Personalizarea mărturiilor de nuntă: Iată 3 idei creative

Petrecerea de nuntă reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei familii, de aceea organizarea ei trebuie să fie pregătită în cele mai mici detalii. Amintirile de la fericitul moment sunt păstrate cu drag de toți participanții, așa că îți prezentăm în continuare cum să alegi mărturii de nuntă potrivite poveștii voastre de cuplu proaspăt căsătorit.

Mărturiile de nuntă – inspiră-te din obiceiuri și tradiții

Mărturiile de nuntă sunt mici obiecte decorative prin care mirele și mireasa mulțumesc invitaților pentru participarea la petrecerea festivă. Aceste suveniruri poartă simbolul recunoștinței și al iubirii, de aceea sunt primite cu drag de oameni și sunt așteptate cu nerăbdare la sosirea în locația unde are loc nunta. Încă din cele mai vechi timpuri există obiceiul dăruirii unor obiecte nuntașilor, iar tradițiile populare din diferite țări dovedesc grija pe care gazdele petrecerii o arătau familiei, prietenilor și cunoscuților ce le treceau pragul. 

Mărturiile de nuntă în forma actuală provin din zona mediteraneană și au fost inițial minici pachețele cu bomboane sau prăjiturele de casă. Culorile ambalajului, aromele dulciurilor și decorurile erau alese cu grijă de miri, ca să transmită mesajul lor de bucurie și recunoștință. Poți să te inspiri din modele de mărturii de nuntă tradiționale, specifice zonei tale sau de peste mări și țări, pentru un plus de originaitate și o tentă exotică.

Alege mărturii de nuntă cu mesaje emoționante

În prezent mărturiile de nuntă sunt de diferite forme și mărimi, iar conținutul pachetelor nu se rezumă doar la dulciuri, ci există o gamă largă de articole de nuntă ce sunt oferite participanților la petrecere. Se obișnuiește gruparea a cinci obiecte mici, pentru a sugera urările de bine către nuntași și dorințele mirilor de sănătate, fericire, prosperitate, fertilitate și longevitate.

Dacă se aleg articole mai mari, de tipul decorațiunilor din sticlă, se utilizează etichete personalizate pentru sticlele de nuntă, astfel încât fiecare participant la petrecere să primească o amintire ce-i poartă numele și să aibă înscrise detaliile despre eveniment, eventual și un citat inspirațional sau câteva versuri sugestive.

Mărturiile de nuntă pot fi realizate din hârtie, carton cerat, lemn, metal, materiale ecologice, ciocolată, marțipan, borcănele cu miere, lavandă, dulcețuri fine. Sunt apreciate mărturiile florale, atât plante vii, aranjamente tip mini ikebana, cât și origami, potpuriu, flori de mătase ș.a. 

Personalizează mărturiile de nuntă în funcție de tema petrecerii

Este important să alegi mărturii de nuntă potrivite cu specificul petrecerii, cu decorațiunile salonului și cu tema evenimentului. Sunt cupluri de tineri căsătoriți care asortează culorile și stilul mărturiilor de nuntă cu buchetul miresei și cu aranjamentele florale de pe mese, chiar și cu micile cocarde ce se pun pe reverul hainei. Perfecțiunea stă în detalii, de aceea merită să-ți faci timp ca să alegi cu grijă mărturii de nuntă ce spun povestea iubirii voastre, într-un mod discret și emoționant.

Dacă  optezi pentru mărturii de nuntă sub forma unor recipiente cu băuturi fine, esențe sau licori, ai la dispoziție etichetă vintage pentru sticlă de nuntă, ce aduce un plus de rafinament și sugerează că tinerii căsătoriți vor petrece mulți ani împreună. Sunt chiar o promisiune de reîntâlnire la Nunta de Argint sau, de ce nu, la Nunta de Aur.

Pentru o petrecere în aer liber, organizată pe timp de primăvară sau de vară, sunt potrivite mărturii gen buchețele sau borcănele cu panglică și etichetă florală pentru sticlă de nuntă, în culori pastelate și cu design discret.

Inspiră-te din sugestiile prezentate și personalizează mărturiile de nuntă, ca să oferi amintiri emoționante de la evenimentul fericit al vieții tale și totodată să păstrezi nostalgia momentelor de bucurie și tandrețe ce marchează începutul vieții în doi!

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter