3 obiecte decorative care vor oferi culoare locuinței tale

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 septembrie 2021, 17:02

Fie că achiziționezi o nouă locuință, ai de gând să renovezi sau pur și simplu ești plictisit de vechiul aspect al propriei case, decorațiunile interioare sunt obiecte care te pot ajuta. Acestea joacă un rol important în crearea atmosferei potrivite pentru căminul tău, adăugând valoare, atât aspectului vizual, cât și confortului. Fiind foarte flexibile și accesibile oricărei persoane, acestea nu trebuie ignorate.

Iată câteva idei de decorațiuni care pot oferi un plus de valoare căminului tău!

  • Pentru a da literalmente viață casei tale, poți cumpăra plante decorative. Acestea se găsesc la diverse dimensiuni, în diferite forme și recipiente. Gama lor este atât de largă, încât este imposibil să nu găsești cel puțin o plantă potrivită pentru fiecare încăpere a locuinței tale. Ele pot îmbunătăți calitatea aerului și mirosul, fiind perfecte pentru dormitoare sau alte camere de odihnă. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la nevoile lor pentru a le proteja. Unele au nevoie de soare, în timp ce altele preferă umbra; unele au nevoie de o umiditate mai mare a aerului, altele nu. Dacă ești dispus să depui un mic efort suplimentar în bunăstarea lor, plantele pot da o culoare frumoasă casei tale.
  • O altă opțiune spre care te poți orienta sunt tablourile. Ca și în cazul plantelor, tablourile se găsesc într-o gamă foarte diversificată. Fie că ai nevoie de o pictură vie, care să joace rolul principal în decorarea unei camere sau un simplu tablou care să umple golul de pe un perete, găsești tablouri pentru orice nevoi. În plus, nu uita să iei în considerare și mesajul transmis de pictura aleasă. Se spune că acesta oferă indicii cu privire la personalitatea proprietarului, așa că nu vrei să transmiți un mesaj negativ privitorilor.
  • O decorațiune întâlnită mai rar, dar care va surprinde persoanele ce îți vor trece pragul este un terariu cu plante – ceea ce deosebește un terariu de un ghiveci obișnuit este stilul în care prezintă floarea respectivă. Acesta valorifică aspectul plantei într-un mod unic, modern, având posibilitatea de a fi personalizat în funcție de cererile clientului. Dacă îți dorești o decorațiune mai extravagantă, care să nu necesite totuși costuri incomensurabile, un terariu cu plante poate fi alegerea perfectă.

Atunci când alegi orice tip de decorațiune interioară, întreabă-te ce vrei să obții prin intermediul acesteia. Încearcă să iei în calcul culorile din camera respectivă și să nu faci exces de obiecte decorative, întrucât își vor pierde din valoare. În final, gândește-te la tematica pe care o vrei în fiecare încăpere și abia apoi începe să investești în acea direcție.

Sursa foto: Greenarium.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter