(P) Măseaua de minte – una dintre provocările vieții de adult

De Unica.ro, pe

Un fapt bine cunoscut este că încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au folosit de dantura lor pentru ca procesul masticator să fie satisfăcător. Oamenii preistorici consumau alimente mult mai dure, comparativ cu zilele noastre, iar ajutorul lor de nădejde era măseaua de minte.

Măseaua de minte, sau molarul 3, făcea parte din dentiția omului preistoric care avea inclusă în alimentația zilnică și carne crudă, rădăcini sau alimente foarte dure. În timp, modernizarea stilului de viață a făcut ca dantura umană să se adapteze și să se schimbe. În prezent, un om poate avea o măsea de minte, nicio măsea de minte sau chiar 4. Erupția măselei de minte poate provoca dureri serioase și disconfort continuu. În plus, molarul 3 este cel care în majoritatea circumstanțelor aglomerează dantura, iar dinții din proximitate pot fi afectați.

Extracția măselei de minte este recomandată în mai multe cazuri, spune doctor Cristina Munteanu. Dacă erupția molarului nu este completă, este recomandată extracția. De asemenea, dacă măseaua de minte provoacă dureri, este cariată sau aglomerează restul dinților. Extracția poate fi de mare ajutor și te poate scăpa de infecții, dureri sau afecțiuni gingivale, întrucât igiena orală din zona măselei de minte este minuțioasă, iar spațiul ei de dezvoltare este destul de ascuns.

Pierderea dinților este cea mai mare grijă când vine vorba de probleme ale danturii. Totuși, în timp, stomatologia a dezvoltat noi metode pentru înlocuirea dinților. Protezele dentare sunt, de exemplu, una din aceste metode de înlocuire a dinților. Dacă și tu te întrebi deseori cât costă proteza dentară, este timpul să afli cum te poți bucura de o dantură completă în schimbul unui preț accesibil.

Una dintre cele mai costisitoare proteze este cunoscută drept Fast&Fixed. Este o proteză dentară provizorie și poate ajunge la prețul de 2200 de lei. O variantă ceva mai accesibilă este proteza parțial acrilică. Ea are prețul aproximativ de 1500 de lei. Oricum, trebuie să știi că prețurile pot varia în funcție de materialele din care sunt realizate protezele și suprafața pe care o completează. Dacă acoperă o zonă mai mare a danturii, prețul ei va fi, bineînțeles, mai crescut.

Pentru persoanele cu probleme dentare grave, pentru situații delicate precum pierderea dinților, dar și pentru extracțiile măselelor de minte, cabinetele stomatologice oferă soluții moderne și o gamă largă de prețuri. Zâmbetele sănătoase sunt mai accesibile ca niciodată. Învață să te bucuri de ele în fiecare zi!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter