(P) Sărbătorile pe pârtie: unde să mergi la ski în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 decembrie 2020, 00:15

Primii fulgi de nea din iarna lui 2020 sunt aproape, deja ne pregătim hainele groase, echipamentul de ski și bagajul pentru munte, dornici să ne bucurăm din nou de zăpadă și de sporturile de sezon, la finalul unui an care ne-a ținut mai mult în casă.

Iată care sunt cele mai interesante și accesibile variante de vacanță la ski în România, ca să vă petreceți zilele de Sărbători pe pârtie, în aer liber, împreună cu familia și prietenii pe care poate nu i-ați mai întâlnit de multă vreme.

Poiana Brașov

Cocheta stațiune de lângă Brașov este o destinație ideală pentru pasionații de ski și snowboard, pentru că oferă 12 pârtii care au diferite grade de dificultate, așa că sunt potrivite pentru copii, schiori începători, avansați și chiar profesioniști.

Dacă vreți să-i duceți prima oară la ski pe cei mici găsiți aici monitori specializați care să-i inițieze în tainele alunecatului pe scânduri. Începătorii au pârtiile Bradul sau Stadion, iar pentru un nivel mediu de ski ori pentru snowboard sunt potrivite Sulinar, Drumul Roșu, Slalom și Pârtia Ruiului.

Kanzel și Subteleferic sunt zonele care vor face deliciul schiorilor experimentați, pentru că găsesc aici viraje dificile și trăiesc senzațiile tari ale aventurii pe zăpadă, printre pâlcurile de brazi.

Ofertele de cazare sunt diverse și, chiar dacă nu se numără printre destinațiile ieftine, găsiți la Poiana Brașov variante flexibile, pentru diferite niveluri de buget, iar atracțiile gastronomice și de divertisment ale zonei merită să alegeți pitoreasca poiană pentru vacanța de sărbători.

Predeal

Orașul situat la cea mai mare altitudine din țară, Predeal combină confortul urban cu aventura pe schiuri. Deseori se întâmplă ca aici să ningă mai devreme decât în alte zone de pe Valea Prahovei, așa că pasionații de sporturi de iarnă se pregătesc de vacanță la ski în această stațiune montană tradițională.

Localitatea este situată între două râuri, Prahova și Timiș, este înconjurată de culmile pitorești ale munților Bucegi, Postăvaru și Piatra Mare, de aceea peisajele de aici sunt minunate. Pârtiile nu sunt departe de oraș, se ajunge ușor de la hoteluri, există și multe cabane în apropierea zonelor de agrement.

Sinaia

Celebrul orașul-stațiune de pe Valea Prahovei este considerat locul de naștere al sporturilor de iarnă în România. Aici a început tradiția regală a practicării schiului, pe Poiana Peleșului, la începutul secolului trecut.

În prezent Sinaia vă oferă un domeniu schiabil complex, cu trasee interesante,cu un nivel de dificultate mediu și avansat.Totodată, este și cel mai înalt domeniu schiabil din țară, ajungând la peste 2100 de metri pe Vârful Furnica.

O vacanță la ski la Sinaia combină bucuria sportului alb cu frumusețea orașului, unde puteți să vizitați Castelul Peleș, Cazinoul, Muzeul trenulețelor și multe alte atracții turistice.

Bușteni

Perfect pentru activități sportive și recreative în aer liber pe timp de iarnă, Bușteni vă așteaptă cu domeniul schiabil Kalinderu, unde găsiți și un Funpark care îi va încânta pe cei mici cu sanie tobogan, baby lift, bandă transportoare pentru tubbing, carusel și tubbing cu colace pe suprafață artificială și, nu în ultimul rând, cu o spectaculoasă tiroliană.

Micul orășel de pe Valea Prahovei oferă posibilități de cazare pentru toate buzunarele, iar peisajele de aici amintesc de farmecul cantoanelor elvețiene.

Azuga

Cea mai nouă stațiune de pe Valea Prahovei, Azuga a intrat rapid în topul preferințelor iubitorilor de sporturi de iarnă, pentru că oferă pârtii lungi, cu un nivel ridicat de dificultate: 7 pârtii de ski cu o lungime totală de 7 kilometri și 7 instalații de cablu cu o lungime totală de 4 kilometri.

Găsiți aici Gondola Sorica, modernă și foarte bine utilată, aveți posibilități de teleski și babyski la Cazacu.

Oricare este destinația preferată, să vă distrați bine într-o vacanță la ski în România, să vă bucurați de vreme bună, aer curat și zile pline pe pârtie!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter