(P) Top 5 idei pentru o excursie de weekend în Sibiu

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 11:46

Te-ai hotărât să pleci la drum prin țară, ca să-i cunoști frumusețile și să revezi locuri dragi, iar itinerarul tău trece prin inima Transilvaniei, printre sate ca-n povești, râuri repezi și munți maiestuoși. Vrei să stai câteva zile în pitorescul oraș de pe malul Cibinului? Minunat! 

Iată ce să vizitezi și cum să-ți petreci timpul liber împreună cu prietenii, într-o excursie de weekend în Sibiu:

  1. Vizitează obiectivele turistice din orașul Sibiu

Te afli într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România, un adevărat muzeu în aer liber, fermecător în orice anotimp. Pornește în aventura urbană prin Sibiu din Centrul Istoric, din Orașul de Jos, până ajungi la străduțele înguste din Orașul de Sus.

Admiră construcția de piatră din fosta piață a Dragonilor, urcă  pe strada Ocnei, către Podul Minciunilor, primul pod de fontă din țară și află-i legendele vechi de secole. Mai mergi un pic și ajungi în Piața Mică, apoi urcă în Turnul Sfatului, clădire simbol a orașului, de unde poți să vezi întreaga regiune, într-o panoramă impresionantă.

Traversează pasajul de sub Turn și ajungi  în Piața Mare, într-o largă zonă pietonală, de unde se deschid în stea străzile centrale. Colindă prin acest labirint urban și descoperă Biserica Ursulinelor, Piața Schiller, Primăria și cel mai vechi muzeu din țară, Muzeul Brukenthal. Vizitează acest loc vestit pentru colecțiile sale și pentru piesele unicat pe care le găzduiește.

Cu siguranță că a trecut ora amiezii și este vremea pentru un popas. Alege locul preferat din lista restaurantelor de top din Sibiu și fii pregătită pentru experiențe culinare ce îmbină în mod creativ tradiția bucătăriei ardelenești cu tendințele actuale în materie de artă culinară.

Continuă hoinăreala prin Hermannstadt (numele german al orașului) cu  Piața Huet, unde se află Catedrala Evanghelică, Casa Parohială, Turnul Scărilor și Colegiul Național Samuel von Brukenthal, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din țară, o clădire monument de o mare valoare arhitecturală și istorică. 

S-a făcut târziu, este vremea să cobori din nou spre Orașul de Jos, nu înainte de-a admira clădirea Muzeului de Istorie (Casa Altemberger) unul din cele mai importante monumente de arhitectură civilă gotică din sud-estul Europei. Traversează Pasajul Scărilor, admiră Catedrala Ortodoxă, zidurile fostei cetăți cu turnurile breslașilor și clădirea impresionantă a Filarmonicii de Stat. Vei petrece o zi cât o vacanță, cu  nostalgii de povești medievale și farmec transilvan.

     1. Mergi la Păltiniș

După o zi prin oraș, dă o raită prin împrejurimi, la Păltiniș, cea mai veche stațiune montană din România. Găsești aici pârtii moderne și zăpadă din belșug tot sezonul hibernal, iar pe timp de vară poți să mergi pe trasee pitorești, perfecte pentru drumeții și mountain biking. 

     2. Vizitează Complexul muzeal Astra

La doar 4 kilometri de oraș, în rezervaţia naturală Dumbrava Sibiului, poți să vizitezi cel mai mare muzeu în aer liber din țară, un adevărat omagiu adus artei și tradiției populare românești. 

Te vei plimba printre gospodării ţărăneşti, stâne, bisericuţe de lemn, ateliere de meșteșuguri vechi, mori de apă şi de vânt.

     3. Colindă prin Mărginimea Sibiului

În excursia ta prin regiunea sibiană fă-ți timp să ajungi și prin Mărginimea Sibiului, o zonă rurală pitorească, cu oameni primitori și bucate tradiționale ardelenești. Mergi la Cisnădie, unde se află muzeul textilelor, dar și o frumoasă biserică săsească fortificată, treci și prin Sibiel, ca să admiri muzeul icoanelor pe sticlă și să afli istoria Bisericii ortodoxe Sf. Treime.

    4. Vizitează Ocna Sibiului

La 17 kilometri de Sibiu poți să vizitezi o stațiune balneoclimaterică unică în țară, cu lacuri  heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate. Te vei bucura de un peisaj pitoresc, printre dealuri acoperite cu păduri de stejar și ochiuri de ape saline.

Inspiră-te din aceste idei pentru o excursie de weekend în Sibiu și fii gata de aventură, pentru că aceste minunate locuri transilvane îți vor oferi peisaje faine, istorii interesante și memorabile experiențe culinare ardelenești.  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter