(P) Cum să-ți alegi costumul de mire în care să arăți perfect

De unica, pe

Pentru că urmează sezonul nunților, iar cele mai organizate dintre mirese au deja rochia în execuție la un designer, în articolul acesta ne vom ocupa de miri și de nevoia lor de a-și găsi costumul de ceremonie potrivit. Pentru că bărbații sunt mai puțin atenți la detalii și ajung, de obicei, să-și achiziționeze un smoching pe ultima sută de metri, i-ar ajuta câteva îndrumări în alegerea costumului care să se potrivească formei corpului lor și să îi avantajeze.

La fel ca și în cazul mireselor, care își aleg rochia care să le mascheze imperfecțiunile și să le accentueze calitățile, mirii trebuie să-și conștientizeze forma corpului și să adopte o ținută adecvată…mai ales în ziua nunții. Iată câteva reguli generale de aplicat pentru fiecare din cele patru tipologii masculine universale.

Dacă ești înalt și slab, evită croielile și detaliile care alungesc vizual corpul

Avantajul acestui tip de constituție este acela că i se potrivește aproape orice stil. Trebuie doar să ții cont de câteva detalii. Atunci când alegi costumul, ai grijă la croiala pantalonilor. O croială slim va accentua înălțimea. Poți diminua acest efect adăugând un brâu din mătase, ale cărui linii orizontale vor lua din înălțime. De asemenea, poartă papion. Niciodată cravată. Aceasta din urmă va da impresia că ești și mai înalt, și mai slab. În privința sacoului, ideal este cel la doi nasturi, cu guler crestat sau ascuțit sau chiar o variantă la două rânduri de nasturi, cu umeri structurați, dacă nu vrei să pari foarte slab. Din punct de vedere cromatic, evită, pe cât posibil, culorile închise, care subțiază și mai mult. De exemplu, în anotimpul cald, poți merge pe costume bej deschis, bleu sau dinner jacket albă.

Dacă ai constituție atletică, evită costumele strâmte

Măsura perfectă este foarte importantă…și nu doar în cazul tău. Atunci când ești înalt și bine făcut, ai tendința să îți scoți în evidență pectoralii, bicepșii, tricepșii… Însă un costum fix pe tine nu va arăta deloc elegant, dimpotrivă, vei părea îmbrăcat cu un costum vechi care ți-a rămas mic între timp. Alege sacouri cu croială mai relaxată și șliț la spate. Alege un smoching, cu un singur nasture, care va crea iluzia de talie și revere înguste care alungesc silueta. Pantalonii cu croială conică alungesc vizual linia corpului iar o cravată îngustă va dubla același efect. În privința culorilor, calsicul negru și bleumarin sunt ideale pentru a-ți ține musculatura lucrată sub control.

Dacă ești scund și slab, scopul tău principal este să creezi efect de înălțime

În cazul tău, câțiva centimetri în plus nu ar strica. Îi poți obține prin trucuri vestimentare. În primul rând, evită pantalonii și sacourile prea scurte și prea strâmte, modelele la patru nasturi și pe cele la două rânduri de nasturi. Nu e în avantajul tău să te îmbraci în atât de mult material. Mergi cu încredere pe costumele din trei piese. Vesta, împreună cu o cravată subțire, vor crea iluzia de înălțime, acei centimetri în plus pe care voiai să îi obții. Iar pentru a crea un pic de volum în zona umerilor, alege sacouri cu umeri structurați. Din nou, culorile care dau ceva volum, precum gri sau bej deschis, sunt opțiuni de luat în calcul.

Dacă ești scund și robust, evită straturile de material și croielile cu volum

Stai departe de orice sacou strâmt, de modelele la două rânduri de nasturi sau de alte croieli care adaugă și mai mult volum. Scopul tău este să creezi trucuri de stil care să te facă să pari mai slab. De exemplu, un sacou la unul sau doi nasturi, cu guler șal cu revere înguste te va ajuta în acest sens. Poți maximiza efectul de alungire folosind o vestă și o cravată îngustă. Culorile închise, care subțiază optic, te avantajează.

În principiu, regula de bază este să îți cunoști defectele și să încerci să obții efectul invers, folosind croieli potrivite, accesorii, culori, texturi de materiale. Urmând aceste sfaturi, chiar și posibilitățile mirilor devin nelimitate. Dacă vrei să aflii mai multe despre noutățile de lifestyle masculin, sfaturi de stil și de îngrijire, accesează www.academiabarbatilor.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter