(P) Dubaiul pentru toți

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 octombrie 2020, 09:48

Indiferent de motivul pentru care călătorești în Dubai (câteva zile sau vacanță cu familia), este bine să afli care sunt lucrurile pe care le poți face în oraș fără a cheltui mulți bani. 

Călătoriile spre și prin Dubai 

Dubai are două aeroporturi de talie mondială care deservesc mii de zboruri internaționale. Dubai International Airport (DXB) a fost poarta de călătorii încă din 1960 și are reputația de a fi cel mai aglomerat aeroport din lume. Noul Al Maktoum International Airport (DWC), situat la doar 50 km de centrul Dubai, s-a deschis în 2013. Companiile aeriene au tarife foarte accesibile dacă biletele de avion sunt achiziționate din timp. 

(P) Dubaiul pentru toți

Metroul Dubai are două linii – roșie și verde – care ajung de la Dubai International Airport (DXB) către cele mai circulate zone ale Emiratului. Este cel mai mare sistem de trenuri fără șofer din lume, cu scaune confortabile, prețuri accesibile și aer condiționat. 

Autobuzele sunt și ele o opițiune ieftină pentru a explora Dubai. Ele sunt funcționale 24h/24, la interval de 30 de minute – trebuie doar să fie verificată harta pentru a fi înțeles sistemul lor rutier extins. 

Pentru a vă bucura și mai bine de Dubai, optați pentru tururile cu autobuze Hop-On Hop-Off. Acestea sunt un ghid pe roți cu ajutorul căruia vedeți obiective importante, locuri istorice fascinate și aflați detalii interesante prin comentariile audio. 

Dacă vreți să vă bucurați de o călătorie pe apă, un preț accesibil vă este oferit de abra de lemn. Cu ea ajungeți în numeroase cartiere din Dubai. 

Cazări la prețuri accesibile 

Dacă ești în căutarea unui hotel care să nu îți dezechilibreze bugetul, află că ai o multitudine de opțiuni în acest sens. Pentru o locație centrală, încearca hotelurile lanțului Rove. Cu noile clădiri adăugate în portofoliu – Aloft, TRYP și Citymax te vei răsfăța și vei economisi bani. 

Există și opțiunea de a închiria case, iar pentru asta o căutare pe Airbnb și alte site-uri licențiate te va ajuta să vezi că poți avea o cazare la un preț bun, în condiții minunate. 

Explorează bazarurile locale (souks)

Mergi către Deira pentru a explora bazarurile de mirodenii, textile și cele de aur. Indicat este să negociezi pentru orice ai dori să cumperi. Apoi, mergi către docurile din Dubai Creek și treci apele în abra, pentru doar 1 Dirham, către Cartierul Istoric Al Fahidi. Ai să fii fascinat de casele și galeriile de artă cu camere și grădini restaurate în locații istorice. Nu trece nepăsător pe lângă Coffee Museum, pentru că nu știi ce pierzi.

(P) Dubaiul pentru toți

Descoperă cultura Emiratului 

Optează pentru un tur ghidat al Moscheei Jumeirah Mosque, găzduită la Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Aici vei afla despre cultura islamică și despre istoria regiunii. Vei putea pune întrebări, mai ales că este încurajat acest lucru prin programul centrului, program denumit ‘Open Doors, Open Minds’.

Aflat în pitoreasca zonă a Dubai Creek, Muzeul Al Shindagha oferă o incursiune în fascinantul trecut al națiunii. Intrați și descoperiți ‘Dubai Creek: Birth of a City’, un tur multimedia care vă arată cum s-a dezoltat regiunea de-a lungul anilor. Vă veți bucura de istorie cu ajutorul unor ecrane interactive, fotografii istorice și artefacte neprețuite. Nu ratați și fantastica Perfume House de lângă, pentru că acolo sunt toate aromele arăbești și aflați rolul parfumurilor în societatea din emirate. 

(P) Dubaiul pentru toți

Palm Jumeirah

Una dintre cele mai mari insule din lume, construită de om, este și un triumf al ingeniozității umane. Mergeți pe străzile care sunt animate de turiști și rezidenți, așezați-vă undeva și savurați o mâncare gustoasă de la food truck-urile din zonă. Închiriați o bicicletă și încărcați-vă de energia unei călătorii în Golful Arăbesc. 

Bucurați-vă de cele mai frumoase plaje publice 

Dubai este locul ideal pentru vacanțe la plajă. Sunt multe plaje publice care oferă acces gratuit vizitatorilor și rezidenților, precum Kite Beach. Aici sunt cafenele, food trucks și o pistă de 14 km unde puteți să vă plimbați, să alergați sau să mergeți cu bicicleta. Dar, nu uitați nici de sporturile pe apă. Apoi, plaja de la JBR este una dintre cele mai populare alegeri ale turiștilor, în timp ce Black Palace Beach oferă o panoramă incredibilă pentru Palm Jumeirah și Burj Al Arab. La Mer este și ea printre favorite. Simțiți-vă liberi să explorați arta murală cu imense graffiti, mai ales că zona este perfectă pentru selfie-uri și poze numai bune de folosit în Social Media.  

Dubai Marina Walk

Turiștii se pot bucura de plimbare, shopping și mâncare pe 7 km, zona cunoscută ca Dubai Marina Walk. 

(P) Dubaiul pentru toți

Orașul în panoramă de 360 grade 

Nu poți vizita Dubai fără a merge la Dubai Frame. Structura arhitecturală uluitoare, îți oferă o vedere panoramică a orașului de la o înălțime de 150 de metri. De la străzile istorice și bazarurile din Deira, la apele din Arabian Gulf, la vastele dune din deșert până la clădirile înalte din centru, toate se văd din punctul 360 de grade al Dubai Frame. Aici vă sunt oferite două perspective asupra Emiratului, deci nu îl ratați.

Dubai Pass

Economisiți prin acces pre-plătit la atracții de top, tururi și activități. Dubai vă deschide toate ușile turistice pentru bani mai puțini dacă optați pentru Dubai Pass. Îți poti crea singur traseul, alegând ceea ce vrei să vezi și ce dorești să experimentezi. Cumperi cardul și ai 48 de ore în care te poți bucura la prețuri foarte bune de lucruri minunate. Doar prezinți cardul și trăiești experiența. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter