Prima vacanță în Dubai: 3 lucruri pe care trebuie să le știi

Ultimul update Marți, 16 mai 2023, 15:57

Te pregătești pentru prima ta vacanță în Dubai? Pe lângă emoțiile călătoriei într-o destinație exotică și luxoasă, ai nevoie de sfaturi și recomandări, ca să te organizezi bine și să pornești cu dreptul în aventura ta orientală. Îți prezentăm în continuare câteva lucruri de bază pe care să le știi înainte de primul tău concediu în Emirate, la Dubai. 

Bagajul pentru o vacanță în Dubai: ce să iei în considerare

Alege ținute adaptate climei și culturii locale. Ia în considerare temperaturile ridicate din Dubai și îmbracă-te lejer, dar respectând normele culturale. Să ai în bagaj haine din materiale ușoare, vaporoase și în culori deschise, precum și îmbrăcăminte adecvată pentru a vizita moschei sau alte locuri sfinte (pantaloni lungi, fuste lungi și bluze cu mâneci lungi).

Pune în valiză accesorii pentru protecție solară: pălărie sau șapcă, ochelari de soare cu protecție UV și o cremă cu factor de protecție solară ridicat. Ia la tine costum de baie și îmbrăcăminte pentru plajă, ca să te bucuri de plajele din Dubai sau de piscinele hotelurilor. Nu uita de adaptoare și electronice, informează-te despre tipul de prize utilizate în Dubai și asigură-te că îți iei în bagaj un adaptor compatibil. Nu uita să-ți iei și aparatele electronice esențiale, precum telefonul mobil, încărcătorul și o baterie externă.

Cazarea și transportul în Dubai: sfaturi pentru prima vacanță în Emirate 

Analizează opțiunile de cazare în funcție de bugetul disponibil și de proximitatea față de atracții turistice. Alege un hotel situat într-o zonă care să ofere acces facil la principalele obiective de vizitat, zone comerciale și mijloace de transport în comun. Dubai Marina, Downtown Dubai și Jumeirah Beach sunt câteva dintre cele mai populare zone pentru cazare. 

Ai la dispoziție metrou, autobuze și tramvaie, taxiuri și opțiuni de ridesharing precum Uber și Careem. Poți să închiriezi un automobil sau să alegi o variantă mai economicoasă, prin utilizarea unui card NOL pentru transportul în comun. Există și alternative de transport ecologic: bicicletele și trotinetele electrice.

Principalele atracții turistice din Dubai

Realizează o listă cu principalele atracții turistice din Dubai și planifică un program zilnic de vizite la cele mai cunoscute locuri din regiune. Vizitează Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, cu are 829 de metri și 163 de etaje. Mergi la shopping în Dubai Mall, unde vei descoperi sute de magazine, zone de relaxare și distracție, inclusiv arene pentru sproturi extreme și un acvariu faimos, de dimensiuni impresionante.

Admiră în Dubai cea mai mare fântână muzicală din lume și răsfață-te în luxoasa Burj al Arab, faimoasa clădire în formă de velă, ce găzduiește restaurante, cafenele, zone wellness și spa. Delectează-te cu mâncăruri tradiționale arabe precum shawarma, falafel, mansaf, kebab sau hummus. 

Mergi în excursii la portul turistic Dubai Marina, pe insula artificială Palm Jumeirah sau aventurează-te într-un safari printre beduini. Include în itinerariul tău turistic și Dubai Frame, cel mai cunoscut monument de arhitectură al acestei regiuni, situat în Parcul Zabeel.

Ia în considerare sfaturile prezentate și programează prima vacanță la Dubai în funcție de temperaturile din această regiune. Găsești zboruri București-Dubai de pe Vola.ro în orice anotimp, așa că alege ce-ți place, pentru un concediu de relaxare, un city break de shopping, un sejur romantic sau o vacanță de familie în Dubai.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter