(P) Te-ai întrebat vreodată cum se folosesc pigmenții pentru machiaj?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 decembrie 2020, 13:36

Ai fi surprins să aflii că pigmenții de machiaj sunt cel mai versatil produs de makeup?

Ce sunt pigmenții cosmetici?

Pigmentii de machiaj sunt o pulberi fine cu granulații diferite care au ca și ingredient principal mica. Mica este un element natural cu proprietăți strălucitoare care stă la baza tuturor produselor cosmetice cu efect strălucitor.

Pigmenții sunt foarte versatili și se pot încorpora în machiaj ca elemente vizuale distinctive sub foarte multe forme. Dacă nu ești încă convins de spectrul larg de folosință a pigmenților de machiaj atunci acest articol îți prezintă 5 modalități de aplicare a acestora.

Hai să le descoperim împreună!

(P) Te-ai întrebat vreodată cum se folosesc pigmenții pentru machiaj?

Aplică pigmenții pe pleoapa mobilă

Pigmenții pot fi aplicați pe zona de volum a pleoapei mobile, în special dacă folosești produse de machiaj cu efecte cameleonice. Se pot aplică direct peste fard la finalul machiajului sau peste baze cremoase pentru un efect mai dramatic, cu mențiunea că acesta trebuie estompat atât către zona de pliu cât și către zona de colț intern și extern. Este ușor să îi folosești deoarece ai nevoie doar de o pensulă plată cu peri foarte fini. Colțul intern poate fi abordat cu un pigment strălucitor cu o pensula mică plată sau rotundă de obicei în culori potrivite subtonului pielii. Sub sprânceană, pe zona de volum, poți folosi pigmenți cu efect satinat sau perlat .

Pigmenții cosmetici îi poți folosi și pentru iluminarea pomeților

 Nu numai că îi poți integra în machiajul pleoapelor dar ei pot adaugă plus de valoare și pe zona de pomeți că și highliter.  Și obții strălucire și extradimensiune imediat! Folosind o pensula pufoasă aplici cu mișcări fine pudra strălucitoare pe zona pomeților atent fiind ca înainte de aplicare să înlături excesul de produs de pe pensula. Ai totuși grijă să alegi un pigment care va complementa subtonul pielii tale. La persoanele cu ten deschis și subton rece poți folosi un iluminator cu tentă de roze iar pentru persoanele cu subton galben , al cărui ten se bronzează foarte ușor, optezi pentru un auriu lejer.  De obicei iluminatoarele cu subton galben sunt cele mai căutate și de aceea dacă ești un începător în ale machiajului este bine să achiziționezi pigmenți cu subton galben pentru început.

Pigmenții pentru machiaj adaugă extra strălucire buzelor

Pigmenții se pot mixa cu ușurință și cu glosurile astfel încât să poți crea propria ta culoare personalizată. Ia o cantitate mică din pigmentul tău preferat  și amestecă-l într-o cantitate potrivită de gloss  pe o paletă de mixare folosind o spatulă de inox. Aplică pe buze produsul rezultat cu o pensula mică plată din păr sintetic. Pentru un efect de volum poți aplică pigmenții și pe Arcul lui Cupidon. De asemenea poți face un ruj să fie mat și rezistent doar tapotând un pigment cu granulație fină peste rujul proaspăt aplicat. Acesta va oferi un plus de strălucire și va preveni rujul să se întindă.

(P) Te-ai întrebat vreodată cum se folosesc pigmenții pentru machiaj?

Pigmenții pentru ochi se pot transformă într-un tuș strălucitor

Pigmenții de machiaj se folosesc chiar și pe post de tuș mai ales atunci când ai nevoie e o anumită culoare . Poți amestecă pigment de makeup cu puțină soluție de fixare și vei obține un produs waterproof sau poți aplică pigmentul direct peste un tuș de culoare neagră cu condiția ca pigmentul să fie aplicat cât încă tușul este umed. Culorile vor fi foarte aprinse și foarte evidente

Pigmenții cosmetici se pot folosii și pentru manichiură sau coafură

Versatilitatea pigmentilor de machiaj este nemaivăzută și trece dincolo de sfera machiajului. Aceștia se pot aplică pe par atunci când folosim produse cu granulație mare, sau se pot adăuga în manichiură, în special cea cu geluri și oje semipermanente pentru un efect de oglindă. Pigmenții cu granulație mare ca și glitterul pot fi presărați peste gelul de construcție a unghiei  pentru un effect mai intens.

Mai sus ai descoperit cele mai mai întâlnite utilizări ale pigmenților cosmetici. Încearcă și tu! Nu te lăsa intimidat! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter