Rutina de îngrijire: 3 lucruri pe care trebuie să începi să le faci chiar de azi

Îngrijirea tenului este un proces mult mai complex decât simpla aplicare a unei creme pe față. Există multe instrumente și proceduri la care poți apela pentru a te asigura că tenul tău este protejat în fața factorilor de mediu care îl pot agresa și pot provoca îmbătrânirea prematură a tenului. Dacă nu ai deja o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct, adaptată tipului tău de ten, ar fi bine să începi să îți conturezi una. Iată 3 lucruri de care ar fi bine să ții cont:

Masajul facial este la fel de important ca aplicarea produselor de skin care

Nu este suficient doar să aplici niște produse de skincare pe piele, ci trebuie să masezi pielea pentru a stimula producția de colagen și circulația sanguină. În acest sens, poți folosi pietre gua sha, originale din China și recunoscute pentru capacitatea lor de a reduce inflamația și tensiunea musculară. Masajul facial cu o astfel de piatră ajută și la creșterea elasticității pielii și la îmbunătățirea texturii. Va fi nu doar un ritual de îngrijire a pielii, ci și unul de relaxare. Introdu acest obicei în rutina de seară și vei vedea cât de bine vei dormi. 

Un alt instrument de masaj facial recomandat este un roller pentru fata, mult mai ușor de manevrat decât piatra gua sha. Se recomandă depozitarea roller-ului într-un frigider clasic sau unul cosmetic dacă ai nevoie de un remediu împotriva inflamațiilor sau încălzește-l dacă îți dorești un efect relaxant. Roller-ul are două pietre, una mare pentru zona feței și a gâtului, și una mai mică, specială pentru zona ochilor. 

Concentrează-te pe hidratare, indiferent de tipul de ten

Toate tipurile de ten au nevoie de hidratare, inclusiv cel gras sau cu tendință acneică. Acordă o atenție deosebită hidratării în sezonul rece sau dacă obișnuiești să îți coafezi zilnic părul acasă. Multe persoane nu știu că folosirea excesivă a plăcii de păr, a ondulatorului sau a uscătorului de păr deshidratează pielea. Poți încerca să folosești ondulator de par fara caldura sau să încerci să îți coafezi părul într-un mod natural, iar când ai nevoie de căldură pentru așezarea părului într-un mod deosebit, trebuie neapărat să folosești protecție termică și să îți hidratezi tenul corespunzător. 

Folosește produse cu SPF în fiecare zi, indiferent de anotimp

Produsele cu protecție SPF nu trebuie folosite doar vara, ci în orice anotimp. Razele UV sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a tenului, așa că, asigură-te că tenul tău este protejat corespunzător. Chiar dacă ieși doar 5 minute, până la magazin, aplică SPF. Îți vei mulțumi peste câțiva ani că ai introdus în rutina ta un astfel de ritual. 

Tenul tău are nevoie de o îngrijire mai atentă decât restul pielii pentru că este și expus unor factori de mediu mult mai agresivi. Ai grijă de el și vei preveni cu succes apariția ridurilor sau a altor probleme de ten!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter