(P) Retețe de cafea delicioase pe care le poți pregăti acasă

Ultimul update Vineri, 06 august 2021, 18:16

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi şi este consumată zilnic de foarte mulţi oameni. Proprietăţile revigorante şi energizante ale acesteia sunt apreciate indiferent de sezon.

Dacă iarna mulţi preferă să consume espresso cald şi cappuccino vienez, vara cafeaua cu gheaţă şi sortimentul latte sunt în topul preferinţelor. Să descoperim în rândurile următoare care sunt cele mai îndrăgite băuturi pe bază de cafea.

Din cafea boabe proaspăt măcinata se pot prepara numeroase sortimente, care cu siguranţă, reuşesc să aducă savoare şi parfum în fiecare ceaşcă şi să anime dimineţile. 

Cafea la  ibric

Cafeaua la ibric rămâne una dintre cele mai populare sortimente în ţara noastră, se obţine din cafea proaspăt măcinată apă fierbinte, şi se serveşte după preferinţe neîndulcita, cu zahăr ori miere de albine.

Pentru o cafea excepţională ai nevoie de un ibric, o linguriţă, 100 ml de apă, 10 g de cafea proaspăt măcinată şi după preferinţa zahăr.

Cafeaua la ibric este un sortiment cu istorie, ce îşi are rădăcinile în orient, mulţi cunosc sortimentul şi sub denumirea de cafea turcească. Prepararea acesteia este o adevărată artă şi necesită ceva atenţie. În ibric de toarnă cei 100 ml de apă şi se pune la foc. Când apa începe să clocotească se dă ibricul deoparte şi se adaugă cafeaua proaspăt măcinată, băutura se amestecă cu grijă după care se dă din nou la foc, doar pentru câteva secunde până se umflă şi se formează caimacul..

Băutura astfel preparată se serveşte simplă sau îndulcită după preferință.

Espresso

Espresso este o băutură cu origini în Italia şi este una dintre cele mai populare sortimente din lume. Pentru prepararea acesteia ai nevoie de un aparat espressor, cafea proaspăt măcinată medium roasted sau bine prăjită şi puţină răbdare. Un espresso perfect de obţine din 30 ml apă, adusă la temperatura de 90-96℃, 7-9 g de cafea proaspăt măcinată în doar 25-30 de secunde. 

Cafeaua espresso are spumă densă, dar catifelată şi se serveşte întotdeauna în ceaşca albă, conică, preîncălzita în prealabil.

Cappuccino Vienez

Cappuccino Vienez este un alt sortiment ce are ca baza cafeaua espresso. Deci poţi folosi o doză de espresso preparat conform indicaţiilor anterioare, mai ai nevoie de 50 de ml de lapte, frişcă şi un praf de nucşoară. Pentru a obţine spuma de lapte poţi folosi sistemul de spumare al aparatului espressor. Amesteci cafeaua espresso cu spumă de lapte și omogenizezi, peste acesta adaugi frişcă şi un praf de nucşoară, pentru decor poţi pune şi două-trei boabe de cafea întregi. 

Irish Coffe

Sortimentul Irish coffe este unul intens, expresiv, o băutură pe care o poţi servi în orice amiază. Poate fi preparată din cafea la ibric filtrată sau din cafea espresso (o doză mai mare decât cea obişnuită de 30 ml) şi whisky irlandez. Practic secretul unui Irish coffe perfect este de a respecta proporţiile de 50 % bautura cafea, 50% whisky. Poţi adăuga gheaţă, dacă doreşti să serveşti băutura rece sau poţi consuma preparatul cald.

Cafeaua Irish se serveşte în ceşti din sticlă înalte sau în pahare cu picior.

Cafea Freddo

Cafeaua Freddo este un alt preparat de vară apreciat de toţi ce iubesc o băutură energizantă cu gust. Poate fi obţinută din cafea la ibric filtrată sau din 60 ml de cafea espresso şi câteva cuburi de gheaţă. Băutura se serveşte în pahar simplă sau îndulcită, după preferinţe. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter