(P) Migrenele se ameliorează și chiar dispar, în somn

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 30 septembrie 2019, 16:17

Salteaua potrivită nu e cea care doar se încadrează bine în rama patului. Te-ai gândit că poate să-ți alunge și insuportabilele migrene? Căci salteaua potrivită îți face somnul odihnitor și să te scapă de multe probleme de sănătate.

Se spune că migrenele vin când vor și țin cât vor. Pot fi ușurele, cât să te lase să-ți vezi de treabă, sau atât de intense, încât să te țintuiască la pat. Oricum, important este să nu le tratezi de una singură. Căci pot avea cauze nebănuite. Cu migrena nu-i de glumă

Aproape că nu e om care să nu fi suferit de dureri de cap, măcar o dată în viață. Un parfum mai puternic, prea multă cafea, stres, răceală, toate sunt posibile cauze ale declanșării unei migrene. Iar când începe, e de rău. Fie e resimțită ca o presiune puternică pe frunte ori ceafă, fie ca o zvâcnire în tâmple, cefaleea (cum numesc specialiștii durerea de cap) creează un mare disconfort. Iar când se intensifică și durează de la 4 la chiar și 72 de ore, i se spune migrenă. 

Vestea bună este că au leac, însă numai dacă te prezinți la medic din vreme. Și asta pentru că nu există o cauză unică și general valabilă a apariției migrenelor. Genele moștenite, alimentele foarte reci, trecerile de la un anotimp la altul, fluctuațiile hormonale, șederea îndelungată în încăperi neaerisite, anumite medicamente sunt numai câteva dintre posibilele motive. Însă este posibil ca durerea de cap să fie un simptom al unei afecțiuni.

Știi de ce te doare capul?

În general, persoanele care fac des crize de migrenă primesc niște semnale înainte: tulburări de vedere sau amorțeli ale membrelor. Uneori, durerea apare doar pe o parte a capului, extinzându-se ulterior. Apoi apar senzația de greață, vărsăturile, amețelile, sensibilitatea la lumină sau la anumite mirosuri ori sunete. 

Crizele încetează la fel de brusc cum apar. Iar specialiștii cred că este vorba despre un dezechilibru al serotoninei, așa-numitul hormon al fericirii, sau despre

faptul că fibrele nervoase din jurul vaselor de sânge devin foarte sensibile. Totuși, mai pot fi de vină anumite probleme de vedere, deviația de sept netratată, bila leneșă sau chiar faptul că scrâșnești din dinți în timpul somnului.

Salteaua potrivită e parte din tratament

Pentru că, în multe cazuri, nici tratamentul medicamentos oferit de medic, în urma stabilirii diagnosticului precis, nu funcționează, avem nevoie de soluții care să ne scape de chin. Iar salteaua potrivită se numără printre ele. O pernă ergonomică, menită să relaxeze gâtul și să susțină capul completează acest tablou benefic. Salteaua potrivită nu trebuie să fie rigidă și nici să creeze vreun disconfort.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter