(P) Treninguri de damă pentru acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 20 decembrie 2020, 22:10

Nu este niciun dubiu că treningul este cea mai practică şi confortabilă ţinută pe care o poţi alege pentru o zi petrecută acasă. Totodată, este piesa vestimentară ideală pentru a te deplasa până la magazin sau a petrece o zi minunată cu prietenii în natură. Pe piaţă există multe tipuri de treninguri de damă, ofertele putând fi copleşitoare dacă nu ştii la ce ar trebui să fii atentă.

Dacă vrei să te bucuri de momente de relaxare acasă, trebuie să înveţi cum să alegi treningul adecvat.

Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont.

Caracteristicile unui trening

Treningul este format de obicei din pantaloni şi o jachetă, dar, dacă vrei o ţinută relaxantă pentru acasă, poţi alege să cumperi doar pantaloni sau doar o bluză de trening. Pantalonii şi bluzele de trening pot avea lungimi diferite şi pot fi confecţionate din materiale variate. În general, se disting două tipuri de materiale pentru un trening: materiale din fibre naturale şi materiale din fibre sintetice.

Fibrele naturale, la rândul lor, se clasifica în:

  1. Bumbac sau amestec de bumbac – ideal pentru vară; aici se pot încadra şi unele treninguri damă din catifea.

  2. Vâscoza – de fapt este o fibră artificială moale şi suplă. Nu atrage moliile şi nu absoarbe transpiraţia. Din păcate, acesta fibră se şifonează foarte uşor şi, totodată, se uzează repede.

  3. Fibrele sintetice se împart şi ele astfel:

  4. Poliester – o fibră tratată cu bumbac. Ţesăturile din poliester sunt foarte bune pentru că nu se uzează uşor şi nu se strică la spălat.

  5. Spandex – o fibră care conţine 85% poliuretan. Se mai numeşte şi Lycra.

  6. Acetat – o fibră compusă din celuloză.

  7. Vâscoză – un material care seamănă cu mătasea, dar mult mai ieftin.

În ultima perioadă au apărut şi alte materiale care facilitează transpiraţia, fără a se umezi sau a reţine mirosurile.

Cum alegi treningul potrivit

Atunci când alegi un trening trebuie să ai în vedere modul în care intenţionezi să îl utilizezi. Dacă îl vei folosi acasă, pentru a face curăţenie sau pentru a petrece o zi relaxantă pe canapea, la televizor, ar fi bine să alegi un trening din bumbac care va fi foarte practic pentru activităţile tale.

Însă, dacă îl vei folosi ca îmbrăcăminte sportivă, ar fi recomandat să te orientezi către un produs din materiale noi, special concepute pentru a face faţă transpiraţiei. În prezent, pe piaţă, există câţiva lideri care lucrează cu fibre speciale, extrem de elastice şi durabile.

Dacă vrei un trening pentru exerciţii în aer liber, ar fi recomandat să alegi un model dintr-un material impermeabil şi, totodată, respirabil.

Un alt criteriu important în alegerea unui trening, este confortul pe care ţi-l asigură. Acesta trebuie să fie măsura potrivită şi să nu îţi blocheze mişcările. Chiar dacă intenţionezi să stai întreaga zi pe canapea, în faţa televizorului, treningul pe care îl porţi trebuie să fie cât mai confortabil.

Nu alege un model care să sară în ochi, decât dacă acesta este stilul tău. Şi nici nu renunţa la confort şi calitatea materialului de dragul modei.

Treningul de casă pentru o femeie însărcinată

Femeile însărcinate au întotdeauna nevoie de haine confortabile care asigure toată lejeritatea necesară în zona burticii. Treningul poate fi piesa vestimentară absolut necesară unei femei însărcinate, atât pentru a-l purta în casă, cât şi pentru a putea merge la cursurile prenatale. Va fi util pentru exerciţiile de respiraţie care ajuta în momentul naşterii şi, totodată, oferă toată lejeritatea de care femeia are nevoie în aceste momente. Treningurile pentru femeile însărcinate sunt realizate din materiale foarte elastice care facilitează mişcările, dar şi creşterea burticii.

Cu ce să accesorizezi treningul pentru acasă

Am văzut că treningul de casă ar trebui sa fie confecţionat din bumbac, acesta fiind cel mai confortabil material. Pentru un plus de confort, dacă urmează să îl porţi în casă, treningul se poate accesoriza cu încălţări adecvate de casă, cum ar fi ciorapii din bumbac, sau încălţările de casă. De asemenea, ar trebui asociat cu tricouri din bumbac şi, dacă vrei şi ceva pentru cap, poţi folosi o bentiţă care să ţină părul. Pentru un plus de culoare şi o ținută veselă de casă, poţi opta pentru treninguri viu colorate, monocrome sau în mai multe culori, cu desene sau mesaje nostime.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter