(P) Măștile coreene de tip șervețel: de ce și cum să le utilizezi

De unica, pe Ultimul update Marți, 19 noiembrie 2019, 18:25

Măștile coreene de tip șervețel sunt din ce în ce mai populare în întreaga lume, după ce tot mai multe vedete s-au afișat pe conturile de Instagram cu astfel de produse pe față și le-au lăudat efectele. Inspirate de rutina de înfrumusețare a femeilor coreene, pentru care un ten de bebeluș și luminos este idealul, măștile tip șervețel sunt considerate echivalentul unui tratament cosmetic, pentru că fac minuni pentru piele.

De ce să folosești măști coreene tip șervețel?

Avantajul măștilor tip șervețel este că oferă o îngrijire complexă a pielii și sunt foarte accesibile. Nu costă foarte mult și se găsesc atât în magazinele fizice, cât și în cele online. În plus, ele sunt potrivite pentru orice tip de ten sau probleme de piele: roșeață, acnee, deshidratare, pete pigmentare etc. Materialele din care este făcut șervețelul sunt diferite, la rândul lor: poate fi vorba de bumbac, fibre, hidrogel sau silicon. Astfel că este imposibil să găsești o mască potrivită pentru tipul tău de ten și nevoile sale.

Beneficiul principal pe care îl aduc aceste măști este că mențin ingredientele pe care le conțin în contact cu pielea timp suficient pentru ca ele să fie absorbite. Șervețelul acționează ca un al doilea strat de piele, o barieră care nu permite evaporarea sau uscarea ingredientelor active din mască. Acestea rămân pe suprafața pielii timp de 15-20 de minute, fiind absorbite ușor în straturile epiteliale. Astfel, pielea este hidratată intens, mai luminoasă și mai netedă.

În funcție de problema pe care vrei să o rezolvi, măștile coreene pot fi o soluție rapidă. De exemplu, după o călătorie cu avionul, o petrecere sau o zi plină la serviciu, tenul tău arată obosit și tern. Poți folosi masca de față iluminatoare de la Skin Republic pe care o găsești pe catena.ro, care conține vitaminele C și E și un extract din 7 plante. Va reda instant luminozitatea tenului, îl va hidrata și va reduce petele pigmentare și imperfecțiunile. În numai 20 de minute, tenul tău va arăta fabulos și vei putea merge chiar și la întâlnirea aceea importantă pe care ai așteptat-o toată săptămâna.

Avantajele măștilor tip șervețel

Măștile coreene tip șervețel sunt de preferat pentru că eliberează eficient nutrienții în piele, datorită barierei pe care o crează șervețelul. În plus, serul este distribuit în mod egal pe suprafața șervețelului, astfel că fiecare zonă a tenului are parte de substanțele nutritive din mască. Pentru că sunt ambalate individual, aplicarea este ușoară, foarte igienică și nu permite astfel răspândirea bacteriilor sau a impurităților.

Cum se folosesc măștile tip șervețel

  1. Înainte de aplicarea oricărei măști, demachiază-te și spală fața cu un produs de curățare. Măștile tip șervețel au forma feței, cu găuri prevăzute pentru ochi și nas. Sunt foarte ușor de scos din ambalaj și de aplicat pe față și sunt potrivite pentru toate tipurile și formele de fețe.
  2. După ce ai aplicat masca pe față, asigură-te că fiecare milimetru pătrat de piele este acoperit și are acces la substanțele din mască.
  3. Relaxează-te tip de 15-20 de minute cu masca pe față. Poți face yoga, meditație, te poți uita la TV sau poți citi.
  4. Îndepărtează masca și masează surplusul de serum pe față și pe gât. Îți vei simți pielea foarte hidratată și fină.

Poți folosi măștile coreene tip șervețel oriunde și oricând ai la dispoziție 15 minute de răsfăț. Fă-ți un stoc cu măști destinate celor mai uzuale probleme: hidratare, luminozitate, acnee etc. Astfel, oricând ai nevoie de un rezultat rapid și de efect să poți folosi una dintre ele. Măștile coreene pot face parte și din rutina ta zilnică de înfrumusețare, dimineața sau seara, în combinație cu alte produse sau ca atare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter