(P) Vrei un zâmbet de vedetă? Nu te grăbi. 9 lucruri pe care e bine să le știi înainte să-ți pui fațete dentare

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 14 august 2021, 21:40

1. Deși fațetele dentare au un look foarte natural, este totuși posibil să fie prea albe și prea evidente, prin urmare.

Oamenii cred adesea că mai alb este mai bine, în privința zâmbetului, dar nu este întotdeauna cazul. Este important să alegi o nuanță de alb care să arate natural.

Cum să alegi nuanța ? Un alb foarte natural, nu foarte strălucitor, este alegerea potrivită pentru majoritatea oamenilor. Unii oameni gravitează spre alb opac, dar este clar că acea culoare nu pare naturală. 

Bineînțeles, poți alege orice nuanță pentru a-ți înfrumuseța zâmbetul, noi suntem aici doar pentru a-ți face sugestii bazate pe experiența și simțul nostru estetic. Totuși, tu ești cel care decide cum vrei să arate zâmbetul tău.

2. Fațetele se pot crăpa, ciobi sau sparge

Fațetele sunt similare cu smalțul dentar. Se pot crăpa, ciobi și sparge, astfel încât deși rezistă la uzura normală, trebuie luate unele considerații. 

Ce să iei în considerare?

Masticația și mușcarea din obiecte dure poate deteriora fațetele. Va trebui să tratezi orice anomalie de ocluzie, înainte de tratamentul cu fațete dentare și să eviți alimente foarte dure.

3. Tratamentul nu este atât de costisitor, căci fațetele nu sunt necesare pentru întreaga gură

În timp ce unii pacienți aleg tratamentul cu fațete dentare pe toți dinții, acest lucru nu este decât rareori indicat. În unele cazuri, fațetele sunt necesare numai pentru unul sau doi dinți cu o estetică precară, ce îi face să iasă în evidență față de ceilalți dinți. 

4. Fațetele remediază multe probleme de estetică a zâmbetului

Oamenii aleg tratamentul cu fațete dentare, pentru a rezolva o varietate de probleme de estetică a zâmbetului. Fațetele dentare pot repara:

  • Dinți decolorați, pătați sau îngălbeniți;
  • Dinți uzați, tociți sau cu abrazați;
  • Dinți ciobiți;
  • Dinți prea micuți;
  • Diastema dentară;
  • Ușoare nealinieri dentare.

5. Prepararea smalțului dentar este mai puțin invazivă decât crezi

Atunci când estetica zâmbetului tău nu o permite, fațetele nu pot fi aplicate direct pe dinți, fără șlefuirea unui fin strat de smalț dentar. 

Dinții trebuie să fie șlefuiți pentru atașarea corectă și durabilă. Această preparare implică, de obicei, eliminarea unei cantități de smalț de pe suprafața dintelui, dar stratul șlefuit este adesea mai subțire de jumătate de milimetru, de  aproximativ aceeași grosime ca fațeta, astfel încât dintele fațetat să arate la fel ca cei din jur.

6. Poți avea fațete temporare

Cei care nu sunt deciși, pot avea fațete dentare temporare, ce pot fi sunt utilizate timp de una până la două săptămâni.

7. Ceramica rezistă bine la pete

Mulți pacienți preferă fațetele ceramice fațetelor compozite, deoarece acestea rezistă mult mai bine petelor. O igienă orală adecvată este absolut necesară pentru menținerea aspectului strălucitor al zâmbetului, dar este mai puțin probabil ca fațetele ceramice să se păteze. 

8. Fațetele nu sunt pentru orice pacient

Tratamentul cu fațete dentare sunt foarte populare acum, dar asta nu înseamnă că toată lumea le poate obține. Medicul stomatolog examinează atent pacienții, înainte de a decide inițierea procedurii de fațetare dentară.

Care sunt motivele pentru care un pacient nu poate obține fațete dentare?

Pot fi fațetați doar dinți sănătoși. Infecțiile orale și cariile dentare constituie un impediment pentru tratamentele de estetică dentară. Anterior fațetării, dinții trebuie tratați. 

Nu orice defect estetic dentar poate fi remediat prin fațetare. Uneori este absolut necesar tratamentul ortodontic, în cazul anomaliilor puternice de ocluzie sau de rotație și înghesuire a dinților.  

Prezența bruxismului este un indicator al posibilului risc viitor de ciobire sau fisurare a fațetelor, așadar această afecțiune trebuie tratată anterior tratamentului cu fațete dentare. 

Dacă dintele prezintă o plombă foarte mare, acesta este un alt impediment în calea fațetării dentare. 

Dinții foarte erodați nu sunt potriviți pentru fațetare, deoarece smalțul lor este prea profund afectat și sunt prea fragili. 

9. Pentru tratamentul cu fațete dentare, oamenii își păstrează dinții naturali

Fațetele nu sunt la fel ca implanturile. Dintele natural acționează ca bază, iar fațeta este atașată de smalțul acestuia. 

Sunt fațetele alegerea corectă pentru tine?

Acum, că știi la ce să te aștepți de la tratamentul cu fațete dentare, poți stabili mai ușor dacă acestea sunt alegerea potrivită pentru tine. Contactează-ne pentru mai multe detalii și pentru o simulare digitală a zâmbetului tău perfect, ca să afli cum te putem ajuta. 

Ai în vedere un tratament cu fațete dentare în București? Obține mai multe informații despre procedura de fațetare dentară, aici https://www.hobclinic.ro/fatete-dentare.

C:\Users\PC3\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\78588903_727666520975574_525572485131796480_n.jpg

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter