(P) Rucsac pentru excursii cu bicicleta – Cum să alegi?

Rucsacul este accesoriul must-have pentru experiențe în natură desăvârşite. Un astfel de element ajută la depozitarea eficientă a suplimentelor de apă, mâncare şi a celorlalte produse care asigură buna desfăşurare a activităţii. În rândurile următoare ne-am propus să discutăm despre cum trebuie să alegi un rucsac pentru excursiile cu bicicleta.

Ce tip de rucsac este potrivit pentru ieşiri în natură?

Dacă te numeri printre drumeţii care obișnuiesc să petreacă frecvent timp în natură, cu siguranță, deja știi că rucsacul pentru drumeţii trebuie să fie unul ușor, bine compartimentat, care să asigure o poziţie ergonomică corpului în timpul excursiei. Nu sunt potrivite rucsacurile urbane realizate din piele şi nici cele utilizate pentru activitățile școlare. Aceste tipuri de accesorii sunt cochete, însă nu sunt soluții eficiente când vine vorba de mers cu bicicleta şi nici nu pot depozita necesarul de materiale pentru astfel de plimbări.

Care sunt rucsacurile potrivite pentru drumeţii?

Un rucsac potrivit pentru o drumeţie cu bicicleta trebuie să fie unul cu design sport, realizat din materiale foarte ușoare, astfel nu se pune presiune pe organism în timpul pedalatului. Rucsacurile pentru ciclism au o structură specială, au spatele îngroşat. De obicei spatele rucsacului este prevăzut cu bureți speciali fapt ce sporește confortul în timpul utilizării. Bretelele de susţinere sunt mai late faţă de cele montate în cazul rucsacurilor urbane şi de asemenea, sunt prevăzute cu elemente speciale care uşurează purtarea acestuia. 

Rucsacurile potrivite pentru drumeţiile cu bicicleta au în zona taliei şi a pieptului sisteme de închidere care asigură o poziționare ergonomică şi stabilitate în timpul mişcării. 

Dacă vorbim de drumeţii, clar vorbim de compartimentare eficientă şi accesibilitate. Rucsacurile pentru drumeţiile pedestre, dar şi cele pentru experiențele cu bicicleta trebuie să fie bine organizate. În acestea trebuie să poți depozita apa, micul pachet, dar şi alte elemente importante: casca pentru bicicletă, mănușile, unelte de urgență, o lanternă, loţiunea solară, soluțiile de protecţie împotriva insectelor şi a căpuşelor, pelerina de ploaie, aparatul foto, telefonul mobil dar şi o baterie de rezervă. 

(P) Rucsac pentru excursii cu bicicleta - Cum să alegi?

Materiale, aspect, design 

Pe partea de materiale, lucrurile sunt destul de ușor de înțeles. Fie că vorbim de drumeţii scurte, sau excursii lungi, vrei să te poți bucura de mișcare, deci alegi rucsacuri realizate din materiale speciale, de preferat  impermeabile, care se simt ușoare. Poți alege un rucsac mare, dacă vrei să te bucuri de o excursie mai lungă şi un rucsac mai mic pentru o ieșire de o zi cu bicicleta. 

Dacă vorbim de culoare, lucrurile sunt destul de permisive. În magazinele CCC poți găsi o varietate mare de rucsacuri pentru drumeţii în culori neutre, foarte versatile, dar şi modele cu cromatică vibrantă care oferă vizibilitate ridicată de la distanță. Aici găsești numeroase soluții dar şi prețuri atractive. 

Alegerea unui rucsac pentru drumeţie poate fi o sarcină ușoară, când analizezi cu atenție aspectele menționate anterior. Cu accesoriile potrivite poți avea parte de experiențe dinamice cu adevărat impresionante. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter