(P) Scaunele fixe nu sunt neapărat și incomode – află la ce să fii atent atunci când le alegi

De unica, pe

Avem tendința să credem că scaunele fixe sunt printre cele mai incomode, întocmai pentru că nu permit la fel de multe mișcări – balansul pe spate sau rotirile, deplasarea cu ajutorul roților. Cu toate acestea, din motive practice legate de spațiu spre exemplu, când se impune alegerea unor scaune fixe putem face totul mai plăcut și mai confortabil prin alegeri bune.

Scaunele fixe nu trebuie să însemne un minus la capitolul confort. Iată și un mit ce este spulberat. Fix se referă la structura sa, însă materialele folosite pentru a fi căptușit spun multe despre cât de bine te simți atunci când ești ocupant al unui scaun de acest gen.

Producătorii de profil vin cu variante dintre cele mai interesante pentru categoria de scaune fixe. Este poate și motivul pentru care mulți își îndreaptă atenția asupra design-ului și lasă pe ultimul loc pretențiile legate de confort. Tocmai pentru că statul pe scaun provoacă dureri de spate sau le amplifică, este foarte important să acordăm atenție întregului ansamblu de detalii la un scaun.

Scaunele tapițate denotă eleganţă

Dacă ne referim la spații din cadrul casei, scaunele, fie ele fixe sau mobile, ar trebui să aibă tapițerie. Au un touch personal și se potrivesc de minune în designul interior al casei, mai ales că rezonează cu ideea de a acorda atenție detaliilor. Sunt elegante și mai ales confortabile pentru șezut și spate.

Din motive practice tapițeria este greu de întreținut și astfel sunt preferate materiale care să compenseze cât de cât. Pentru spații comerciale, săli de așteptare și nu numai gama de scaune de pe inegal.ro este potrivită. Cele cu piele ecologică au o finețe aparte și se potrivesc mai ales într-un decor modern; cele cu bază din metal cromat au o mai mare rezistență, iar pe măsură ce cadrul este atipic – ce se aseamănă ca structură cu sania sau fără brațe, fără picioare separate, ci un cadru cu linii bine rotunjite – cu atât  mai atractive sunt.

Forme interesante

Cine spune că un scaun fix trebuie să fie un tipar clasic? Inegal spre exemplu este unul dintre acei productori ce pot susține contrariul. Un scaun în formă de scoică, cu decupaje ce permit luminii să pătrundă sau scaunele simple, cu linii bine definite și curbură specifică la spătar sunt elemente ce întregesc un decor altfel.

De asemenea, mai ales pentru spațiile din cămin, stilul scandinav este o propunere aliniată trendurilor actuale. Se referă la scaunele cu structură din lemn, cu picioare subțiri, dar rezistente.

Detalii la scaunele fixe

Pentru că nu se pot regla pe înălțime, este important de reținut de la bun început ce scop are scaunul în cauză. Un scaun fix trebuie să se potrivească în cadrul ales.

Sunt preferate culorile neutre, cele care nu limitează din punct de vedere al combinațiilor de culoare. Șezutul și spătarul trebuie să fie mai moi. Dacă vorbim de scaune pentru birouri, întocmai pentru că sunt fixe, ar trebui să aibă posibilitate de pliere sau de depozitare facilă, cu cadru ce permite suprapunere spre exemplu.

Inegal.ro definește confortul unor astfel de scaune într-o manieră proprie, originală. Întreaga colecție este disponibilă online.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter