Secretele zâmbetului de Hollywood: ce trebuie să faci, pentru a te bucura de o dantură perfectă

De Unica.ro, pe

Zâmbetul are abilitatea de a transforma o fotografie într-o veritabilă piesă de artă. Aplicațiile de socializare și dezvoltarea tehnologiei și a telefoanelor smart dotate cu camere de selfie performante te fac să îți dorești tot mai mult un zâmbet luminos, care să acapareze toate privirile și să numere cât mai multe like-uri. Iar acest lucru poate fi obținut doar printr-o sănătate optimă a danturii.

Cele mai multe persoane care se feresc de camerele foto se confruntă cu probleme precum dezalinierea dinților, smalțul pătat sau tartrul, care te pot face să îți pierzi încrederea în tine și să te simți rușinată de câte ori ești în apropierea unui obiectiv. Află secretele zâmbetului de Hollywood și bucură-te de propriul astfel de surâs:

Rezolvă problemele majore

În cazul în care ai carii sau alte lucrări importante care îți afectează zâmbetul, cum ar fi necesitatea unui implant dentar, acestea sunt primele cu care trebuie să începi. Discută cu medicul tău stomatolog pentru a concepe un plan de remediere a danturii, în funcție de timpul și bugetul pe care îl poți aloca lunar acestei probleme, dar și de prioritatea rezolvării lor. Unele dintre ele îți pot afecta nu doar estetica și încrederea în forțele proprii, ci și capacitatea de a mesteca anumite alimente. În plus, dacă le este asociat și disconfortul durerii, urgentarea este cu atât mai importantă.

Ajustează-ți rutina de igienă dentară

Indiferent de bugetul disponibil pentru repararea danturii, nimic nu te poate împiedica să ai o igienă dentară corectă. Folosește ața dentară și spală-ți dinții după fiecare masă, evită alimentele și băuturile care pătează smalțul, cum sunt ceaiurile sau fructele roșii și folosește apa de gură în mod regulat, pentru o respirație proaspătă. În ceea ce privește periajul corect, te poți inspira din numeroasele tutoriale disponibile pe YouTube sau pe platformele clinicilor de stomatologie.

Apelează la servicii de curățare și albire profesională

Depunerile de tartru sunt, adesea, responsabile de nuanța închisă a dinților. În această situație, un detartraj profesional poate fi suficient pentru rezolvarea problemei. Dacă îți dorești mai mult decât atât, iar dinții tăi prezintă pete la nivelul smalțului, poți apela la serviciile de albire profesională ale cabinetelor de stomatologie. În plus, în situația în care medicul tău îți recomandă asta din mai multe considerente decât cele pur estetice, trebuie să știi că, atunci când ai fatete dentare, nuanța uniformă a acestora îți va asigura un zâmbet de milioane. 

Fă-ți curaj pentru un tratament ortodontic

Dinții strâmbi, depărtați sau suprapuși pot schimba considerabil aspectul zâmbetului tău și chiar forma maxilarelor. Totodată, o astfel de dantură poate afecta inclusiv masticația, mușcătura fiind imperfectă și punând presiune asupra anumitor dinți, de exemplu. Nici din punct de vedere estetic, o astfel de dantură nu e tocmai apreciată. Numeroase celebrități de la Hollywood au apelat la ajutorul tratamentelor ortodontice și au purtat aparatul dentar fără teamă, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate: dinții perfect aliniați pe care îi vezi pe copertele revistelor vorbesc de la sine despre rezultatele unui astfel de tratament.

Igiena, vizitele regulate la stomatolog, periajul profesional și detartrajul, dar și tratamentele mai complicate, așa cum sunt cele ce țin de ortodonție sau de implantologie și chirurgie buco-maxilo-facială îți pot asigura zâmbetul la care ai visat dintotdeauna. Nu amâna rezolvarea problemelor dentare, în primul rând din considerente de sănătate și abia în al doilea, din motive ce țin de estetică.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter