(P) Urmează să devii mămică? Cum să-ți pregătești casa pentru bebe

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 15 august 2021, 20:12

Ești în cea mai frumoasă perioadă a vieții tale, căci te pregătești să devii mămică, iar această minune te face cu adevărat fericită. Pentru ca bebelușul tău să aibă ce este mai bun și mai frumos, ai pregătit hăinuțe, pătuț și ce-i mai trebuie în primele luni de viață. Dar te-ai gândit chiar la toate? Iată care sunt lucrurile pe care este bine să le faci ca să pregătești casa pentru bebe:

(P) Urmează să devii mămică? Cum să-ți pregătești casa pentru bebe
Cheerful pregnant woman looking through window

Ferestre mari, pentru mai multă lumină naturală 

Lumina naturală este esențială în dezvoltarea fizică și mentală a bebelușului. Razele soarelui sunt benefice pentru creștere, asigură aportul de vitamina E și conferă o stare de spirit pozitivă. Montează în casă ferestre cu geam termopan de mari dimensiuni, pentru ca micuțul să se bucure de lumină naturală cât este ziua de lungă.

Alege ferestre cu 3 garnituri și pachete de sticlă cu 3 foi sau tripan. Combină sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E) ca să asiguri cel mai bun regim termic și fonic în interior, indiferent de anotimp. Astfel bebelușul va avea în cameră temperatura potrivită, chiar dacă afară este caniculă sau vine un ger de îngheață pietrele.

Pe lângă o temperatură ambientală normală, bebe are nevoie de siguranță, așa că echipează ferestrele termopan cu sticlă laminată, rezistentă la lovituri și spargeri. Pentru că au în componență o folie de plastic protectoare, aceasta păstrează întreagă fereastra și împiedică împrăștierea cioburilor, iar cel mic este ferit de orice pericol.

Aerisire eficientă și sigură

Casa trebuie să fie în permanență aerisită, dar nu poți să deschizi larg ferestrele, din cauza zgomotelor de afară, a temperaturilor extreme, plus că muștele și țânțarii dau târcoale geamurilor, iar praful și alergenii reprezintă un real pericol pentru bebeluș.

Ce este de făcut? Montează ferestre termopane cu deschidere în plan paralel, pe 6 mm, care asigură discret și eficient aerisirea casei, fără să intre praf, fără să se audă zgomote de afară sau să se trântească geamurile de la vânt. Canatul se îndepărtează de ramă cu 6 mm și astfel fanta îngustă nu permite insectelor să pătrundă în interior, nici ziua și nici noaptea. 

Ferestrele cu deschidere perimetrală pe 6 mm, la care nu se observă din stradă că sunt ușor întredeschise, au elementele de siguranță plasate pe toate laturile ferestrei și astfel împiedică forțarea canatului de către spărgători. Aceste dotări de feronerie pentru termopane îți garantează un grad de siguranță superior RC2, față de ferestrele standard închise, deci asigură o protecție mai bună în toate situațiile de pericole cauzate de factori naturali sau încercările de intrare prin efracție. Nivelul RC2 impune, conform standardului, minim 7 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel, mâner cu cheiță, pachet de sticlă antiefracție. 

Fanta de aerisire îngustă, care se formează pe tot perimetrul, face posibilă o aerisire fără curenți de aer și fără ferestre trântite. În timp ce în poziția de deschidere clasică, prin oscilare, este posibilă pătrunderea ploii, în poziția de deschidere în plan paralel acest lucru este imposibil, chiar și pe timp de furtună.

Scapă de igrasie, mucegai și condens 

Ai zugrăvit recent, în fiecare încăpere pereții strălucesc de curățenie, gata să-l întâmpine pe bebeluș. Dar cum te asiguri că vor rămâne în aceeași stare bună, în ciuda umezelii și a aburului care se formează în casă atunci când gătești sau calci? Cum faci cu baia, să fie în permanență impecabilă, fără condens sau iz de mucegai? 

Simplu! Alegi ferestre cu sistem de microventilație, ca să asiguri o aerisire lentă și controlată, în 4 trepte, ideală pentru baie și bucătărie, căci sunt încăperi cu mult abur, umezeală și condens. Pentru că nu toți producătorii oferă această opțiune în echiparea standard a ferestrelor, trebuie să te asiguri că beneficiezi de ea atunci când achiziționezi ferestre noi pentru casa în care urmează să locuiască bebelușul.

La aer curat, cu bebe pe terasă 

Afară este căldură mare sau tocmai începe o ploaie rece. Vremea capricioasă nu trebuie să vă strice programul de plimbare, nu este nevoie să stați în casă în zilele urâte.

Chiar dacă apartamentul vostru este mic, poți să montezi uși culisante din PVC, care să aibă dimensiunea unui perete întreg și să asigure un acces facil către balcon, să separe livingul de bucătărie sau de alt spațiu din apartament. Îi creezi lui bebe propriul lui părculeț, pe balcon sau pe terasă și-i asiguri tot confortul necesar, pentru un somnic liniștit în aer liber. 

Astfel poți să-i oferi bebelușului și la bloc confortul unei case spațioase și luminoase, în condiții optime de izolare fonică și termică. Dimensiunile mari ale suprafețelor de sticlă nu vor cauza creșteri la facturile de utilități, deoarece izolează foarte bine și chiar reduc cheltuielile cu energia, în comparație cu termopanele mai vechi.

Pentru copilul tău fiecare zi va fi un basm însorit, iar tu vei sta liniștită, căci ferestrele și ușile din PVC cu geam termopan premium sunt dotate cu sticlă laminată, rezistentă la lovituri, spargeri sau încercări de intrare prin efracție.

Ca să beneficiezi de mai multă siguranță și de ferestre etanșe, cu o manevrabilitate superioară, sunt necesare elemente de feronerie din oțel rezistent atât la fenomene extreme (vânt, ploaie), cât și la încercări de efracție. Verifică atunci când alegi ferestrele termopan ca acestea să fie echipate cu plăcuțe antiefracție rezistente.

Urmează recomandările propuse și așteaptă-l pe bebe cu o casă curată, luminoasă, sigură și bine aerisită, pentru ca primul lui cămin să fie o lume de basm, cu zâne bune, jucării și zâmbete vesele.

Sursa foto: https://www.freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter