(P) Soluții de la NuOricum pentru o grădină rodnică – susținătoarea unei alimentații sănătoase

De unica, pe Ultimul update Vineri, 12 iulie 2019, 16:30

Alimentația este partea principală ce susține sănătatea. Adeptele unui stil de viață sănătos au în vedere un echilibru optim între hrană, mișcare, odihnă și hidratare. De altfel acesta poate fi considerat „secretul” unui corp armonios și tonifiat. Bineînțeles că pentru a avea o siluetă de invidiat trebuie muncă. Toate elementele mai sus menționate presupun un efort destul de mare din partea fiecăreia, cu atât mai mult cu cât dorința este de a oferi organismului protecția necesară, în mare parte realizată prin obiceiurile alimentare.

Alimentația este parte importantă a sănătății, aspect binecunoscut tuturor. În condițiile în care încrederea în produsele comercializate în supermarketuri și piețe nu mai este cea de altădată, a crescut interesul pentru cultivarea personală a celor necesare pentru hrană, legumele fiind în centrul atenției. Despre acestea se știe că sunt baza piramidală a alimentației. 

Prezintă avantajul că pot fi preparate în cele mai diversificate feluri, constituind atât o parte importantă a meselor de peste zi, precum și soluții pentru a realiza gustări rapide, gustoase. 

Legume sănătoase din grădina proprie – soluții de la NuOricum 

Magazinul online NuOricum.ro este specializat în semințe și soluții variate privind obținerea unor recolte bogate, sănătoase și frumoase. Atât în ceea ce privește legumele, cât și fructele, experții vin cu răspunsuri pentru cele care doresc să îngrijească grădina proprie, pentru a consuma astfel hrană proaspătă, dar și pentru a asigura cantitățile necesare și pentru iarnă. 

Fiecare etapă este importantă – începând de la plantarea semințelor și până la culegerea roadelor. În acest sens NuOricum oferă susținerea necesară atât prin produse înalt calitative, cât și prin recomandări și sfaturi care să ușureze munca gospodinelor. 

Cum obțineți culturi bogate?

Pentru că interesul este cu siguranță de a obține recolte înalt productive, de o calitate optimă, chiar mai timpurii de preferat, contează înainte de toate calitatea răsadurilor, respectiv a semințelor. În acest sens, cele interesate pot vizualiza gama de produse pe care o propune magazinul online https://nuoricum.ro/. Spre exemplu, regăsesc în portofoliul acestuia semințe de tomate calitative, de castraveți, țelină, dovlecei, salate, ridichi, spanac, păstârnac, brocolli, de fasole, morcov, vinete etc. 

Contează nu doar semințele plantate, ci și pământul în care sunt puse. De preferat este să fie vorba despre un spațiu special amenajat în acest sens, care să asigure condițiile optime privind dezvoltarea plantelor, a legumelor. 

În cazul culturilor de ardei gras, spre exemplu, în solarii sau sere totul presupune un ciclu de producție lung, motiv pentru care este necesar a acorda o atenție sporită acestora, îndeosebi în prima parte de dezvoltare. Despre ardeiul gras, roșu îndeosebi, se știe că este una dintre legumele cu conținut cel mai bogat în vitamina C. Desigur că și altele sunt beneficiile sale pentru organism: previne ulcerul gastric, este remediu pentru diabetici, ajută în procesul de slăbire, stimulează imunitatea, este adjuvant în cazul infecțiilor respiratorii, printre altele. 

Este deci o legumă necesară în alimentație, una care poate completa o dietă echilibrată, astfel că gospodinele ar trebui să se asigure că au un stoc suficient de ardei gras, păstrat și pentru iarnă, în stare congelată etc. 

Desigur, pentru a obține o cantitate mulțumitoare și calitativă este necesar ca de la bun început alegerea să vizeze un răsad de calitate. Iată ce spun specialișii NuOricum cu privire la ceea ce reprezintă un răsad calitativ. În principiu există o serie de parametri după care este identificat: cu o înălțime între 20 și 30 cm, vârsta intre 60 și 80 de zile, erecte la plantare, libere la boli, dăunători și virusuri, fără carențe de micro sau macro elemente, viguroase ca aspect, cu sistem radicular bine dezvoltat, turgescente – adică neofilite, călite, fără deteriorări mecanice în urma manipulării lor și alte astfel de aspecte sunt importante privind roadele la vremea culegerii. 

Astfel trebuie procedat cu fiecare răsad, dar aceeași atenție trebuie acordată fiecărei culturi de legume, indiferent de tipul acesteia. Grija pentru ele, irigarea corespunzătoare, un loc adecvat și prielnic creșterii –  toate sunt aspecte care vor face diferența privind recolta, calitatea acesteia. Mai multe informații cu privire la acest subiect, precum și soluții variate sunt disponibile celor ce sunt adepte ale unui stil sănătos prin specialiștii NuOricum. De pe site-ul oficial pot fi comandate cele necesare pentru o grădină rodnică, la costuri echilibrate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter