(P) Preconcepții legate de Dubai

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 septembrie 2020, 09:27
  • Se poate bea alcool?
  • Poți îmbrăca bikinii la plajă?
  • Sunt turiștii în siguranță?
  • Poate fi vizitat doar cu un buget mare?

(P) Preconcepții legate de Dubai

 

Dacă ar fi să crezi doar că Dubai este un oraș extrem de scump, unul dintre cele mai luxoase din lume, ar trebui să îți iei gândul. Trebuie știut că în ultimii ani au început să apară multe lucruri de făcut și de vizitat în oraș extrem de accesibile din perspectiva bugetului. În Dubai întâlniți peste 200 de naționalități. Aici sosesc milioane de turiști în fiecare an. Există multe informații greșite despre Dubai, așa că e momentul să facem puțină lumină și să vedem ce este adevărat și ce nu este. Astfel, veți ști exact la ce să vă așteptați dacă doriți să mergeți în vacanță în Dubai.

Dubai a devenit foarte accesibil pentru mulți turiști

Reputația Dubai-ului este aceea de oraș scump, costisitor. Dar, trebuie să știți că există un număr tot mai mare de hoteluri de trei stele și apartamente AIRBNB care oferă servicii de înaltă calitate.

Dubai este un oraș deschis tuturor, oferind în fiecare an experiențe mai interesante, multe dintre ele gratuite sau la prețuri acceptabile.

(P) Preconcepții legate de Dubai

Mergeți în orașul vechi pentru a explora souk-urile cu condimente tradiționale, textile și parfumuri. Îndreptați-vă spre malurile Dubai Creek și traversați apele sale istorice la bordul unei bărci tradiționale (abra). Puteți explora una dintre cele mai mari moschee ale orașului. Faceți un tur ghidat al Moscheii Jumeirah, găzduită de Centrul Sheikh Mohammed pentru Înțelegere Culturală, și veți afla despre cultura islamică și istoria regiunii.

Nicio excursie în Dubai nu este completă fără urcarea în cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, care are o înălțime mai mare de 828 m.  Alternativ, mai puteți aprecia turnul stând la baza lui și încercând să surprindeți totul într-o singură fotografie.

Dacă ți-e foame, fă precum localnicii și mergi pe strada 2 Decembrie, locul ideal pentru a încerca bucătăria din India, Iran, Liban și mult mai mult. Aici este necesar să aveți cash deoarece majoritatea localurilor nu acceptă carduri.

Există multe plaje publice care oferă acces gratuit pentru vizitatori și rezidenți. 

(P) Preconcepții legate de Dubai

Fântâna Dubai atrage mii de vizitatori în fiecare zi; jeturile de apă coregrafiate prezintă un spectacol orbitor la fiecare 30 de minute de la apusul soarelui. 

Poți bea alcool în Dubai

Viața de noapte din Dubai există, cu o mulțime de cluburi și baruri celebre, astfel încât presupunerea că a consuma alcool este interzis intră la categoria ”fals”. Nu veți găsi băuturi alcoolice la supermarket sau la un magazin local, dar există unele localuri unde puteți servi o băutură alcoolică. Cel mai important lucru de reținut este că un comportament inadecvat care ar putea deranja pe alții este inacceptabil și există toleranță zero din partea autorităților.

Dubai are munți

Orașul montan Hatta este locul ideal pentru aventură. Deschis numai în timpul iernii, există o mulțime de activități interesante gratuite și contra cost. Încercați-vă mâna la tir cu arcul și aruncat toporul sau ia-ți inima în dinți pe un carting la vale. Asigurați-vă timp pentru a merge cu tiroliana deasupra unui peisaj dramatic de munte. După o zi lungă de explorare, ridicați un cort și dormiți sub stele la camping-ul dedicat. Când este timpul pentru realimentare, oaspeții pot găti un festin în zona de grătar sau se pot plimba până la zona de food trucks.

Dubai are faună 

De la cămile și șoimi în deșert până la flamingo în zonele umede, turiștii vor fi încântați de întâlnirile unice cu fauna sălbatică din regiune. Drumețiile cu cămilele sunt una dintre activitățile de neratat. Turiștilor le este greu să le rezite, mai ales că ele sunt urmate de o degustare de lapte de cămilă. 

Fauna din deșert

Antilopa africană cu coarne se profilează magnific pe dunele aurii de nisip. Considerat aproape dispărut în anii ’60, acest animal a fost salvat în urma unor programe complexe de reproducere și de reintroducere în habitatul natural. Antilopa cu coarne este des întâlnită în Rezervația de Conservare a Deșertului din Dubai unde au fost amenajate mai multe puncte de hrănire a animalelor. Deși este știut faptul că animalele au tendința de a rămâne în zona restricționată, antilopele hoinăresc liber în timpul iernilor. Turul faunei de la Platinum Heritage duce oaspeții într-o călătorie sălbatică prin Rezervația de Conservare a Deșertului Dubai într-un Land Rover de epocă din 1950, cu acoperiș deschis, pentru a urmări și a observa oryx-ul sălbatic și turmele de gazele.

Deșertul este plin de reptile, printre care șopârla, șopârla gecko și broasca buboasă. Șopârla cu coadă spinoasă  este cea mai des întâlnită. Tot aici este prezentă șopârla Wonder Gecko, una dintre cele mai mari din această specie, cu ochii săi caracteristici reflectorizanți.

Admirați păsările Flamingo

Frumoasele păsări pot fi văzute într-un habitat natural. Sunt sute, iar Ras Al Khor Wildlife Sanctuary este locul unde gratuit vă puteți bucura de o imagine spectaculoasă. 

Dubai este un oraș sigur și asigurat contra COVID19

Dubai este una dintre cele mai multiculturale și cosmopolite metropole din lume, un oraș liniștit și sigur. Siguranța vizitatorilor și localnicilor este prioritară pentru autorități. Astfel că Dubai este unul dintre cele mai sigure orașe din lume, cu o scăzută rată a criminalității, o guvernare stabilă și cu un departament al poliției municipale dedicat exclusiv turiștilor. 

Dubai a lansat un program care să certifice și să identifice hotelurile și toate locațiile care respecta protocolul de sănătate și de management al COVID-19. Astfel, emiratul își primește turiștii în cele mai sigure condiții, luând în calcul situația de pandemie. ‘DUBAI ASSURED’ este eticheta care garantează siguranța și lupta împotriva răspândirii Coronavirus. 

(P) Preconcepții legate de Dubai

Îți poți pune bikinii în bagaj 

Dubai este unul dintre cele mai potrivite locuri în care să te bucuri de soare și de plajă. Oceanul, piscinele și temeperatura sunt în acest moment una dintre atracțiile zonei. Pune-ți bikinii în bagaj și bucură-te de bronz! 

La Mer este noua plajă iar ea oferă câte ceva pentru fiecare dintre noi. De la mâncare, shopping până la parcuri de distracții. Mergi la Laguna Waterpark și profită de nisip și apă. Nu uita de The Beach la Jumeirah Beach Residences (JBR). Cu zone de joacă și cafenele, dar și spații speciale precum cabane pe plajă, JBR este locul care vă va crea unele dintre cele mai frumoase amintiri. Bonus: plimbarea cu cămilele sau o mega distracție în roata Ain Dubai, cea mai mare din lume, amplasată la câțiva pași de JBR pe Bluewaters Island

Dacă visezi la o serie de activități de plajă pentru familie, atunci Beach in Jumeirah e alegerea. 

Dubai are o cultură bogată

Credeai că Dubai înseamnă doar clădiri înalte și tehnologie avansată? Ei bine, Dubai are și o cultură fascinantă. Vizitează Al Fahidi Historical Neighbourhood și ai să faci o călătorie în secolele XIX și XX. În Emirat ai să descoperi o arhitectură tradițională mergând pe alei șerpuite și în piețe inedite. Sunt multe muzee, galerii, expoziții și activități culturale. Vei putea să te bucuri de multe ceainării tradiționale și cafenele. Acestea, asezonate cu bazarurile, îți sunt ghid către tradiția și cultura din Dubai. 

(P) Preconcepții legate de Dubai

Dacă noțiunile de bazar și de târguială ți se par a nu cadra cu Dubai, mai gândește-te. Sunt celebre bazarurile (Souk) de textile, de aur sau de condimente. Nici nu poți cuprinde cu imaginația ceea ce îți vor vedea ochii odată ajuns acolo. 

Abras sunt niște taxiuri de apă, mici, care te duc între Bur Dubai și Deira. Sunt bărci tradiționale care, pentru doar 1 AED (cam 1 leu), îți vor oferi experiența istorică adevărată din Dubai. 

Iar pentru a afla cu adevărat istoria Emiratului, mergi la Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU). Încă din 1998, când a fost deschis, el este ca o carte de istorie ce ajută turiștii să înțeleagă cultura și obiceiurile din Emirate. Aici vei participa activ și poți opta să iei parte la lecții de limba arabă, să faci tururi și să vizitezi moschei. Ia un loc pe covoare și perne în stilul beduinilor și bucură-te de mâncare tradițională în timp ce localnicii vor răspunde întrebărilor și îți vor clarifica toate curiozitățile. Ghidându-se după motto-ul “Uși Deschise, Minți Deschise”, toate întrebările sunt binevenite și toate răspunsurile vor fi oferite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter