(P) Scapă de ciuperca unghiei și bucură-te de încălțămintea de vară preferată!

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 august 2020, 14:02

Sentimentul de jenă și disconfortul fizic provocate de ciuperca unghiei te pot împiedica să te bucuri cu adevărat de încălțămintea preferată de vară.

Unghiile afectate de onicomicoză își modifică textura și culoarea treptat. Acestea se îngroașă, își pierd luciul, devin casante, se îngălbenesc, apar pete albe și, în unele cazuri, se despart de patul unghial. Zona din jurul unghiei poate deveni roșie și dureroasă dacă infecția s-a întins. Durerea apare la atingerea unghiei și în timpul mersului.

Descoperă care sunt cauzele apariției onicomicozei, ce reguli de igienă este indicat să urmezi și ce antimicotice locale pot fi aplicate.

Cauzele apariției micozei unghiei

Ciuperca unghiei este provocata de diverse ciuperci, cel mai frecvent tip fiind dermatofitul. Dar infecțiile micotice mai pot fi cauzate și de ciupercile de drojdie și mucegaiuri.

Factorii care cresc riscul dezvoltării unei micoze sunt locurile publice unde mediul predominant este umed și cald, asa cum sunt piscinele, bazinele de înot, saunele, vestiarele sălilor de sport sau ale spa-urilor.

Alt factor care poate duce la apariția micozei unghiei este utilizarea la comun a unor obiecte de uz personal (instrumente de manichiură, încălțăminte, șosete, prosop) care nu au fost dezinfectate sau spălate corespunzător.

Încă o cauză care duce la vulnerabilitate este circulația deficitară, având în vedere că nu se mai asigură substanțele nutritive necesare unghiilor.

Tratament pentru ciuperca unghiei: recomandări de antimicotice locale

Chiar dacă există și medicamente fără rețetă, este indicat să apelezi la sfatul unui specialist pentru a-ți indica cel mai eficient tratament pentru ciuperca unghiei. Ia în considerare că eficacitatea acestuia depinde în mare măsură și de regulile de igienă personală.

Lacul de unghii Kitonail este recomandat în caz de infecții micotice ușoare până la moderate, determinate de dermatofiți și/sau de alți fungi. Produsul nu necesită îndepărtarea cu ajutorul unui solvent sau al unei pile, ci este suficientă spălarea unghiilor.

Crema Canesten este indicată în tratamentul micozelor cutanate și mucoase determinate de dermatofiți, fungi, levuri și microorganisme precum Malassezia furfur și infecții cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.

Tratamentul cu Exoderil este utilizat pentru a trata infecțile fungice ale unghiilor la adulți. Produsul trebuie aplicat doar dacă jumatatea superioară ori părțile laterale ale unghiei sunt afectate.

Gasesti mai multe tratamente antimicotice în farmacia online Pfarma.

Reguli de igienă pentru a preveni apariția micozei unghiei

Tratamentul pentru onicomicoză este de lungă durată, iar regulile de igienă joacă un rol important în acest caz. Dacă acestea nu sunt respectate cu strictețe, infecția poate recidiva, din păcate.

– Evită mediul umed o perioadă (saună, piscină, sală de sport). Dacă nu reușești să stai departe de pasiunile tale, poartă întotdeauna papuci și dezinfectează-i după fiecare purtare.

– Folosește mănuși atunci când speli vasele ori faci curat. Ține cont de această regulă dacă ciuperca este la unghiile de la mână.

– Alege cu atenție salonul unde îți faci manichiura și pedichiura. Ustensilele trebuie sterilizate la fiecare utilizare.

Nu purta șosete din materiale sintetice. Acestea nu lasă pielea să respire și mențin astfel un mediu umed propice dezvoltării bacteriilor.

– Taie unghiile scurt. Picioarele trebuie menţinute curate şi uscate.

– Dezinfectează încălțămintea purtată în timpul infecției. Astfel va scădea riscul de recidivare a infecției după urmarea unui tratament.

Spală la cel puțin 60 de grade Celsius textilele care au intrat în contact cu unghiile infectate. În această categorie intră prosoapele, șosetele și cearceafurile.

Tratamentul pentru ciuperca unghiei trebuie aplicat fără întrerupere până când unghia se regenerează și suprafețele infectate sunt vindecate complet.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter