(P) Esentiale impotriva stresului! Trucuri rapide care stimuleaza productivitatea

De unica, pe Ultimul update Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, 20:52

Respira adanc si lasa aceste arome naturale sa lupte corp la corp cu stresul tau.

Stresul si anxietatea au devenit probleme comune in viata femeilor puternice moderne, care functioneaza uimitor intre familie si cariera, bifand rand pe rand noi succese. Si totusi, acest lucru a dus la o crestere a problemelor de sanatate feminine legate de stres, cu un impact negativ major asupra sanatatii mentale, spirituale si fizice. Stresul poate sa apara pe fondul lipsei de somn, presiunilor la locul de munca, responsabilitatilor si intensificarii angajamentelor ce tin de stilul de viata.

Din fericire, exista o solutie naturala impotriva stresului: aromaterapia. Avand la baza esente concentrate din plante, aromaterapia a fost utilizata din cele mai vechi timpuri pentru calmare si relaxare. Inhalarea si aplicarea topica a aromelor sunt actiuni ce ajuta la ameliorarea conditiilor de stres, insomniilor, depresiei si migrenelor.

Uleiurile esentiale: Arma impotriva stresului

Desi aromaterapia nu inseamna vindecare miraculoasa, ea se dovedeste foarte eficienta in combaterea stresului. Are putine (sau deloc) efecte secundare cunoscute, poate fi folosita pasiv (poti alege sa pulverizezi uleiuri esentiale terapeutice in camera, in timp ce te ocupi de alte activitati, prevenind astfel aparitia stresului) si permite multiple combinatii cu alte metode pentru ameliorarea stresului intens (masaj, meditatie etc).

Pentru ca uleiurile esentiale sunt disponibile pe scara larga, intr-o multitudine de variante, aromaterapia reprezinta o alternativa extrem de convenabila.

Cum poti folosi uleiurile esentiale pentru relaxare si combaterea stresului?

Aromateria este foarte practica , in special, pentru femeile suprasolicitate care au nevoie de solutii instant. Uleiurile contin molecule minuscule ce sunt absorbite rapid in organism, iar aceasta absorbtie rapida inseamna ca poti simti beneficiile esentelor in 20 de minute.

Iata cum poti sa utilizezi practic uleiurile esentiale ca sa scapi de stresul cotidian.

        Aprinde lumanari cu uleiuri esentiale terapeutice.

        Foloseste un difuzor de arome. Multe uleiuri esentiale pentru migrene pot fi evaporate cu ajutorul difuzoarelor, pentru eliminarea stresului, durerilor de cap si starilor inconfortabile. Inhalarea aromelor uleiurilor esentiale stimuleaza nervii olfactivi din nas, care comunica apoi cu sistemul limbic din creier. Sistemul limbic este de fapt „creierul emotional” care este conectat direct cu alte parti ale creierului ce controleaza ritmul cardiac, tensiunea arteriala, respiratia, memoria, nivelul de stres si echilibrul hormonal. De aceea, simtul mirosului este atat de strans legat de raspunsurile noastre emotionale si de starea de spirit. De aceea, anumite mirosuri ne amintesc de experientele pe care le-am trait.

        Formule de masaj cu uleiuri esentiale care se absorb prin piele. Uleiurile esentiale se pot aplica direct pe piele, ca ingredient intr-o crema sau un ulei de baza, cum ar fi uleiul de masline sau cel de migdale dulci. Moleculele minuscule ale uleiurilor ajung rapid in fluxul de sange si sunt raspandite in tot corpul, ameliorand tensiunea arteriala si durerile care cauzeaza stresul.

Incearca si tu aceste trucuri pentru a te bucura de beneficiile calmante ale uleiurilor esentiale.

  •       picura putin ulei esential pe un servetel si inspira aroma sa. Mirosul calmeaza si alunga stresul.
  •       amesteca ulei esential cu apa si pune lichidul intr-o sticla cu pulverizator. Poti pulveriza o esartfa pe care sa o porti cu tine toata ziua.
  •       adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale in cada, atunci cand faci baie, pentru relaxare si inducerea unei stari de bine
  •       poti stropi perna cu putin ulei esential diluat in apa, pentru un somn odihnitor
  •       foloseste un difuzor de uleiuri esentiale pentru o atmosfera calmanta in casa
  •       mixeaza esentele cu un ulei de baza (migdale, cocos sau masline) pentru a masa si destinde muschii incordati.

4 Uleiuri esentiale impotriva stresului

Iata 4 uleiuri esentiale care functioneaza eficient pentru alungarea stresului cotidian.

  1.     Uleiul de rozmarin, care a fost asociat cu sentimente de impacare si multumire. Are efecte pozitive asupra performantelor si starii de spirit si reduce nivelul de cortizol.
  2.     Uleiul esential de lavanda. Poate fi o alegere excelenta pentru oricine incearca sa se relaxeze inainte de somn sau in timpul zilei. Reduce nivelul cortizolului si este asociat cu performante cognitive imbunatatite, creand o stare de spirit placuta.
  3.     Uleiul esential de menta – stimuleaza memoria si vigilenta. Este o optiune buna pentru femeile suprasolicitate, foarte obosite si ocupate.
  4.     Ylang- Ylang. Acesta este un ulei exotic care promoveaza starea de liniste si reduce stresul. Constituie o optiune buna pentru detensionare si de-stresare la sfarsitul unei zile lungi.

Uleiurile esentiale poti fi utilizate in mod singular sau in formule combinate, pentru cele mai bune efecte (asa cum au fost gandite produsele din gama Puressentiel, care contin mai multe uleiuri esentiale pret avantajos).

Atunci cand ai de a face cu un pachet consistent de responsabilitati, acasa si la job, este foarte usor sa faci loc stresului in viata ta. Nu lasa acest lucru sa se intample, pentru ca stresul poate avea efecte extrem de daunatoare pe termen scurt si lung. In schimb, poti sa incluzi in rutina de ingrijire zilnica produse cu uleiuri esentiale stimulatoare, benefice si reconfortante. Lasa astfel natura sa-ti dea o mana de ajutor. Vei fi mai eficienta pentru tine, pentru familia si cariera ta. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter