(P) Cum să-ți amenajezi dormitorul pentru o iarnă fără griji

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 octombrie 2019, 11:59

Salteaua de pat, perna, pilota și lenjeria sunt investiții pentru cei care își doresc să doarmă bine. Iar pe timpul iernii, acestea contribuie la somnul odihnitor.

Nimic nu e mai plăcut decât să te cuibărești în patul pufos, călduros și confortabil, când afară șuieră viscolul. Pe de altă parte, este total greșit să ne supraîncălzim dormitorul. Transpirația abundentă cauzată de temperaturile ridicate face ca pielea să petreacă mult timp în mediu umed. Or, acesta favorizează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor cauzatoare de micoze. Așa apar petele, descuamarea, fisurile, roșeața, mâncărimea, usturimea.

Care este temperatura ideală în dormitor?

Un studiu realizat la nivel european arată că la noi temperatura medie în dormitor este de 22,3 grade Celsius. În același timp, germanii şi britanicii preferă 18 grade. Aceștia din urmă țin mult și la partea economică a problemei, dat fiind că supraîncălzirea riciă și cheltuielile lunare. Dar temperatura ridicată poate duce și somn agitat. Și poate afecta respiraţia. 

Cum ajută salteaua de pat

(P) Cum să-ți amenajezi dormitorul pentru o iarnă fără griji

Salteaua de pat potrivită, lenjeriile din materiale naturale, eliminarea surselor de frig sunt doar câteva dintre elementele esențiale pentru un dormitor confortabil iarna. Dacă vrei să te bucuri de asta, este important să investești în spațiul de dormit. Multe dintre saltele conțin materiale care favorizează menținerea umezelii. Astfel, chiar dacă temperatura ambientală este una potrivită, salteaua de pat continuă să creeze disconfort. Prin urmare, salteaua de pat este o investiție pe termen lung. De aceea, necesită o analiză atentă înainte de achiziționare. Și asta pentru că există variante ce pot părea scumpe inițial, dar care își arată eficiența în timp. Spre exemplu, saltelele cu spumă cu memorie răspund mai întâi la presiune și apoi la căldură. Iar acest lucru este foarte important iarna, când temperatura ambientală este mai scăzută.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter