(P) Există termen de comparație între Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 25 iunie 2020, 14:58

Luând în considerație diferența de preț între terminalele Pro și cele Lite de la Huawei este normal să ne întrebăm dacă există vreun termen de comparație între aceste categorii de telefoane. Ca orice alt telefon Huawei denumit Lite, Huawei P30 Lite încearcă să ofere cu bani cât mai puțini design-ul desăvârșit al terminalului mai scump și câteva din celelalte caracteristici principale prin care acesta se remarcă. 

Performanțele și principalele caracteristici ale telefonului Huawei P30 Lite

Creierul lui Huawei P30 Lite este un procesor Kirin 710. Pe lângă acesta, la Huawei P30 Lite mai descoperim 6 GB de memorie RAM și 128 GB de memorie internă. Cu alte cuvinte, nu este chiar la fel de puternic precum Huawei P30 Pro, dar dotările sale sunt mai mult decât suficiente pentru a face față oricărei provocări de peste zi.

Display-ul telefonului P30 Lite este un IPS LCD de 6.15 inch, cu o rezoluție de 2312 x 1080 pixeli, spre diferență de ecranul OLED folosit pentru celelalte două telefoane mai scumpe ale seriei P30. Pe de altă parte, dispunerea camerei selfie pe fața telefonului este la fel ca la Huawei P30 și Huawei P30 Pro.

Un lucru care ne încântă cu adevărat în ceea ce privește seria P30 și la care nici Huawei P30 Lite nu face natoă discordată este autonomia. Cu o baterie de 3340 mAh, Huawei P30 Lite are destul de multă energie pentru a nu cauza utilizatorilor niciun fel de probleme pe toată durata zilei, indiferent de modul în care aceștia obișnuiesc să-și folosească terminalele. Cu un acumulator de 3340 mAh poți asculta muzică la discreție și chiar poți viziona unul sau două filme dacă programul din ziua respectivă îți permite. 

Cu toate că nu are o baterie la fel de mare ca Huawei P30 Pro de exemplu, Huawei P30 Lite se descurcă exemplar cu dotările sale și datorită interfeței EMUI 9 și a sistemului de operare Android 9 care cu toate că nu sunt cea mai elegantă combinație pentru un telefon mobil, cu siguranță fac minuni la capitolul autonomie. 

Încă un lucru pe care Huawei P30 Lite îl are în comun cu terminalele mai scumpe din seria sa este posibilitatea de a fi personalizat cu un set de huse de la Itelmobile. În magazinul online Itelmobile poți găsi o gamă variată de huse Huawei P30 Pro, dar și huse Huawei P30 Lite de cea mai bună calitate.

Camera telefonului Huawei P30 Lite

Lentilele Leica sunt motivul pentru care Huawei P30 și Huawei P30 Pro au câștigat atât de multă popularitate încă de la lansare. Dar nici sistemul de trei lentile cu care este dotat Huawei P30 Lite nu se descurcă neapărat rău dacă este folosit în condiții bune de lumină. 

În cazul celui mai convenabil telefon din gama P30 avem o lentilă principală de 24 megapixeli cu o deschidere f/1.8, o lentilă ultra wide de 8 megapixeli și o lentilă bokeh de 2 megapixeli al cărui scop este de a oferi puțină adâncime fotografiilor.

La zoom nu poți compara Huawei P30 Lite cu terminalele mai scumpe ale gamei, dar dacă nu te dai în vânt după această proprietate nici nu-ți va lipsi prea mult luând în calcul banii cu care rămâi în buzunar după achiziția lui. Pe de altă parte, dacă îți place să-ți faci selfie-uri, cu siguranță te vei bucura din plin de cei 32 de megapixeli ai camerei din față.

Prețul telefonului Huawei P30 Lite la începutul verii în anul 2020

Prețul întregii serii P30 a scăzut considerabil de la lansare și până acum. Dar cu toate acestea, diferența dintre Huawei P30 Pro și Huawei P30 Lite rămâne aproape neschimbată. În timp ce prețul unui telefon mobil Huawei P30 Lite începe acum pe piața românească de la aproximativ 899 RON, Huawei P30 Pro nu poate fi cumpărat deocamdată cu mai puțin de 2599 RON, aproape triplu. 

Revenind însă la întrebarea noastră din titlu și încercând să aflăm dacă există vreu termen de comparație între Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro, așa cum am discutat și până acum, putem spune că da în ceea ce privește design-ul și nu din punct de vedere al performanțelor foto și alte detalii care fac diferența. Diferența de preț dintre cele două telefoane se justifică, dar chiar și în aceste condiții, dacă nu ai așteptări foarte mari de la terminalul tău și doar îți dorești un telefon ieftin și bun, Huawei P30 Lite este decizia mai înțeleaptă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter