(P) Stilul baroc readus la viață în România prin intermediul pieselor de mobilier din lemn masiv

De unica, pe

Despre stilul baroc se pot spune multe. În primul rând, el și-a pus amprenta asupra sculpturii, arhitecturii și picturii. Mobilierul, liberatura, filosofia, dansul și așa mai departe nu au fost trecute cu vederea de către acest stil – între 1670 și 1780 el și-a manifestat pătrunderea triumfală în tot ce ține de aceste arte.

Stilul baroc a fost generat inițial în Italia, loc în care se păstrează și în prezent unele dintre marile sale reprezentate precum clădirile – adevărate capodopere artihecturale – dar și picturile din bisericile romano-catolice. Arta stradală a fost și ea atinsă de acest stil – numeroase picturi pe ziduri readuc la viață tot ce ține de baroc.

Mobila clasică din lemn masiv și legătura sa cu stilul baroc

După cum s-a menționat anterior, marii producători de piese de mobilier din lemn masiv au îmbrățișat cu drag acest curent. Acest lucru s-a întâmplat de mult, însă acum, în zilele noastre, lucrurile nu par că au de gând să se schimbe.

România a fost și ea cuprinsă de valul barocului. Un producător consacrat de mobilă clasică din lemn masiv este și VDInterior, cu pagina oficială vdinterior.ro. Se poate spune că este unul dintre acei producători ce iau locul unui stâlp de susținere al stilului baroc în România. Totalitatea pieselor de mobilier disponibile pe site au un aer aparte, cu partea de susținere sculptată, iar tot ce ține de partea textilă propulsează modelele direct în acea epocă veche.

Mobilierul produs în zilele noastre de către VDinterior se pliază întocmai peste acele idei din vremurile de mult apuse, acelea în care stilul baroc trona în orice locuință. Acest lucru este păstrat și în zilele noastre – nu puține sunt persoanele care și-au amenajat locuința în stil clasic, în stil baroc mai exact. Pe lângă picturile și sculpturile reprezentative, barocul este extrem de bine pus în valoare prin intermediul mobilierului.

Canapelele în stil baroc – mereu la mare căutare!

VDinterior își surprinde de fiecare dată plăcut publicul prin categoria vastă de canapele din lemn masiv pe care o pune la dispoziție pe site. Ele sunt formate dintr-o parte de susținere din lemn masiv și o parte textilă – lucioasă sau mată, din materiale atent alese.

Tot ce ține de cadrul de susținere este reprezentat de lemn masiv atent sculptat. Fiecare piesă în parte este unică – detaliile aferente fiecărui model sunt diferite, sculptate în alt stil, după alte criterii. Liniile bine trasate, marginile rotunjite și detaliile structurii sunt elementele cheie care atestă că mobila clasica din lemn masiv de pe vdinterior.ro este o emblemă a stilului baroc.

Totalitatea canapelelor disponibile pe site se pot personaliza în culorile și materialele preferate ale clientului. Stilul baroc va pluti în continuare în tot ce ține de aspectul lor, însă combinat cu o notă unică, notă pe care fiecare client o poate da.

Canapele de pe VDinterior.ro se află într-un raport optim calitate – preț, lucru pe care fiecare român îl caută atunci când face o nouă achiziție.

Fotoliile în stil baroc – piese mai mici, dar mult mai reprezentative

O locuință va fi declarată ca fiind în totalitate mobilată în stilul baroc doar în momentul în care fotoliile apar în peisaj. Fiind mai mici ca dimensiuni față de canapele, ele pot reprezenta mult mai bine acest stil. Detaliile atent sculptate ale cadrului din lemn masiv sunt mult mai evidente și mai dese, iar în combinație cu partea textilă creează acel tablou perfect al unei embleme a stilului baroc.

Gama de fotolii este un vastă, curpinde atât modele cu spătarul alungit, impunătoare, cât și modele mai cuminți, de dimensiuni normale și detalii care le fac să fie diferite. Fotoliul cu acel spătar impunător are partea textilă reprezentată de un material lucios, neted, iar partea de susținere este unică prin detalii multiple, atent sculptate.

În partea superioară a spătarului, elementele sculptate sunt scoase mult mai bine în evidență, fiind partea care atrage cel mai mult din punct de vedere vizual. Nu sunt neglijate nici marginile sau piciorușele de susținere. Acestea sunt rotunjite, dispun de o mulțime de desene sculptate atent, cu linii în perfect echilibru cu partea textilă.

Cei care își doresc să își amenajeze o locuință în acest stil impunător și elegant în același timp, pot accesa vdinterior.ro – locul în care emblemele stilului baroc își așteaptă proprietarii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter