(P) Trucuri pentru a crea o atmosferă romantică în dormitor

De unica, pe Ultimul update Marți, 19 noiembrie 2019, 18:30

O atmosferă romantică în dormitor poate fi creată ușor, prin alegerea unor obiecte de decor, a unei lumini calde care să îmbie la relaxare, alături de un miros emanant de setul de aromaterapie proaspăt cumpărat. Dacă vrei ca romantismul să te învăluie cu totul în intimitatea căminului tău, nu este nevoie să redecorezi sau să schimbi mobilierul. Este suficient să adaugi câteva mici detalii care îți vor transforma total camera.

Relaxarea și starea de bine trebuie să primeze, astfel că ai nevoie de obiecte strategice pentru a crea un astfel de cadru. Adaugă puțină imaginație și inspiră-te din propriile preferințe în alegerea lor și vei obține atmosfera romantică pe care ți-o dorești.

Draperii groase și opace

Sigur nu vei dori să aștepți până după apus pentru a-ți pune în practică ideile. Ori dis-de-dimineață să-ți intre lumina în cameră. Optează pentru un set de draperii groase, pe care să le poți trage peste perdele, pentru a te bucura de lumina creată artificial de tine, neapărat în tonuri calde. În plus, vor avea și un efect vizual inedit și vor oferi dormitorului tău ideea de intimitate. Pentru a te asigura că nu se vede prin ele, optează pentru un material opac, de preferat de culoare închisă, care să se asorteze cu restul camerei.

Perne, pături călduroase, covoare pufoase alte accesorii

Nu va fi nevoie să cumperi tot felul de obiecte decorative, însă câteva perne colorate sau o pătură călduroasă aruncată neglijent într-un colț al patului sunt doar câteva dintre ideile cu care îți poți transforma dormitorul. În plus, gândește-te cât de plăcut va fi să calci pe o suprafața pufoasă, ori de câte ori cobori din pat. Alege două covorașe pe care să le pui de o parte și de alta a patului, dacă vorbim de unul amplasat pe mijlocul camerei. Găsești covoare de dormitor de orice formă și mărime pe decorino.ro, perfecte pentru a completa imaginea romantică și relaxantă a încăperii.

Lumină caldă, pe care să o poți regla

Uită de lumina albă și puternică. E absolut necesar să apelezi la becuri cu lumină galbenă, caldă și să poți regla intensitatea ei. Dacă nu ai un întrerupător special conceput pentru așa ceva, o veioză modernă salvează situația. Alege una care să aibă un abajur alb, de preferat din hârtie, pe care să o amplasezi într-un colț al dormitorului, cât mai aproape pe pat. Lumina caldă și difuză este ideală pentru a crea o atmosferă romantică și relaxantă.

Mirosul, armă mortală

Lumânări parfumate, set de aromaterapie sau un parfum de cameră cu aromele voastre preferate nu trebuie să lipsească din cameră. Nimic nu e mai relaxant decât un miros plăcut care să inunde întreaga încăpere. Optează pentru arome diverse precum vanilia, scorțișoara sau iasomia, dacă îți plac notele florale. Pe lângă efectul relaxant, parfumurile pot avea și unul afrodisiac.

Alcătuiește un playlist cu muzică ambientală

Fă-ți un mic playlist cu câteva melodii preferate, dar care să fie în ton cu atmosfera romantică pe care ți-o dorești în intimitatea căminului tău. Poți adăuga printre ele și muzică ambientală, va fi de mare folos pentru relaxare. Folosește o boxă wireless, pe care să o poți conecta la telefonul mobil, sau utilizează laptopul, pe care să-l pui undeva, într-un colț al camerei, de unde să se audă muzica în surdină. Imaginea de ansamblu a camerei, efectul dat de culori, mirosuri și sunete, îți vor oferi în mod cert senzația de bine pe care o cauți.

O atmosferă romantică în dormitor va fi de folos atât pentru apropierea de partener și pentru eliminarea rutinei în cuplu, dar și pentru momentele de relaxare, mai ales că dormitorul este camera unde fiecare persoană își petrece cel mai mult timp atunci când se află acasă. Îți vei odihni corpul și mintea înainte de toate și vei privi lucrurile mult mai eliberat de toate grijile cotidiene.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter