(P) Semnificațiile ce le prezintă pietrele inelelor de logodnă

De unica, pe

Logodna reprezintă un pas foarte important în viața unui cuplu, este cea care definește iubirea și dorința de a pași alături de persoana iubită în fața altarului. Pe lângă încărcătura afectivă care există într-un astfel de moment este necesar, totuși, a se respecta și anumite formalități care să ofere o mai mare veridicitate și solemnitate acestei inițiative.

Tradiția arată că bărbatul este cel care trebuie să facă primul pas, fiind responsabil și cu organizarea unui moment cât mai special și surprinzător pentru viitoarea mireasă, adresându-i în cele din urmă întrebarea binecunoscută, cea a cererii în căsătorie. Odată cu primirea răspunsului afirmativ, logodnica va purta pe degetul inelar o bijuterie foarte specială care va rămâne pentru totdeauna simbolul ce păstrează vie amintirea acelui moment.

Făgăduința celor doi îndrăgostiți de a-și întemeia o familie în viitor este materializată prin existența celebrului inel de logodnă. Valoarea acestuia este una foarte însemnată, atât în plan palpabil, cât și afectiv, iar dincolo de frumusețea lui stă ascunsă o tradiție veche de secole, ceea ce face ca specificul lui să fie mult mai complex decât s-ar fi crezut.

În vremurile de demult, ele erau confecționate din materiale rudimentare, precum lemnul sau fierul. Abia odată cu trecerea timpului, inelele de logodnă au început a fi realizate din materiale prețioase, precum aurul, argintul sau chiar platina, completate fiind de nelipsita piatră prețioasă sau semiprețioasă ce desăvârșește bijuteria.

Pietrele prețioase ce sunt adăugate celebrelor inele de logodnă au dobândit în zilele de astăzi mai mult decât distincția rafinamentului, au dobândit o formă de identificare a personalității cu femeia care va purta inelul. Cu ajutorul colecției de inele de logodnă disponibilă pe www.diamag.ro, va fi prezentată semnificația fiecărei pietre prețioase în funcție de caracteristicile pe care le expune.

Inelul cu piatră ovală

Din punct de vedere estetic se adresează cel mai bine fetelor cu degetele mai scurte pentru că forma ovală a pietrei prețioase conferă o imagine de alungire a mâinii. Complexitatea tăieturilor în 58 de fațete creează o strălucire aparte adecvată femeilor tradiționaliste și cu tendințe spre individualitate.

Inelul cu piatră stil prințesă

Devenită tot mai populară în rândul alegerilor pentru că armonizează foarte bine trăsăturile clasice cu cele moderne, tăietura stil prințesă are unghiurile sofisticat ascuțite pentru a oferi cât mai multe sclipiri. Femeile care sunt dornice de a ocupa poziția de lider în societate și adoră să fie în centrul atenției sunt cele care se încadrează cel mai bine în stilul pe care îl aduce tiparul acesta de inel.

Inelul cu piatră rotundă

Aceasta este fără îndoială cea mai întâlnită formă de diamant la inelele de logodnă, iar prin ale sale caracteristici circulare sugerează iubirea infinită. Romantismul, fidelitatea și într-o oarecare măsură conservatorismul sunt trăsăturile de bază ale viitoarei posesoare a unui inel de acest fel.

Inelul cu piatră Heart

Diamantul inimă simbolizează romantismul în cea mai pură formă, iar iubitoarele acestor bijuterii trăiesc într-o lume perfectă de basm. Cu un spirit copilăresc, ele nu sunt cele care ar putea face responsabilităților și obstacolelor din viață, astfel că necesită protecție și multă grijă din partea persoanei iubite.

Inelul cu piatră radiant

Colțurile rotunjite armonizează perfect trăsăturile domnișoarei care îl va purta. Piatra este una dreptunghiulară si cel mai adesea are dimensiunile mai mari. Este specific femeii mai îndrăznețe care nu se sfiește a fi în centrul atenției. Și stilul vestimentar pe care îl adoptă trebuie să fie unul mai deosebit cu elemente elegante care să accentueze bunul gust și rafinamentul pentru a exista o imagine în conformitate cu caracteristicile personale.

Inelul cu piatră smarald

Tăietura dreptunghiulară creează un efect optic unic. Există, pe de altă parte și tăietură tip emerald care este realizată dintr-o șlefuială distinctă potrivită femeii sigure și încrezătoare în forțele proprii.

Este foarte important ca alegerea inelului de logodnă să respecte și unele criterii de bază precum faptul că diamantul este cea mai profitabilă opțiune. Nicio altă piatră prețioasă nu are aceeași forță valorică și ținând cont că este vorba despre o investiție pe viață, problema fiananciară nu ar trebui să constituie chiar un impediment. Alegerea unei bijuterii de top reflectă determinarea și hotărârea unui bărbat de a face tot ce este necesar pentru a primi mult așteptatul da din partea iubitei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter