuși vântului, asigură-te că prelata căruciorului este bine trasă, pentru protecție. Când temperatura scade sub 0 grade, nu este indicat să rămâi afară pentru prea multă vreme, deoarece bebelușul riscă să facă degerături, mai ales dacă nu se mișcă.

Ce faci când vremea este foarte caldă?

Când temperaturile sunt fierbinți, bebelușul trebuie să fie ținut departe de soare. Dacă este foarte cald (25 de grade sau mai mult), îmbracă-l doar cu o haină scurtă ușoară și scutec. Bebelușul poate dormi și într-o cameră cu geamuri mari, deschise, astfel încât să primească aer curat. Însă, atunci când temperatura este potrivită, cum ar fi valoarea de 21 de grade, poate foarte bine să doarmă afară, în cărucior, ferit cu o plasă de țânțari. Un sistem de cărucioare 3 în 1 oferă toate condițiile pentru ca vântul și soarele să nu îl afecteze. Căruciorul sau coșulețul trebuie să fie destul de lungi, pentru ca bebelușul să poată să se întindă.

Ideea că nou născuții trebuie să rămână în casă o perioadă mai lungă este o poveste veche, care se aplica pe vremea bunicilor noștri. În prezent, toți specialiștii îi încurajează pe părinți să le ofere celor mici aer proaspăt și lumina soarelui naturală, indiferent cât de mic este. De fapt, nu există niciun motiv medical să nu îl scoți afară chiar de a doua zi de când ai ajuns cu el acasă, dacă vremea este favorabilă și amândoi vă simțiți bine. Poți apela cu încredere la scoica din sistemul de cărucioare 3 în 1, iar bebe va avea tot confortul necesar, la fel ca în pătuțul lui de acasă.

 Toate informațiile despre cele mai noi modele de carucioare de copii poți să afli pe www.carucioaredecopii.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter