(P) Garderobă minimalistă: ce obiecte vestimentare esențiale nu trebuie să-ți lipsească din dulap

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 iulie 2021, 23:31

Când vine vorba despre obiceiurile de consum, tendințele se îndreaptă tot mai mult către minimalism, chiar și atunci când vine vorba despre modă. Furnizorii de tip fast fashion pierd tot mai multă popularitate, trendurile tind să se uniformizeze și să devină mai longevive, iar accentul este pus, chiar și de către creatorii celor mai mari case de modă, pe articole vestimentare versatile, confortabile, care nu se demodează.

Poate că nu ești încă pregătită să îți limitezi dulapul la o garderobă capsulă, dar asta nu înseamnă că nu îți poți construi una esențială, căreia să îi alături haine sau accesorii accent, pentru un plus de personalitate. Iată care sunt articolele vestimentare pe care trebuie să le ai în dulap, pentru a nu te mai lovi de problema denumită generic ”nu am ce purta”:

Cămașa albă

O poți purta cu o pereche de jeans și tocuri, pentu un look relaxat, dar sexi. O poți alătura unei fuste creion, pentru un aspect profesional. O poți purta în combinație cu un sacou sau sub un pardesiu, în zilele mai răcoroase. O poți purta la plajă, pentru a-ți acoperi umerii și a te feri de soarele puternic. Cu siguranță, cămașa albă este un articol important pentru orice garderobă, indiferent de stilul pe care îl abordezi și dacă preferi să te îmbraci elegant sau ești adepta ținutelor smart casual sau chiar sport.

Topul elegant

Orice femeie are nevoie de un top elegant, pe care să îl poată asorta cu ușurință atât la o fustă, cât și la o pereche de pantaloni și pe care să îl poată purta atât la un cocktail, cât și la o petrecere mai extravagantă. Indiferent dacă optezi pentru corsete elegante sau preferi bluzele lejere, din mătase transparentă sau voal, nu uita să bifezi acest articol pe următoarea listă de cumpărături, dacă nu îl ai deja pe umeraș.

Body-ul sexy

Se potrivește cu fustele lungi și bufante de vară. Se potrivește cu un deux-pieces cu pantaloni. Se potrivește cu o pereche de jeans și un cardigan, la fel de bine. Mai mult decât atât, îl poți purta și în ipostaze mai intime, când rămâi singură cu partenerul tău. Alege un satin bodysuit cu croială perfectă sau un body din dantelă – calitatea materialului și a cusăturilor este importantă, așadar nu te opri la prima tarabă pentru o astfel de investiție și alocă-i suficient spațiu în bugetul tău de cumpărături.

Micuța rochie neagră

O rochie neagră, simplă, cu croială pe corp se potrivește în atât de multe situații! Poart-o la birou, cu un sacou deasupra. Sau când ieși la restaurant cu prietenele, alături de un cardigan. Pune-i o capă deasupra și devine potrivită pentru o petrecere. Accesorizeaz-o cu o pereche de cercei candelabru sau cu un colier statement și o poți transforma în ținută de ocazie. Sau poart-o cu ghete cu șiret, pentru un look punk, când mergi la o petrecere tematică. Posibilitățile sunt nelimitate, trebuie doar să știi să te bucuri de ele din plin!

Jeansii clasici

În dulapul oricărei femei trebuie să se găsească o pereche de jeans clasici de calitate, de la un brand premium, care vin ca turnați. Alege un model cu talia medie sau înaltă, drepți, evazați, conici sau chiar mom jeans și joacă-te cu texturi, culori și combinații neașteptate. Jeans cu tricou alb și teniși colorați. Jeans cu stilettos și cămașă din mătase. Jeans cu sacou și o pereche de pantofi loafers. Jeans cu top fără mâneci și sandale cu platformă. Jeans cu bluză înflorată, cu umerii goi și sandale fără toc. Și lista poate continua.

După ce ți-ai completat dulapul cu articolele vestimentare care îți lipsesc din această listă, fă loc și pentru câteva accesorii noi: câteva poșete de calitate, în culori neutre, o pereche de stilettos, una de sneakers și… ce mai ai nevoie, pentru a-ți completa arsenalul vestimentar. Treptat, vei începe să renunți la a cumpăra lucruri care se asortează cu dificultate sau care îți plac pe moment și ajung să rămână nepurtate.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter