(P) Vacanța în Dubai în 2019 – Recomandări practice pentru un sejur reușit

De unica, pe

Considerat un oraș al contrastelor, Dubai este cu siguranța una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din acest moment. Dacă, în trecut, prețul vacanțelor în Dubai erau considerate exorbitante, în prezent situația s-a schimbat, acestea devenind accesibile tuturor celor doritori de aventură în orașul din deșert. Dubai, o destinație de vacanță în care nu ai cum să te plictisești

Nu există o destinație căreia să i se potrivească descrierea de mai sus mai bine. Dubai, cel mai mare oraș al Emiratelor Arabe Unite, pare desprins dintr-un univers unic pentru călătorul care îl vede pentru prima oară. Acesta este diferit și plin de surprize pentru turiști. Acolo, poți să îți începi ziua plimbându-te cu o cămilă pentru ca mai apoi să schiezi.

În Dubai poți să descoperi o panoramă incredibilă de pe cea mai înaltă clădire din lume, iar  apoi poți să descoperi cu suprindere orașul vechi Deira și uimitoarele sale piețe. Acesta este orașul în care poți lua cina deasupra lumii și te poți caza la singurul hotel de 7 stele, cu propria sa plajă privată sau poți vizita grădini impresionante cu flori.   Așadar, o vacanță în Dubai nu este și nu are cum să fie vreodată una plictisitoare.

Ce poți face în Dubai în timpul unui sejur

Un scurt sejur în Dubai nu este suficient pentru a face tot ce se poate, motiv pentru care este recomandat să stabilești o listă de priorități, pentru a încerca activitățile care te atrag cu adevărat. Iată câteva dintre atracțiile turistice din Dubai, care sunt cele mai populare în prezent:

  • Burj Khalifa – Aceasta este cea mai înaltă clădire din lume, având 828 de metri înălțime și 160 de etaje. Accesul către panorama de la ultimul etaj se face cu ajutorul unui lift care poate parcurge 18 m/ secundă.
  • Burj al Arab și Shangri-La – Burj al Arab este singurul hotel de 7 stele din lume, devenit unul dintre principalele simboluri ale orașului Dubai. Acesta include o plajă privată și este poziționat pe insulă. Dacă te simți generos, te poți caza o noapte acolo sau la Shangri-La, un hotel la fel de apreciat, deși costisitor.
  • Level 43 Sky Lounge – Rămânem la capitolul clădiri, pentru că Dubai este renumit pentru acestea, și îți recomandăm să iei cina la înălțime, în restaurantul Level 43 Sky Lounge.
  • Dacă vrei o experiență deosebită, deși Dubai îți oferă această șansă la fiecare pas, poți să mergi la ski. Este cu adevărat impresionant să te bucuri de zăpadă la -3 grade, iar apoi să îți iei din nou șapca și ochelarii de soare, pentru a admira împrejurimile din această locație.
  • Vizitează Deșertul Arabiei – La o oră de mers cu mașina de Burj Khalifa, te așteaptă Deșertul Arabiei, locație în care poți merge la plimbare cu cămilele.
  • Insula Palm Jumeirah – Sub formă de palmier, așa cum bine îi spune și numele, această insulă este una artificială și dotată cu o multitudine de modalități de relaxare și distracție. Este bine de știut faptul că accesul către aceasta se poate face cu un tramvai suspendat, numit Monorail.
  • Orașul vechi Deira – Dacă vrei să adaugi aventurii tale mai multă diversitate, trebuie să ajungi în orașul vechi Deira, unde vei face cu adevărat cunoștință cu Dubaiul de altă dată. Diverse clădiri joase, mâncare și băuturi tradiționale, condimente unice, haine, parfumuri și piețe celebre te așteaptă în această locație specială, pentru a le explora.

Sfaturi de călătorie în Dubai

Dacă vizitezi pentru prima oară acest oraș, optează pentru un circuit organizat în Dubai, mai ales dacă nu știi foarte multe despre acesta și nu ai mult timp la dispoziție pentru a te documenta.

  • Moneda din Emirate este diharmul și trebuie să ai grijă să schimbi bani înainte de a începe să vizitezi atracțiile turistice din Dubai.
  • În plus, dacă ai în plan și organizarea unei petreceri cu prietenii, trebuie să știi că alcoolul se servește doar la hotel, în cluburi și la anumite evenimente.

În rest, bucură-te de aventură pentru că vacanța în Dubai va fi cu siguranță o experiență minunată, care merită savurată în fiecare moment. Așadar, privește cu atenție în jur, organizează-ți minuțios programul din fiecare zi și nu uita să faci cât mai multe fotografii, pentru a beneficia de amintiri deosebite din sejurul petrecut în Dubai.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter