(P) Cum trebuie să vă pregătiți pentru Black Friday în 2019?

De unica, pe

România este una dintre țările care s-a aliniat cu succes la tot ce înseamnă Black Friday, un fenomen american care s-a extins extrem de repede în rândul retailerilor și al cumpărătorilor. Indiferent dacă aleg să meargă în magazinele fizice sau să cumpere online, din confortul propriului cămin, românii așteaptă cu nerăbdare luna noiembrie, când se dă startul la reduceri substanțiale, chiar și de până la 90%. Mr. Finance a pregătit cele mai bune oferte de Black Friday de anul acesta, pentru cele mai importante categorii de produse. 

Momentul în care “sună gongul” discount-urilor la miezul nopții

În 2019, Black Friday va avea loc pe 15 noiembrie. Este vorba despre o zi de vineri, astfel încât toți cei interesați să poată aștepta până la miezul nopții, fără grijă că a doua zi vor merge la job. După miezul nopții, mediul virtual devine cel mai vânat loc, indiferent că vorbim de aparate electrocasnice, piese vestimentare, bijuterii, echipamente IT sau chiar vacanțe.

Cine fură startul la reduceri? 

Dacă pe 15 noiembrie este în mod oficial Black Friday, mulți dintre retaileri aleg să înceapă în avans perioada reducerilor, astfel încât să vândă cât mai mult. Această practică este deja pe piață de câțiva ani și se bucură de un succes din ce în ce mai mare. Mai exact, reducerile încep chiar și de la 1 noiembrie, prelungindu-se până spre sfârșitul lunii. Un lucru bun! Cei pe care discount-urile îi prind nepregătiți din punct de vedere financiar au astfel mai multe șanse să își cumpere produsele preferate. 

Cum trebuie să vă pregătiți financiar pentru Black Friday? 

Specialiștii Mr. Finance le recomandă tuturor consumatorilor să își pregătească din timp un buget anume pentru Black Friday. De exemplu, există conturi de economii cu ajutorul cărora oamenii se pot asigura că atunci când încep reducerile, dispun de suficienți bani pentru a-și cumpăra tot ce își doresc. 

Soluții rapide pentru investiții mai mari 

Cumpărătorii care decid că Black Friday este momentul în care trebuie să facă una sau mai multe investiții consistente, fie în mobilă, fie în obiecte electrocasnice sau vacanțe, au la dispoziție și soluții rapide, așa cum sunt creditele online oferite de IFN-uri. Acestea trebuie folosite, însă, cu maximă prudență, astfel încât consumatorii să nu se îndatoreze excesiv, ori să cumpere lucruri de care nu au într-adevăr nevoie.  

(P) Cum trebuie să vă pregătiți pentru Black Friday în 2019?

Care sunt categoriile de produse preferate de români? 

Statistici realizate în urma evenimentelor de tip Black Friday din ultimii ani indică faptul că românii sunt atrași de promoțiile la electronice, apoi de produsele de fashion, locul următor fiind ocupat de vacanțe. În ceea ce privește platforma cea mai utilizată de români pentru cumpărături, eMAG se detașază considerabil. Numai în 2018, prin intermediul acestui site, s-au realizat vânzări de peste 460 de milioane de lei, o sumă cu aproape 30% mai mare decât în 2017. Mai mult, circa o treime dintre tranzacții au fost achitate cu cardul, iar anul acesta se preconizează că procentul va depăși pragul de 40%. Printre cele mai vândute produse s-au numărat televizoarele, laptop-urile, telefoanele, electrocasnicele mici și frigiderele. 

Produsele reduse, anunțate din timp 

Pentru a-și pregăti publicul, retailerii au început să anunțe încă din timp care sunt produsele la care vor oferi discount-uri. Această practică este una eficientă, întrucât consumatorii vor să știe către ce canale de comercializare să se îndrepte, indiferent dacă aleg să se bucure de Black Friday online sau în magazinele fizice. 

Cumpătare în goana după cumpărături 

Mr. Finance le recomandă consumatorilor să fie cumpătați și să ia în considerare atât necesitatea, cât și bugetul disponibil. Indiferent de cât de bune ar fi ofertele puse la dispoziție de retaileri de Black Friday, indicat este să nu se îndatoreze pentru lucruri care nu le sunt absolut necesare. Altfel, această perioadă este excelentă pentru achiziții pe termen lung, dar și pentru satisfacerea micilor plăceri și nevoi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter