(P) Rolul pieselor de schimb pentru sistemul de frânare al unui automobil

De Unica.ro, pe

Sistemul de frânare al mașinii este acel sistem care împreună cu direcția și anvelopele asigură manevrabilitatea automobilului. Eficacitatea acestuia se evaluează în funcție de distanța de frânare care trebuie să fie una optimă deoarece chiar și câțiva metri în plus sau în minus fac diferența între siguranță și catastrofă.

În funcție de stilul de condus al șoferului, sistemul de frânare se expune unui grad mai mare sau mai mic de uzură. Astfel, la vizitele la service, un accent deosebit se pune pe discuri, plăcuțe și saboți de frână, elemente care trebuie înlocuite imediat dacă:

● s-a aprins martorul pentru frânele de bord;
● s-a redus grosimea materialului de fricțiune pe plăcuțe;
● discul și-a schimbat forma prin apariția unei buze la nivelul acestuia;
● mașina trage într-o parte;
● se simt vibrații în volan în momentul frânării.

De asemenea, pe lângă toate piesele menționate mai sus, lichidul de frână este încă unul din elementele esențiale ale sistemului de frânare. Acesta își pierde calitățile pe măsură ce gradul de contaminare cu apa din atmosferă devine tot mai mare și odată cu învechirea lui distanța de frânare devine tot mai mare.

Nu este complicat nici măcar pentru un începător să-și dea seama când trebuie înlocuit luchidul de frână. Unul din efectele contaminării acestuia este creșterea cursei pedalei de frânare care își pierde treptat din fermitate, devenind din ce în ce mai moale.

Cum poți înlocui elementele sistemului de frânare în caz de uzură?

Dacă te afli în situația de a trebui să înlocuiești oricare din elementele sistemului de frânare a automobilului pe care îl conduci, de la acest magazin poți cumpăra orice piesă îți este necesară. La euautopiese.ro găsești toate elemente componente ale sistemului de frânare precum și multe alte accesorii.

Pentru înlocuirea oricărei piese auto, se recomandă consultarea manualului de utilizare a automobilului. Dar pentru operația propriu-zisă de schimbare, deoarece frâna este unul din cele mai importante elemente ale mașinii, solicită serviciile unui mecanic cu experiență de la un atelier auto autorizat!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter