(P) Cum și de unde începe iubirea față de Dumnezeu?

De unica, pe

Încă de la cea mai fragedă vârstă, copiii încep să creadă tot ce li se spune. Știu de la părinți că există o divinitate, mai presus de toate, ce a creat toate aceste frumuseți ce ne încojoară. Însă nu pot concepe de unde au pornit toate aceste lucruri. Părinții încearcă pe cât mai mult posibil să le explice pe înțelesul lor, tot ce trebuie să știe despre Dumnezeu.

Există oameni și oameni – unii cred că e în zadar să le explici copiilor de la vârste mici cum s-au creat toate și de ce oamenii cred cu așa tărie în Cuvântul Domnului. Într-o mică măsură au dreptate – copiii nu vor înțelege cum stă treaba până nu vor mai crește și nu vor deprinde capacitatea de a compara și alege în ce cred.

Pentru a împăca ambele tabere există o soluție – copiilor să li se dea posibilitatea de studiu biblic perfect creat pentru vârsta lor. De acolo, dupa ce vor răsfoi paginile, vor pune întrebări părinților, iar aceștia le vor răspunde. Astfel, copiii vor întreba doar ceea ce îi interesează cu adevarat și nu vor trebui părinții să le explice lucruri de care nici măcar nu au întrebat cu vârf de amănunte.

Biblia – Cartea Sfântă ce nu trebuie să lipsească din casa oricărui creștin

Copiii trebuie să crească înconjurați de cărti. Pe lângă cele de povești, stiințifice, cele de la școală, trebuie să existe și Biblia în biblioteca acestora. Dupa cum am mai menționat, credința începe de la ei, de la felul în care concep ei evenimentele legate de Dumnezeu.

În timp, crescând și percepând altfel lumea, ideile și părerile se pot schimba. Când sunt mici, nu înțeleg în totalitate importanța lui Dumnezeu în viața lor, însă, când vor fi mari, vor avea capacitatea de a-și răspunde și singuri la anumite întrebări legate de religie și nu numai.

Părinții, pe lângă Biblia nelipsită din locuință pot achiziționa pentru copii și alte cărți creștine din Libraria Maranatha. Au nevoie să fie înconjurați de Dumnezeu – prin studiu vor înțelege cum să respecte toate scrierile Sfinte, dar și pe cei apropiați.

Impactul scrierilor Sfinte asupra copiilor

Poate pentru început li se va părea totul o poveste, un basm. Incoștient vor începe să aplice tot ce au citit în cărțile Stinfe – vor respecta, iubi, ajuta pe toți cei din jur, dar și pe ei înșiși. Pe parcurs ce vor crește, admirația și respectul pentru Dumnezeu vor spori. Așa se va construi un om de bază al societății, cu bune intenții și fără vreo tentă de răutate. Vor ințelege și că rugăciunile la ore fixe nu sunt calea spre o viață curată – totul vine din interior și din felul în care aceștia aleg să poarte cuvântul lui Dumnezeu.

Dacă lectura creștină ar face parte din viața oricui, lumea ar fi un loc mai bun, mai curat, ferit de ură și păcat. Nu e timpul pierdut – cărțile de la libraria Maranatha așteaptă să facă parte din biblioteca oricărui copil.

Pentru a putea descoperi cărțile cu morale înțelepte se poate accesa www.librariamaranatha.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter