(P) Rolul uleiului de motor și importanța alegerii unui produs de calitate

De unica, pe Ultimul update Vineri, 08 noiembrie 2019, 11:58

Probabil nu de puține ori, în timpul vizitelor la service vi s-a propus schimbul uleiului de motor al mașinii și v-ați întrebat care este rolul acestei operațiuni. Deși pe lista de tarife cu servicii oferite de un atelier auto schimbul uleiului de motor este unul din cele mai puțin costisitoare, această operațiune este extrem de importantă pentru buna funcționare a automobilului și trebuie efectuată fără amânare, exact atunci când este necesar.

La ce folosește uleiul de motor?

Uleiul de motor este vital pentru motoarele cu ardere internă. El asigură lubrifierea motorului și contribuie la funcționarea în bune condiții. Pe scurt, rolul său este de a evita supraîncălzirea motorului prin atragerea căldurii departe de camera de ardere în momentul în care în interiorul sistemului au loc explozii controlate. De asemenea, tot cu ajutorul uleiului de motor se evită acumularea de carbon, dar și alte reziduuri la nivelul motorului deoarece acesta le înglobează în structura sa.

Când trebuie schimbat uleiul de motor?

Uleiul de motor nu trebuie schimbat la o anumită perioadă de timp, ci după un anumit număr de kilometri parcurși. Cu câteva decenii în urmă, mecanicii auto recomandau schimbul uleiului de motor la fiecare 800 de kilometri, dar în ziua de astăzi, datorită creșterii calității uleiului, această operațiune poate fi efectuată și mai rar.

 

Ce se întâmplă dacă amân schimbul uleiului de motor?

Deoarece uleiul de motor este un element fără de care mașina nu poate funcționa în condiții optime, se recomandă schimbarea uleiul de motor conform instrucțiunilor înscrise în manualul mașinii. Amânarea nu are decât efecte negative, iar într-un final există posibilitatea să ajungeți în situația de a trebui să curățați motorul de reziduuri sau să-i înlocuiți inelele de piston stricate din cauza arderilor.

De unde pot cumpăra ulei de motor?

Toate informațiile legate de uleiul potrivit pentru mașina dumneavoastră se află în manualul proprietarului. Dacă vreți să vă cunoașteți mai bine mașina și să o îngrijiți corespunzător, acordați-vă timp și citiți acest document din scoarță în scoarță și rețineți tipul de ulei de care are nevoie. Iar odată ce ați aflat vâscozitatea potrivită a acestuia și alte informații necesare, alegeți pe baza celor învățate ulei de motor de calitate de pe acest site web. Astfel mașina dumneavoastră va merge ca scoasă din fabrică timp îndelungat, iar dumneavoastră veți putea economisi bani eliminând complet riscul defecțiunilor cauzate de amânarea schimbului de ulei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter