(P) Joy of Reconnection: Cum obții fotografia perfectă a peisajului tău preferat cu HUAWEI P40 Pro?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 decembrie 2020, 15:50

HUAWEI P40 Pro are un senzor nou uimitor de 50 megapixeli. Calitatea unei imagini este dată nu numai de numărul de pixel, ci și de dimensiunea reală a senzorului, care este mai importantă. Dacă vrei să afli câteva trucuri utile pentru a surprinde peisajul tău preferat într-o imagine perfectă și pentru a te bucura de reîntoarecerea la locurile de care ți-a fost dor în această perioadă, te invităm să citești rândurile de mai jos.

(P) Joy of Reconnection: Cum obții fotografia perfectă a peisajului tău preferat cu HUAWEI P40 Pro?

HDR sau RAW? Ce funcție să alegi pentru a surprinde așa cum îți dorești un peisaj?

HDR înseamnă High Dynamic Range și crește numărul de informații între zonele luminate și zonele de umbră ale unei scene. Este o tehnologie relativ nouă care ne permite să vedem mai multe detalii în imaginile noastre, mai aproape de ceea ce vede ochiul. 

HDR funcționează cel mai bine în două scenarii principale: 1. Fotografiere în lumină scăzută și 2. Fotografiere contra luminii, în special a soarelui, unde o captură RAW tradițională ar înregistra cu greu suficient de multe detalii în umbră sau, dacă expunerea este prea mare, zonele luminoase ar fi exagerate și fără detalii. HDR soluționează aceste probleme și este un instrument pe care tehnologia ni l-a furnizat în sfârșit. 

În plus, în modul FOTO principal există o opțiune numită AI (disponibilă în bara superioară), în care camera detectează scena și o compară cu o bază de date de imagini și decide cum să îmbunătățească în continuare imaginea finală. Toate acestea se fac instantaneu, cu o simplă apăsare a obturatorului – și funcționează genial. 

(P) Joy of Reconnection: Cum obții fotografia perfectă a peisajului tău preferat cu HUAWEI P40 Pro?

RAW pentru detalii suplimentare 

Fotografierea în format RAW este metoda mai tradițională de înregistrare a unei imagini. Fișierele RAW au pixeli neprocesați, permițându-le să arate exact ce vede senzorul la dimensiunea completă de 50 MP, ceea ce în general echivalează cu claritate și detalii crescute într-un singur cadru. Datorită unui fișier RAW care captează un singur cadru, acesta poate înregistra un interval (dinamic) mai mic de lumină, ceea ce înseamnă că fotograful trebuie să știe ce niveluri de lumină sunt cele mai importante într-o imagine și să controleze lumina folosind funcțiile de expunere. Fișierele RAW au dimensiuni mult mai mari decât fișierele HDR JPEG, necesitând mai mult spațiu de stocare.  

Opțiunea RAW este disponibilă doar în modul PRO folosind obiectivul principal de 23 mm (fără zoom) și este utilizată cel mai bine la fotografierea scenelor care nu au o gamă largă de niveluri de lumini și umbre. Este ideal pentru scenele în care lumina este mai uniformă și mai consistentă și în care soarele sau sursa de lumină principală se află în spatele fotografului sau adiacentă scenei. Fotografierea RAW funcționează bine pentru un aspect tradițional al imaginilor, cu un interval dinamic limitat, sau pentru detalii suplimentare necesare imprimării acelei imagini. De asemenea, funcția RAW este indicată pentru scene în care detaliile din umbră au o importanță mai mică (cum ar fi siluetele), dar, în general, necesită post-procesare (editare) pentru a evidenția cu adevărat calitatea fișierului. 

Acum că ai la îndemână aceste trucuri, îți poți scoate noul HUAWEI P40 Pro la o plimbare în natură. La final, vei avea în galeria foto niște poze perfecte, numai bune de pus în ramă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter